Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

βpάβευση πέμπτης ~ o τουρισμός της επαιτείας

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από taxalia

Ο «τουρισμός της επαιτείας»

Τελικά ο δήμαρχος τα κατάφερε. Βρήκε τρόπο να αναδείξει …πολυπολιτισμικότητα Θεσσαλονίκης! Με την ανοχή του κυρίου Μπουτάρη έχουν γεμίσει οι δρόμοι με επαίτες των Βαλκανίων ευρωπαίους και μη! Χτυπούν με θράσος παράθυρα οχημάτων, πόρτες μαγαζιών και σπιτιών ζητώντας..
χρήματα, θαρρείς και στην Ελλάδα «λεφτά υπάρχουν»…

Συμμορίες «ιμπρεσάριων» έχουν νοικιάσει παλιούς βιοτεχνικούς χώρους στις οδούς Γιαννιτσών και Μοναστηρίου και στεγάζουν τους «επαγγελματίες» της αλλοδαπής. Όπως έμαθα από ιδιοκτήτη ενός τέτοιου χώρου, οι εμπνευστές της νέας αυτής «φάμπρικας», προσφέρουν φαγητό και μετακίνηση με λεωφορεία από και προς τη Βουλγαρία έναντι 15 ευρώ ημερησίως.

Ο «τουρισμός» της επαιτείας ή αν προτιμάτε η «εισαγωγή αναξιοπαθούντων» δεν γίνεται μυστικά, σε σκοτεινά δρομάκια, τις πρώτες πρωινές ώρες. Γίνεται μέρα μεσημέρι, κάτω από τη μύτη της δημοτικής αστυνομίας! Άνδρες και γυναίκες του οργάνου προστασίας του πολίτη απλώς παρακολουθούν και κόβουν κλήσεις σε όλους τους… υπόλοιπους!

Έμποροι και μαγαζάτορες – μέσα στην κρίση- δέχονται τα τελειωτικά χτυπήματα με πρόστιμα του τύπου «γιατί η πινακίδα του μαγαζιού σου είναι τόσο επί τόσο και όχι ακριβώς στα εκατοστά» και «γιατί άφησες περισσότερη ώρα τα εμπορεύματα στο πεζοδρόμιο;» Κι όλα αυτά την ώρα που το παραεμπόριο ανθεί αντί να παταχθεί!

Είναι δε αδύνατο να σταθείς όρθια σε καφέ – να πάρεις μια ανάσα από περπάτημα ή δουλειά- και να μη «σου την πέσουν» 20 ζητιάνοι και 30 παράνομοι μικροπωλητές! Είτε είσαι Έλληνας είτε είσαι τουρίστας, τρομάρα μας…
Δεν χρειάζεται να σας πω -γιατί όλοι το βλέπουμε καθημερινά- ότι ο Δήμαρχος παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του, δεν άδειασε τα πεζοδρόμια από κάθε είδους παράνομη πραμάτεια και μάλιστα μπροστά από τις βιτρίνες των νόμιμων καταστημάτων.

Οι έμποροι – όσοι έχουν απομείνει - αγωνίζονται να κρατήσουν θέσεις εργασίας και να καταβάλλουν τα ενοίκια μαζί με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη! Σκέτη παράνοια. Πληρώνουν ΤΕΒΕ, ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων τους, μισθούς, δώρα, ΔΕΗ, ΦΠΑ, εφορία, περαίωση και έκτακτη εισφορά. Α ναι και τα τακτικά πρόστιμα της δημοτικής αστυνομίας, που τους έχει βάλει στο μάτι, πιθανότατα γιατί δεν μιλούν σπαστά ελληνικά…

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. πάντοτε παρούσα στο yannidakis, με τιμάς ιδιαίτερα. Καλημέρα και καλή Ανάσταση εύχομαι. Η ροή εδώ θα συνεχιστεί κανονικά με πολύ ενδιαφέρονται ζητήματα εντός και εκτός των ημερών :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το