Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

κυματίζοντας σκέψεις - ερωτισμός


ερωτισμός

Το δωμάτιο ήταν μικρό με ψηλά ταβάνια και το μόνο που χωρούσε μέσα ήταν ένα μονό κρεβάτι κι ένα μικρό τραπεζάκι δίπλα του. Η ξεθωριασμένη γαλάζια πόρτα που ο μπογιάς είχε σκάσει και κύματα από σαπισμένο ξύλο ξεφλουδούσαν στο χώμα, είχε ένα μικρό παραθυράκι ψηλά στη μέση με δυο σκουριασμένα σίδερα σε σχήμα κισσού. Από την  πόρτα δυο χοντρά τσιμεντένια σκαλοπάτια οδηγούσαν στο εσωτερικό χωματένιο δάπεδο του δωματίου. Οι τοίχοι πέτρινοι και χοντροί ήταν σοβατισμένοι άσπροι και ο σοβάς είχε αρχίσει να φθείρεται φανερώνοντας τις καστανόμαυρες πέτρες τους. Ένα παράθυρο ήταν ανοιχτό στη μεριά που ήταν το κρεβάτι κι ένα απαλό χλιαρό αεράκι φυσούσε την ολόλευκη κουρτίνα με τα λεπτά κρόσσια της που έμοιαζαν με πλοκάμια και κυμάτιζαν πάνω από το μαξιλάρι. Ήταν ένα ζεστό απομεσήμερο του καλοκαιριού και το άπλετο φως έξω ήταν χλωμό και μελαγχολικό μέσα στο σκιερό δωμάτιο. Πάνω στο κουτσό τραπεζάκι, μέσα σ’ ένα γυάλινο φανάρι, ένα μισολιωμένο κερί ήταν αναμμένο και η φλόγα του χόρευε στο φύσημα του αέρα.

Πάνω στα πορτοκαλί και γκρίζα σεντόνια ήταν ξαπλωμένη μια νεαρή γυναίκα με το κεφάλι της ακουμπισμένο πάνω σ’ ένα χαμηλό λευκό μαξιλάρι. Τα κατάμαυρα μαλλιά της ήταν σκορπισμένα δεξιά κι αριστερά κι οι μακριές μπούκλες τους χάιδευαν τα στρωσίδια σαν ιστό αράχνης. Τα μάτια της ήταν όμορφα σαν μαύρα λαμπερά διαμάντια κι οι βλεφαρίδες μακριές ακουμπούσαν τα λεπτά φρύδια της. Το βλέμμα τους ήταν ζεστό και κοιτούσαν ήρεμα τις αόρατες σκέψεις της. Η μύτη της ήταν λεπτή μ’ ένα μικρό διαμάντι κεντημένο στο δεξί ρουθούνι. Τα χείλη της σαρκώδη γεμάτα ερωτισμό ήταν ελαφρά ανοιχτά φανερώνοντας μια σειρά από κατάλευκα δόντια. Το μελαψό της δέρμα έμοιαζε με βελούδο καθώς ο μακρύς λαιμός της έφτανε στους λεπτούς της ώμους. Φορούσε ένα λευκό διάφανο πουκάμισο που έφτανε μέχρι τους γοφούς της και φανέρωνε κάθε γραμμή του σώματός της. Από τις σκούρες ρόγες των πλούσιων μαστών της μέχρι τη λεπτή δαχτυλιδένια μέση της. Τα πόδια της ήταν γυμνά κι έμοιαζαν ατελείωτα από τους σφιχτούς μηρούς της μέχρι τις καλλίγραμμες γάμπες της και τους λεπτούς αστραγάλους της.

Το αεράκι φύσηξε και τα πλοκάμια της κουρτίνας χάιδεψαν τα πρόσωπό της μ’ ένα ανεξήγητο αισθησιακό λίκνισμα. Η νεαρή κοπέλα ένιωσε το ύφασμα στο πρόσωπό της κι έκλεισε τα μάτια της λες κι απολάμβανε κάποιο ερωτικό χάδι. Τα μακριά της δάχτυλα χάιδεψαν το στήθος της κι ένας στεναγμός βαθύς που βγήκε από τα σωθικά της έκανε τη φλόγα του κεριού να χορέψει τρελά μέσα στη γυάλινη φυλακή της. Το κορμί της σκίρτησε και μια ανατριχίλα τη διαπέρασε σαν άνεμος που κυματίζει χρυσά στάχυα σε ανοιχτό αγρό. Μια μικρή σταγόνα ιδρώτα έτρεξε στον κροτάφο της και χάθηκε στ’ αριστερό αυτί της που ήταν μισοκρυμένο μέσα στα μακριά μαλλιά της. Η γυναίκα τώρα μάζεψε τα πόδια της και τα γόνατά της ακουμπούσαν το στήθος της. Αναστέναξε γλυκά άλλη μια φορά και το δεξί της χέρι κατέβηκε γλιστρώντας αργά από το στομάχι της μέχρι που χάθηκε στο σκοτάδι ανάμεσα στους μηρούς της(_)

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

1 σχόλιο:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το