Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός τρίτης - ΑΓΑΠΩ ΑΡΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ;

Καληνωρίσματα. Μέσα στα χρόνια πολλές φορές έγινε αντικείμενο μελέτης η συμπεριφορά του ανθρώπου που αγαπά, που είναι ερωτευμένος. Λίγο-πολύ όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του έρωτα, από την περιποίηση, την αφηρημάδα, την ενθουσιώδη διάθεση, την ενασχόληση με καινούρια πράγματα και πολλά ακόμη.

Μεταξύ όμως του ζευγαριού, υπάρχει μια συνιστώσα με την οποία μετριέται το μέγεθος του δεσίματος της σχέσης τους. Όσο πιο μεγάλο είναι το δέσιμο, τόσο περισσότερα μοιράζεται ο ένας με τον άλλο. Αρχικά, μπορεί να είναι το ίδιο καλαμάκι στο ποτό, το ίδιο κρεβάτι και ύστερα μερικά μυστικά επί προσωπικού. οικογενειακά, ζητήματα υγείας ή γεγονότα του παρελθόντος. Όσο ο καιρός περνά, όσο το δέσιμο και η αγάπη μεγαλώνει, τόσο περισσότερα στοιχεία μοιράζεται ο ένας με τον άλλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού.

Οι εποχές όμως προχωρούν και βρίσκουν νέους τρόπους έκφρασης. Έτσι, σήμερα, το ένα τρίτο σχεδόν των νέων σε σχέση, στις δυτικές χώρες, αποφασίζει μετά από ένα υποκειμενικά μεταβλητό διάστημα, να μοιραστεί τους κωδικούς τους με την σχέση τους. Αναφέρομαι στον κωδικό του υπολογιστή, του λογαριασμού στο facebook, ακόμα και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οι νέοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν να κρύψουν τίποτα από τον άλλο οπότε για να μην το αποκαλύψουν; Άλλωστε, είπαμε: η αγάπη είναι να μοιράζεσαι!

Δεν είναι όμως πάντοτε τόσο όμορφα τα πράγματα. Το πιο φυσιολογικό imageείναι αυτοί οι νέοι εν καιρώ να χωρίσουν. Και τότε πολύ συχνά αρχίζουν τα προβλήματα. Αν ο χωρισμός δεν είναι φιλικός εισρέει το στοιχείο της εκδικητικότητας. Εκατοντάδες περιπτώσεις έχουν βρει το φως της δημοσιότητας, όπου νέοι εκδικήθηκαν τις κοπέλες τους δημοσιεύοντας πολυμεσικά αρχεία από ερωτικές τους περιπτύξεις ή κοπέλες που μπαίνουν στον λογαριασμό του facebook των πρώην τους για να τους δημιουργήσουν προβλήματα με τους φίλους τους. Ο σοφός λαός λέει “παραγνωριστήκαμε” και να που η φράση αυτή βρίσκει εφαρμογή στην διάθεση μοιρασιάς που παρατηρείται σήμερα ανάμεσα στους νέους της εποχής μας.

Αν θέλεις να μοιραστείς κάτι, μοιράσου ένα ωραίο τραγούδι ή ένα σαββατοκύριακο σε ένα νησί. Ποτέ όμως μην μοιραστείς το κινητό σου ή το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο. Όχι γιατί έχεις κάτι να κρύψεις. Η αγάπη θέλει να μοιράζεσαι συναισθήματα και όχι ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Κι αν θέλεις να την αποδείξεις στον άλλο την αφοσίωση σου, καλύτερα να δουλέψεις σκληρά στη σχέση σου παρά να αποκαλύψεις ένα πενταψήφιο αλφαριθμητικό κωδικό!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ :[

5 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον αλλά και πολύπτυχο το θέμα σου. Είναι δύσκολο να εκφράσω μια γνώμη γιατί υπάρχουν πολλοί παράμετροι και βέβαια όχι όλα τα ζευγάρια χωρίζουν με τις προθέσεις της εκδίκησης. Θα συμφωνήσω όμως πως οι νέοι καμιά φορά δεν έχουν την ωρημότητα να αντιμετοπήσουν ένα χωρισμό με τη σοβαρότητα που αρμόζει ή ακόμα και να καταλάβουν τι θα πει πραγματική αγάπη(_)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς! επειδή λοιπόν -ειδικά στους νέους- ένας χωρισμός δημιουργεί απρόβλεπτες αντιδράσεις και συναισθήματα, καλό είναι να υπάρχει και η αντίστοιχη και η αντίστοιχη προφύλαξη :[

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα οδεύουμε όλοι προς ένα νέο κόσμο κοινονικοποιήσης,(το διαδικτυο)που ακόμη εξερευνούμε.Οποιοδήποτε συμπέρασμα είναι βεβιασμένο λοιπόν ίσως είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε διαφωνώ. Όμως στο μεταξύ, καλό θα είναι να προφυλασσόμαστε από ενδεχόμενες συνέπειες :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το