Σάββατο 28 Απριλίου 2012

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΒΡΕ ΒΡΕ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑ (My! My! Time Flies!)

Βρε, βρε πως ο χρόνος περνά! Εγώ πάντα το έλεγα όμως κανείς δεν καταλάβαινε από που περνά. Όταν δεν είχαμε καν ηλεκτρικό, ποιος θα φανταζόταν πως θα έρθει η μέρα να πατήσουμε στο φεγγάρι και βήμα-βήμα ίσως φτάναμε να κυνηγάμε τ’ άστρα. Και τότε έφτασε ο καιρός που φτάσαμε και στον Άρη σε ταξίδια χωρίς επιστροφή. Για κάποιους αυτό σημαίνει πολλά χρόνια, για κάποιος όχι και τόσα.

Βλέπεις, είχε προηγηθεί ένα δέντρο, ένα μήλο και το κεφάλι του Νεύτωνα που άρχισε να πονάει όταν κατάλαβε τη βαρύτητα. Ποιος θα το έλεγε πως ο νόμος της βαρύτητας θα γραφόταν από τη βιαιότητα ενός μήλου το 1812 δηλαδή 100 χρόνια πριν. Βρε, βρε πως περνάει ο καιρός και κάποια πλέον θεωρούνται δεδομένα και κάποια άλλα που ίσως εν καιρώ ανακαλύψουμε θα θεωρούνται δεδομένα στις επόμενες γενιές.

Μα τα χρόνια πέρασαν και άνθρωποι άρχισαν να γίνονται διάσημοι για αυτό που μπορούσαν να εκφράσουν. Τέσσερις τύποι με αστείο όνομα και παράξενα μαλλιά έκαναν ένα ολόκληρο κοινό να παραληρεί απλά και μόνο σε λίγες μόνο νότες. Οι Beatles έμειναν στην ιστορία και κάπου εκεί ένας βασιλιάς γεννήθηκε φτιάχνοντας ρίμες σαν ραψωδίες χάρη στην πιο εμπνευσμένη φωνή, όπως αυτή του BB King. Και βρε πως πέρασε ο καιρός και οι άνθρωποι έκαναν πόλεμο για να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο δυνατός. Μα να που ένας άντρας ετοιμοθάνατος “απολαμβάνει” τις τελευταίες του στιγμές στη ζωή σβήνοντας όπως το λευκό χιόνι, μέσα σε στολή παραλλαγής και μακριά απ’ ότι αγαπούσε.

Άκουσε με. Το ταξίδι στην ιστορία δεν τελειώνει, όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος με όλους μας. Ο χρόνος φεύγει. Πετά και πριν σου ξεφύγει να θυμάσαι πως ότι κι αν συμβεί, πάντοτε μία νέα ημέρα θα ξημερώνει και να ξέρεις πως αυτό είναι η κατάλληλη αφορμή για να αφήσεις το παρελθόν να φύγει μακριά. Άλλωστε πάντα θα έχουμε αφορμές να γραπωθούμε από μια σκαλωσιά του χρόνου και να επιστρέψουμε στη ζωή και πάντα θα έχουμε τη δυνατότητα να αφήνουμε το παρελθόν μακριά μας. Τότε, τώρα, μετά, εν καιρώ. Τι σημασία έχει; Ο χρόνος πετά :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το