Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

προβληματισμός δευτέρας - ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ: ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Καληνωρίσματα. Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην πολιτική δείχνουν ικανές να αλλάξουν ριζικά το μέλλον της ελληνικής πολιτικής σκηνής αφήνοντας πίσω για τα καλά το παρελθόν όπως το ξέραμε. Ίσως σύντομα να πρέπει να ξεχάσουμε τον δικομματισμό με τα μεγάλα κόμματα να παρουσιάζουν ιστορική αποδυνάμωση και μάλιστα ίσως στις επερχόμενες εκλογές να πρέπει να ξεχάσουμε την αυτοδυναμία, καθώς μια κυβέρνηση συνεργασίας συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Μέρος αυτών των αλλαγών θα είναι και το κόμμα του Πα.Σο.Κ. Ο τρόπος imageπου ο Παπανδρέου παρέδωσε τα σκήπτρα της εξουσίας το περασμένο φθινόπωρο κατέδειξε πως ανεξάρτητα από την πολιτική που ακολούθησε, το κόμμα έσβησε ή καλύτερα σταμάτησε να ακολουθεί την πολιτική και τη φιλοσοφία που ακολουθούσε ως τώρα. Το Πα.Σο.Κ. όμως συνεχίζει να υπάρχει και θα συμμετέχει κανονικά στις εκλογές. Το ερώτημα είναι με ποιον πρόεδρο. Ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά σε ενδεχόμενους υποψήφιους προέδρους που θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν το κόμμα στις εκλογές.

  • Γιώργος Παπανδρέου ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος σίγουρα δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα να εγκαταλείψει από τώρα την πρωταγωνιστική πολιτική, όμως μιλώντας για κάθαρση στο κόμμα που μπορεί να του εξασφαλίσει πιθανότητες εκλογής στις επόμενες εκλογές, σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για την παραμονή του στην εξουσία.
  • Ευάγγελος Βενιζέλος ο σημερινός υπουργός των οικονομικών ήταν πολύ κοντά στο να αναλάβει τις τύχες του κόμματος όταν έχασε την αναμέτρηση από το βαρύ όνομα του Παπανδρέου. Είναι γεγονός πως πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν στην πραότητα και την πολιτική ικανότητα του Βενιζέλου, όμως μεγάλο αγκάθι αποτελεί πως εκπροσωπεί τον πολιτικό κόσμο της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και φυσικά του μνημονιακού Γιώργου Παπανδρέου. Εξάλλου η εμπλοκή του στα σημερινά πράγματα, τον έχει ήδη στιγματίσει.
  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόκειται για τον πρώτο πολιτικό που δήλωσε ξεκάθαρα πως ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος. Πάντοτε χαμηλών τόνων με μεγάλη απήχηση στις τάξεις του κόμματος, ο Χρυσοχοΐδης δεν εμπνέει περισσότερο, πέρα από τις επιτυχίες του ως υπουργός δημοσίας τάξης.
  • Χρήστος Παπουτσής είναι ένας στρατιώτης του κόμματος. Χαμηλών τόνων και με συνήθως θετική δημοτικότητα, αναρωτιέμαι αν θα έχει την ηγετική ικανότητα να συσπειρώσει τα μέλη του κόμματος και τελικά όλους τους έλληνες
  • Ανδρέας Λοβέρδος το “νέο αίμα” στις σημαντικές θέσεις του κόμματος εκφράζει μια φιλοσοφία πολιτισμού με μεθοδευμένη εργασία που δεν στηρίζεται στις πολιτικές υπερβολές την ίδια ώρα που στο δύσκολο υπουργείο υγείας, παραμένει ως τώρα αλώβητος
  • Άννα Διαμαντοπούλου δεν πρόκειται απλά για την πρώτη γυναίκα που διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρεία, αλλά και για μια φτασμένη πολιτικό με σημαντική θητεία στο ευρωκοινοβούλιο και με ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο (παιδείας) που άντεξε δύο ανασχηματισμούς. Κι όμως η Διαμαντοπούλου διατηρεί ένα καθαρό πρόσωπο που θα εκμεταλλευτεί
  • λοιποί οι περιπτώσεις των Ρέππα, Σκανδαλίδη και άλλων που κατά καιρούς ακούγονται θεωρώ πως δεν συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες καθώς σε καμία περίπτωση δεν εμπνέουν ηγετικό ρόλο ενώ εκπροσωπούν παλιές (πονεμένες) κυβερνήσεις
Με όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε αφενός πως θα πρόκειται για μια σκληρή μάχη και αφετέρου πως οι προβλέψεις μας για τον τελικό νικητή είναι πραγματικά δύσκολες. Έτσι στο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ δε θα σας ρωτήσω ποιος πιστεύεται πως θα είναι ο νικητής της διαδοχής, αλλά ποιος πιστεύετε πως είναι ο καταλληλότερος για την ανάληψη της ηγεσίας του Πα.Σο.Κ.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ  ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ :[

5 σχόλια:

  1. προκειμένου να συμβάλλω στην καλύτερη δυνατή απόφαση των αναγνωστών μου θα δημοσιεύω κατά διαστήματα ειδήσεις που συναντώ στο διαδίκτυο σχετικές με το θέμα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα άτυπη σύσκεψη του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, με τα μέλη που συγκροτούν την Επιτροπή Συντονισμού Εκλογικής Διαδικασίας.

      Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους, συζητούνται και εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της διεξαγωγής της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς επίσης και ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Μαρτίου.
      www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

      Διαγραφή
    2. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι πολίτες που θα προσέλθουν θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ.

      Περισσότερα στο
      http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=905020&srv=163

      Διαγραφή
    3. Συνάντηση με τους υφυπουργούς που συνιστούν την «κίνηση των επτά» στο ΠαΣοΚ είχε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για τις εσωκομματικές εξελίξεις. Οι κκ. Φ. Σαχινίδης, Σ. Ξυνίδης, Θ. Μωραΐτης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής, Εμμ. Όθωνας και Ι. Δριβελέγκας, οι οποίοι με κοινές δηλώσεις τους έχουν καταθέσει τη δική τους πολιτική πρόταση, δήλωσαν τη στήριξή τους στον κ. Βενιζέλο.

      περισσότερα στο
      http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=905944&srv=163

      Διαγραφή
    4. Ανοίγει και τυπικά σήμερα η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ανακηρύσσονται οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.

      περισσότερα στο
      http://www.skai.gr/news/politics/article/197190/anoigei-i-koursa-diadohis-sto-pasok/

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το