Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

προβληματισμός πέμπτης - ΚΩΛΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ

Καληνωρίσματα. Το τελευταίο διάστημα είδαμε πολλές φορές τους αρχηγούς κομμάτων να διαγράφουν βουλευτές τους επειδή δεν ακολούθησαν την “γραμμή” του κόμματος σε κάποια ψηφοφορία. Πολλοί βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έμειναν χωρίς κομματική στέγη και αρκετοί από τη Νέα Δημοκρατία.

Συνήθως αυτοί οι βουλευτές προσχωρούν σε μικρότερα κόμματα ή πιο σπάνια ιδρύουν κάποιο δικό της κόμμα όπως είδαμε στο παρελθόν και σίγουρα θα δούμε στο μέλλον. Υπάρχει όμως μία περίπτωση βουλευτών των οποίων η διαγραφή προκάλεσε ενδιαφέρον επειδή προήλθαν από μικρότερο κόμμα και η μετέπειτα επιλογή τους για τη νέα κομματική τους καριέρα, προκάλεσε αίσθηση. Αναφέρομαι στον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη που από τους φανατικούς αστέρες της Δεξιάς, έγιναν τα νέα ηχηρά μεταγραφικά αποκτήματα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως το μέλλον θα δείξει, οι δύο βουλευτές από πρώτοι στο χωριό οδεύουν στο να είναι τελευταίοι στην πόλη. Παρά τις παλαιότερες δηλώσεις τους που έδειχναν απόλυτη διάσταση απόψεων με τις θέσεις του κόμματος του Σαμαρά, τώρα χαμογελούν μαζί του ανταλλάσσοντας θερμές χειραψίες! Είναι γνωστό πως τα πρόσωπα της Δεξιάς έχουν την τάση να ανακυκλώνονται χωρίς καμία αξία ή χρησιμότητα τελικά στην ελληνική κοινωνία. Ξεχνάτε την διαδρομή του σημερινού προέδρου του κόμματος; Από πρωτοκλασάτος υπουργός του Μητσοτάκη, έφυγε κακήν-κακώς ιδρύοντας το δικό του αποτυχημένο κόμμα για να γυρίσει πάλι πίσω υπό επευφημίες αναλαμβάνοντας πανηγυρικά την προεδρική καρέκλα. Κάτι σαν αυτό που συνέβη πρόσφατα με τους Γεωργιάδη και Βορίδη δηλαδή.

Δεν θα ήθελα σε ένα καθαρά νεοδημοκρατικό προβληματισμό να αναμίξω το ΠΑΣΟΚ, όμως μήπως το αντίπαλο δέος έχει δίκιο όταν λέει πως ο “λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”; Το λέω αυτό γιατί οι Δεξιοί ξεχνούν. Ξεχνούν προφανώς πολύ εύκολα και ανακυκλώνουν συνεχώς πρόσωπα, απόψεις και πολιτικές. Ας μην ξεχνάμε πως ο σήμερα υπέρμαχος του Μνημονίου, νεοδημοκράτης, ήταν προ μηνών ο μεγαλύτερος πολέμιός του μαζί με τα Αριστερά κόμματα!

Εκεί λοιπόν βρήκε πολιτική στέγη το δίδυμο των Γεωργιάδη-Βορίδη οι imageοποίοι ως γνήσιοι δεξιοί άρχισαν και πάλι να ξεχνούν το παρελθόν επιστρέφοντας σε αυτό. Γιατί; Προφανώς επειδή μυρίστηκαν εξουσία αφού η Νέα Δημοκρατία θα είναι το νέο πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές και δεν ξέρω γιατί, όμως εκεί στη Δεξιά έχουν μια τάση να λιγουρεύονται την εξουσία ακριβώς όπως ο πρόεδρος τους που έκανε τα πάντα για να ανατρέψει το κλίμα στις δημοσκοπήσεις υπέρ του κόμματός του και να βρεθεί στην πρωθυπουργική καρέκλα ικανοποιώντας τον εγωισμό του. Όμως όπως αναμένεται ο ίδιος να τιμωρηθεί αφού το κόμμα του δε θα βγει αυτοδύναμο και η θέση του πρωθυπουργού δε θα είναι εξασφαλισμένη, μήπως και η επιτυχία των νέων μελών του κόμματος δε θα είναι η αναμενόμενη;

Μην ξεχνάτε πως η ιστορία μπορεί να φανεί πολύ σκληρή για εκείνους που νομίζουν πως την γράφουν παίρνοντας αποφάσεις εντυπωσιασμού.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ :[

1 σχόλιο:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το