Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Καληνωρίσματα. Οι περισσότεροι στις μέρες μας διαμαρτυρόμαστε για τα προγράμματα που οι διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί προβάλλουν την ίδια ώρα που όλοι πασχίζουμε να έχουμε καλύτερη τηλεόραση, να αγοράσουμε συνδρομητικά κανάλια και σύμφωνα με τις στατιστικές, να παρακολουθούμε τηλεόραση ολοένα και περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Κι όμως, αποκαλούμε “σκουπίδια” αυτά που βλέπουμε ακόμα κι αν τα βλέπουμε φανατικά.

Ας μην εξετάσουμε τον λόγο. Πολλοί λένε πως πρόκειται για την ανάγκη μας για αποβλάκωση και έξοδο από την θλιβερή μας καθημερινότητα κι άλλοι πως η τηλεόραση έχει ένα “μαγικό συστατικό” που μας καθηλώνει παραλύοντας τον εγκέφαλο. Επιπροσθέτως πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την πολύωρη χρήση της συσκευής με ασθένειες που σχετίζονται με τα μάτια, τον εγκέφαλο, τους μύες κλπ. Κάποιοι συμφωνούν πως η τηλεόραση αποξενώνει τους ανθρώπους και άλλοι ότι τους ενώνει ενισχύοντας την κοινωνικότητα τους. Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούν πως η επιλογή προγραμμάτων είναι πολύ σημαντική.

Το κατάλληλο πρόγραμμα την κατάλληλη ώρα μέσα στην ημέρα. imageΑλήθεια τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μια εκπομπή μαγειρικής λοιπόν, είναι χρήσιμη το πρωί για να δίνει ιδέες στην νοικοκυρά, ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα είναι χρήσιμο το βράδυ ώστε να ξεκουράζει και να διασκεδάζει τον θεατή από την κούραση της ημέρας. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων είναι χρήσιμο το απόγευμα ώστε να δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να το παρακολουθεί σε μια ώρα που έχει τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις. Φυσικά επειδή οι σταθμοί είναι ιδιωτικοί υπάρχει πάντοτε και το στοιχείο του κέρδους. Έτσι, μια ταινία με γνωστούς ηθοποιούς θα προβληθεί τη νύχτα ώστε να δύναται να την παρακολουθήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι τηλεθεατές.

Βέβαια υπάρχουν πάντα και τα θεματικά κανάλια. Τα αθλητικά, τα ειδησεογραφικά, τα μουσικά, τα κινηματογραφικά, τα παιδικά, των ντοκιμαντέρ και πάει λέγοντας, τα οποία ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες του τηλεθεατή όλο το εικοσιτετράωρο. Αν οι εκπομπές τους είναι ακατάλληλες για τις πρωινές ώρες, τότε το περιεχόμενο των καναλιών κλειδώνει και όλοι είναι πάλι ευχαριστημένοι.

Εφόσον όλοι γνωρίζουμε από τηλεόραση (αλλοίμονο!) και εφόσον όλοι γκρινιάζουμε για τα προγράμματά της, ας φτιάξουμε σήμερα με τη ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ένα δικό μας κανάλι, το yannidakis-tv με προγράμματα υπαρκτά ή φανταστικά της αρεσκείας μας και ας τα τοποθετήσουμε την ώρα που εμείς επιθυμούμε. Αυτή τη φορά όχι με κριτήριο το κέρδος, αλλά την ωφέλεια του τηλεθεατή.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ή ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ YANNIDAKIS TV :[

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    06:00-08:00 θα ήθελα να είχαμε ένα πρόγραμμα κλασικής και χαλαρωτικής μουσικής με μία μπάρα ειδήσεων & καιρού από κάτω :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το