Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΡΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (μέρος 3/4)

image2111 image[31]
Ο Νεκτάριος βρισκόταν σε απόγνωση. Είχε χάσει την δουλειά του και είχε χάσει την γυναίκα του. Και το χειρότερο είναι πως υπήρξε πολύ καλός και στα δύο! Τώρα έπρεπε να πάρει μιαν απόφαση. Να διεκδικήσει τη ζωή του με τα όποια δεδομένα υπήρχαν και θα έπρεπε να οργανωθεί για αυτό.
 
Ξεκίνησε ψάχνοντας τον υπολογιστή της Σοφίας. Η Σοφία είχε ως κωδικό την ημερομηνία γέννησης της αδερφής της και ο Νεκτάριος το ήξερε χωρίς ποτέ να το εκμεταλλευτεί. Όμως αυτή τη φορά ήταν ειδική περίπτωση... Αφού έψαξε εξονυχιστικά στους φίλους της στο facebook διαπίστωσε πως ο Μενέλαος δεν είχε ενεργό λογαριασμό κι έτσι δημιούργησε αυτός έναν εικονικό στο όνομά του, με τον οποίο τις επόμενες ημέρες κατάφερνε να μαθαίνει για όλα όσα έκαναν με εκείνον υποδυόμενος τον εραστή της.
 
Την ίδια ώρα ο Νεκτάριος άρχισε να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του. Ξυρίστηκε, ξεκίνησε να ντύνεται πιο όμορφα και άλλαξε τελείως συμπεριφορά απέναντι στην Σοφία, λίγο πριν οι δυο τους φτάσουν στο σημείο να είναι δυο ξένοι στο ίδιο σπίτι. Σε κάθε διανομή που έκανε έκοβε λουλούδια από κήπους και έως το βράδυ ήταν σε θέση να επιστρέφει με ένα ωραίο μπουκέτο από λουλούδια. Άλλες φορές παρακαλούσε αντί για φιλοδώρημα να του μαζεύουν τα λεφτά για να τα πάρει σε είδος. Έτσι σε δύο εβδομάδες, από ένα ζαχαροπλαστείο πήρε ένα κουτί ωραία imageσοκολατάκια από αυτά που άρεσαν στην Σοφία. Επίσης έγινε και πάλι διαχυτικός απέναντί της. Άρχισε να την τρίβει στο σώμα, να της μαγειρεύει και να διορθώνεται σε όλα εκείνα που άλλοτε αποτελούσαν αιτίες για μικρά καβγαδάκια μεταξύ τους. Η Σοφία είχε προβληματιστεί. Ο αγαπημένος της είχε επιστρέψει και ήταν πιο τέλειος από ποτέ! Στην αρχή αρνιόταν να κάνει έρωτα μαζί του προφασιζόμενη πως ήταν κουρασμένη, αργότερα όμως ενέδιδε αν και όχι όσο συχνά όσο άλλοτε μαζί του. Σίγουρα όμως ένοιωθε πολλές τύψεις για την παράλληλη σχέση της.
 
Ο Νεκτάριος είχε ήδη υπερβεί τα όρια του. Δούλευε κρυφά σαν διανομέας όλη μέρα μέσα στο κρύο. Στο σπίτι ήταν ένας ακούραστος εργάτης και απέναντι της ένας νέος εραστής από την αρχή. Όμως ήταν κάτι ακόμα. Ο ψεύτικος λογαριασμός στο facebook που είχε δημιουργήσει στο όνομα του Μενέλαου. Είχε έρθει η ώρα να τον εκμεταλλευτεί...

Πήγε σε ένα internet-cafe περιμένοντας την Σοφία να συνδεθεί. Όταν αυτό έγινε άρχισε να της μιλάει όμορφα για να ξεκινήσει την συνομιλία. Και τότε προσπάθησε να εκμαιεύσει μια πληροφορία που θα αποτελούσε το έναυσμα για ξεκινήσει να πραγματοποιεί τον στόχο του.
- ‘Πες μου πως πέρασες χθες;
- ‘Συγγνώμη για χθες. Ήμουν λίγο κουρασμένη’. Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε να ακούσει ο Νεκτάριος. Ήταν πλέον πεπεισμένος πως ήταν εκείνος η αιτία της κούρασης της. Απατούσε τον εραστή με τον σύζυγο!
- ‘Νομίζω πως το τελευταίο διάστημα είσαι λίγο διαφορετική. Φταίει ο άντρας σου;’ Η Σοφία άργησε να του απαντήσει λίγο:
- ‘Ίσως. Ξέρεις, είναι διαφορετικός άνθρωπος. Εκείνος που ερωτεύτηκα φαίνεται να επιστρέφει’.
- ‘Όμως ξέρεις πως όλα είναι ένα ψέμα για να σε κερδίσει. Εγώ είμαι εδώ, σταθερός για σένα. Εκείνος πως ξέρεις πως δεν θα αλλάξει ξανά;’ Τώρα ο Νεκτάριος ήθελε να δοκιμάσει την αφοσίωση της.
- ‘Έχεις δίκιο. Όμως κατάλαβε με. Είναι ο άντρας μου. Έχουμε περάσει τόσα χρόνια μαζί. Απλώς θέλω τον χρόνο μου’.

Ο Νεκτάριος πήρε ακριβώς τις πληροφορίες που ζητούσε. Κατάλαβε πως πλέον έπρεπε απλά να ξεφορτωθεί τον Μενέλαο.

:[
διαβάστε το τέταρτο και τελευταίο μέρος του Μύθου την επόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το