Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ψήγματα πνεuματικότητας ~ ο συμβολισμός της αναστάσεως

αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα της θρησκείας προβληματιζόμαστε σε ζητήματα της κοινωνίας

 «Αύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή»
http://www.youtube.com/watch?v=DJKriscOqGU 


Χριστός Ανέστη! Μέσα από τη Βδομάδα των Παθών που μόλις τελείωσε ήρθε η Ανάσταση Του Κυρίου που για μια ακόμα χρονιά μας δίνει το έναυσμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Είναι Αυτός που καταργεί το θάνατο, τον φοβερότερο εχθρό του ανθρώπου, τον ανυπέρβλητο φόβο του καθενός μας. Σταυρώθηκε, μαρτύρησε, πέθανε και αναστήθηκε για τον άνθρωπο. Όσοι πιστεύουν πραγματικά στον Αναστάντα Χριστό, όσες οικονομικές κρίσεις, δοκιμασίες και προβλήματα αν έχουν, υπάρχει μέσα τους ελπίδα και υπομονή για όλα όσα αντιμετωπίζουν, γιατί όλα αυτά δε μπορούν να συγκριθούν με το μαρτύριο των Παθών του Κυρίου που βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ο αληθινός χριστιανός έχει Ανάσταση και αγαλλίαση κάθε μέρα στη ζωή του.

 Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει το «προνόμιο της απελπισίας». Πιστεύει ότι τα επίγεια είναι αυτά που τον κάνουν ευτυχισμένο, δυνατό και είναι το σκαλοπάτι για την ανύψωση του. Αυτό δυστυχώς είναι το τέλμα το οποίο έχει φθάσει, έχοντας πεισθεί ότι με τα ανθρώπινα επιτεύγματα θα κερδίσει και τη βασιλεία των ουρανών. Έτσι  ο άνθρωπος διψάει αληθινά για ανάσταση και ελπίδα μαθαίνοντας και βιώνοντας το πραγματικό νόημα των ημερών. Η γιορτή των Ελλήνων είναι κατεξοχήν το Πάσχα και αυτό γιατί όσο θα το γιορτάζουμε, η απόγνωση και η απελπισία δεν θα κυριαρχούν. Όλοι μας θα πρέπει να ζούμε με το νόημα της Ανάστασης για να διατηρηθεί η αγάπη, η αντοχή, η υπομονή και η ελπίδα. Χωρίς αυτά θα οδηγηθούμε σε τραγικές καταστάσεις που βλέπουμε να εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Ας αγωνιστούμε προσωπικά και συλλογικά να μη σκοτώσουμε την ελπίδα. Να δούμε τα ουσιώδη της ζωής μας. Να καλλιεργήσουμε την πίστη και τη σχέση μας με τον Αναστάντα Χριστό. Έτσι θα γεννηθεί μέσα μας η αγαλλίαση της Αναστάσεως. Μια χαρά και αγαλλίαση που θα πολλαπλασιάζεται, όταν θα προσφέρει αγάπη, ελπίδα, συγχώρεση, μετάνοια και αλληλεγγύη.

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το