Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

βράβευση τσι δευτέρας - το πολιτικό σύστημα παίζει τα ρέστα του

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από προεδρική δημοκρατία

Το πολιτικό σύστημα παίζει τα ρέστα του.

Η παλαιοκομματική επαγγελματική πολιτική ελίτ, θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα, με την αμέριστη εννοείται βοήθεια του κρατικοδίαιτου οικονομικού καθεστώτος, να αναστήσει το καταστροφικό για τον τόπο δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ναι, όπως το ακούτε και σημειώστε αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω.

Πρώτα σημάδια αυτής της τακτικής, από πλευράς της ΝΔ, είναι η παλαικομματικές πρακτικές που μετέρχεται....
ήδη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς, ποδοσφαιροποιώντας πλήρως το πολιτικό σύστημα. Όλα δείχνουν ότι, μπροστά στον στόχο για αναρρίχηση στην πρωθυπουργία της χώρας, θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα πρακτικές μεταγραφών πολιτικών παικτών από άλλες κομματικές ομάδες ή αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της show biz και κρατικοδίαιτων πανεπιστημιακών. Ένα απέραντο πολιτικό παζάρι.

Πληροφορίες επίσης επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς πριν τις επόμενες εκλογές θα συγκαλέσει έκτακτο ιδεολογικό (υποτίθεται) συνέδριο του κόμματος, στο οποίο θα κηρύξει πανστρατιά για την μεγάλη Κεντροδεξιά, καλώντας πίσω στη ΝΔ επαγγελματικά στελέχη, από την ακροδεξιά μέχρι και τον κεντρώο χώρο και αντιλαμβάνεστε ποιοι θα επιστρέψουν.

Τότε αίφνης θα δείτε οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες τώρα παρκάρουν τη λαϊκή οργή, να «τσιμπάνε» προς τα πάνω και ο κόσμος να σπρώχνεται πίσω στο «μαντρί».

Στο ΠΑΣΟΚ από το άλλο μέρος, όλα θα παιχτούν μετά την εκδίωξη του άχρηστου πλέον για το καθεστώς κ. Παπανδρέου και την εγκατάσταση της νέας ηγεσίας στο κόμμα. Ξαφνικά θα δούμε όλους τους διαφωνούντες (διαγραφέντες και μη) θα επιστρέφουν πίσω για την αναβίωση (υποτίθεται) του «μεγάλου κινήματος», το οποίο πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε αντιμνημονιακό και καταγγελτικό. Τότε, οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν απότομο άδειασμα της δεξαμενής του κ. Κουβέλη, όπου τώρα είναι παρκαρισμένοι οι ψηφοφόροι του κινήματος και ξαφνική άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

Από το σημείο αυτό και μετά θα ακολουθήσει ένας φρενήρης ανταγωνισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάληψη της πρώτης θέσης και την κυβερνητική αυτοδυναμία. Οι σχεδιαστές του εγχειρήματος ποντάρουν στο ότι ο τεχνητός αυτός ανταγωνισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, θα ξυπνήσει παλιές διαχωριστικές γραμμές, θα αποπροσανατολίσει από τα καυτά προβλήματα και θα οδηγήσει τους πολίτες με παρωπίδες πίσω στα πολιτικά τους «μαντριά»

Ταυτόχρονα και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) από κοινού με απόλυτη συμφωνία μεταξύ τους, θα δώσουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις επόμενες εκλογές. Το δίλημμα που θα τεθεί είναι «ΝΑΙ στη Ευρώπη ή χρεοκοπία, έξοδος και απομόνωση;». Αυτό θα γίνει για να περιμαντρωθούν οι αντιμνημονιακοί και να περιοριστούν μόνο στην Αριστερά.

Αυτό θα προσπαθήσουν.
Όμως, αν δουν ότι ο λαός δεν «τσιμπάει» και παραμένει απαθής και προβληματισμένος, τότε απλά, είτε θα βρεθεί μια αιτιολογία για να μην γίνουν οι εκλογές, είτε θα βάλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές, μέχρι να προχωρήσουν σε διάλυση των δύο αυτών κομμάτων, εξ αιτίας και της εξαθλίωσης που θα επεκταθεί και την δημιουργία άλλων σχηματισμών. Τόσο απλά.
Έχει πραγματικά ενδιαφέρον αυτό που θα επιχειρηθεί. Είναι ενδιαφέρον για να δούμε πως θα αντιδράσει ο λαός και αν αξίζει να επιχειρήσει κάποιος αλλαγές σ’ αυτόν τον τόπο ή είναι όλα πλέον μάταια…


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το