Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΡΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (μέρος 4/4)

image2111 image[31][15]image[26]
Μετά από μερικά βράδια και κάποιες ακόμα συνομιλίες της Σοφίας με τον Νεκτάριο που υποδυόταν τον Μενέλαο, ο άντρας της ήξερε πως σύντομα θα έπαιρνε την απόφαση της. Όμως δεν μπορούσε να ρισκάρει την ήττα του.
 
Αμέσως μετά το τελευταίο του δρομολόγιο, έφυγε για το σπίτι του Μενέλαου. Στην είσοδο διαπίστωσε πως υπήρχε θυρωρός κι έτσι έντεχνα έδωσε το όνομα διπλανού διαμερίσματος δείχνοντας το πακέτο με το φαγητό που ήταν προς διανομή. Ο Νεκτάριος χτύπησε πρώτα το κουδούνι του διαμερίσματος στο οποίο θα πήγαινε. Την πόρτα άνοιξε ένα αγόρι, λέγοντας πως δεν είχαν παραγγείλει κάτι. “Δεν το πιστεύω πως έκανα λάθος! Το κατάστημα έχει κλείσει και με αυτήν την παράδοση πάω σπίτι. Σας παρακαλώ, πάρτε το γιατί θα μπλέξω άσχημα αν δεν γίνει η παραγγελία”. Το αγόρι έφυγε και επέστρεψε σε λίγο κρατώντας χρήματα και αγοράζοντας τελικά την λάθος παραγγελία. Αφού η πόρτα έκλεισε ο Νεκτάριος μεταφέρθηκε στο διαμέρισμα του Μενέλαου. Χτύπησε την πόρτα και εκείνος άνοιξε. Έχοντας καλύψει το κεφάλι του με καπέλο και κασκόλ του επιτέθηκε απότομα με ένα μαχαίρι που είχε πάρει από την κουζίνα του μαγαζιού και έφυγε ανακουφισμένος που είχε ξεφορτωθεί το εμπόδιο της ευτυχίας του.
 
Άλλαξε ρούχα, ξεφορτώθηκε το μαχαίρι και πήγε αμέσως στο σπίτι. Εκεί τον περίμενε η γυναίκα του φορώντας ένα λευκό αποκαλυπτικό φόρεμα. “Έχω πολλά σχέδια για σήμερα. Απόψε θα κάνουμε μια νέα αρχή στη σχέση μας. Πρώτα όμως θέλω να πάμε σε εκείνο το εστιατόριο που πηγαίναμε κάποτε κοιτώντας τη βροχή”.
 
Πραγματικά οι δυο τους έφτασαν εκεί με όρεξη να μιλήσουν για τη ζωή τους όλο αυτό το διάστημα. Η Σοφία ομολόγησε πως τον απατούσε και εκείνος πως της έκρυψε πως είχε απολυθεί και πως όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν ως διανομέας με πενιχρές απολαβές και απλά δεν ήθελε να τον βλέπει έτσι. Και οι δύο είχαν λόγους να ντρέπονται όμως αυτό που επικράτησε ήταν η θέληση τους να τα αφήσουν όλα πίσω τους για ένα νέο ξεκίνημα και εκεί αποσκοπούσε και η Σοφία λέγοντας: “θέλω να ξέρεις πως πριν επιστρέψεις σήμερα, βρέθηκα στο διαμέρισμα του για τελευταία φορά ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα τον ξαναδώ και πως τελειώσαμε καθώς θα επέστρεφα στον άντρα μου”. Ο Νεκτάριος όμως δεν έδειξε χαρούμενος. Αντιθέτως πανικοβλήθηκε. Σκότωσε έναν άνθρωπο χωρίς λόγο; Έκανε έναν ανούσιο φόνο; Προσπάθησε να κρύψει την αντίδραση του, αγκάλιασε και φίλησε την Σοφία και μαζί επέστρεψαν σπίτι.
 
Έξω όμως από το σπίτι βρισκόντουσαν δύο περιπολικά της αστυνομίας imageκαι όταν το ζευγάρι έφτασε, τους χώρισαν βίαια αφοπλίζοντας την Σοφία: “Συλλαμβάνεστε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση”. Η Σοφία άρχισε να ουρλιάζει και ο Νεκτάριος χώθηκε ανάμεσα στους αστυνομικούς ζητώντας τον λόγο για να λάβει την ξεκάθαρη απάντηση από έναν αστυνομικό με πολιτικά: “Η γυναίκα σας επισκέφθηκε το θύμα νωρίτερα σήμερα το βράδυ και λίγο μετά βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά του”. Ο Νεκτάριος σάστισε συνθέτοντας τα κομμάτια του πάζλ και ύστερα άρχισε να φωνάζει: “Εγώ τον σκότωσα. Ρωτήστε τον θυρωρό. Παρέδωσα μια παραγγελία κάπου εκεί ως πρόσχημα για να μπω στην πολυκατοικία και ύστερα τον σκότωσα. Όταν έγινε αυτό η γυναίκα μου ήδη με περίμενε σπίτι μας. Θα σας δείξω που πέταξα το μαχαίρι”. Οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν τη Σοφία αφήνοντάς την σαστισμένη να απορεί.
 
Ο Νεκτάριος θα έπρεπε να κάνει και πάλι μια νέα αρχή στη ζωή του, αυτή τη φορά στη φυλακή. Όσο για τη Σοφία; Άφησε τη δουλειά της, πούλησε το σπίτι και αφοσιώθηκε στην χωρισμένη αδερφή της και τον λατρεμένο ανιψιό της, αφού ορκίστηκε να μην συνάψει ποτέ άλλοτε σχέση.
 
:[
διαβάστε ολόκληρο τον Μύθο την ερχόμενη Κυριακή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το