Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

τεxνολογία στην κοινωνία ~ το γραφένιο

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ Το γραφένιο είναι ουσιαστικά ένα απομονωμένο ατομικό επίπεδο του γραφίτη. Τα γραφενικά επίπεδα έχουν χωριστεί ακόμη καλύτερα σε παρεμβαλλόμενες ενώσεις γραφίτη. Το 2004 οι φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής Τεχνολογίας στην Chernogolovka της Ρωσίας μέτρησαν τις ηλεκτρονικές ιδιότητες των νιφάδων που λαμβάνονται και τους έδειξε φανταστική ποιότητα. 
Είχα ασχοληθεί με το θέμα και σε κάποιον προβληματισμό μου. Το γραφένιο ή η γραφίνη αποτελεί ουσιαστικά το μέλλον της ύλης. Ένα λεπτό, μικρό αλλά συνάμα εύκαμπτο και πολυχρηστικό υλικό που χρησιμοποιείται στην διαστημική, στην τεχνολογία, τις επιστήμες, την ιατρική και την καθημερινότητά μας.
Το γραφένιο αποτελεί σήμερα μία απόδειξη πως η επιστήμη μπορεί ακόμα να εξελιχθεί με μεγάλα βήματα και πως δεδομένα του σήμερα θα αποτελούν απλά ιστορία αύριο. Άλλωστε το ζητούμενο είναι ήδη η ελάττωση του μεγέθους και η ευχρηστία ανάμεσα στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Λατρεύω να γίνομαι μάρτυρας της ιστορίας που αλλάζει στην επιστήμη

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το