Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

προβληματισμός πέμπτης - ΤΑΞΙ ΠΟΥ KATΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Καληνωρίσματα. Εδώ και μέρες διαδραματίζεται μία τραγική αντιπαράθεση στο Ηράκλειο με θύμα τον τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα ένας νέος επιχειρηματίας προσπάθησε να φέρει στο Ηράκλειο ένα διώροφο λεωφορείο το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια γύρω από το Ηράκλειο με στάσεις στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.

Φανταστείτε (όσοι έχετε μια ιδέα από την πόλη) πως οι στάσεις θα είναι imageτα “λιοντάρια”, το αρχαιολογικό μουσείο, το ιστορικό μουσείο, η Κνωσός, τα ενετικά τείχη, το λιμάνι κλπ. Η χρήση των λεωφορείων αυτών βοηθά τον τουρίστα να μην χάνει κανένα αξιοθέατο ενώ την ίδια ώρα του επιτρέπει να περνά σε αυτό όσο χρόνο επιθυμεί χωρίς την πίεση της αναχώρησης του λεωφορείου στις οργανωμένες εκδρομές, γεγονός που βοηθά και τις τριγύρω επιχειρήσεις. Το τουριστικό λεωφορείο βοηθά και τους ντόπιους και τους τουρίστες και το αναφέρω με βεβαιότητα αφού το έχω επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Παρίσι!

Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη… Και ενώ σε ξένες μεγαλουπόλεις υπάρχουν ακόμα και πάνω από δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο με το ίδιο αντικείμενο, στο Ηράκλειο κάποιοι άσχετοι με το θέμα δημιουργούν προβλήματα. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για την ύπαρξη των λεωφορείων αυτών κυρίως στον χώρο του λιμανιού, καθώς φοβούνται πως θα μειωθεί το μερίδιο αγοράς τους. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι το πότε τα ταξί έγιναν ξαφνικά οχήματα ξενάγησης στην πόλη και όχι μέσα μεταφοράς. Φοβούνται πως οι τουρίστες που θα θέλουν να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο τους θα πάρουν το τουριστικό λεωφορείο κουβαλώντας μαζί τις αποσκευές τους; Μα είναι παρανοϊκό!

Είναι τραγικό νομίζω στις μέρες μας, οι ίδιοι οι έλληνες μα κυρίως οι επαγγελματίες και πολύ περισσότερο εκείνοι που ασχολούνται με τον τουρισμό, να δημιουργούν καταστάσεις που πλήττουν το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Αντί σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους που ζούμε, να συμβάλλουμε όλοι ώστε να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, να προωθήσουμε το σπουδαίο τουριστικό μας προϊόν, βλέπουμε καταστάσεις ντροπής. Ας μην ξεχνάμε τους οδηγούς με τα “πειραγμένα” ταξίμετρα ή πάλι τους οδηγούς του Ηρακλείου που πέρσι στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, είχαν αναγκάσει τους τουρίστες να διανύουν εκατοντάδες μέτρα για να εισέλθουν ή να εξέλθουν στο αεροδρόμιο καθότι ήτο αποκλεισμένο από τους ίδιους οι οποίοι μάλιστα συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ προκαλώντας και υλικές ζημιές. Είναι κρίμα γιατί μιλάμε για οικογενειάρχες ανθρώπους που διασχίζουν καθημερινά τους δρόμους μιας περιφερειακής πόλης και αποτελούν κομμάτι αυτής. Είναι κρίμα να αγνοούν το κοινό καλό υπέρ του προσωπικού τους συμφέροντος.

Ας ελπίσουμε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα λυθεί. Πως οι τραμπουκισμοί τύπου “θα κατεβάζουμε τους τουρίστες με το ζόρι κάτω” θα αντικατασταθούν από εικόνες τάξης και σεβασμού στον κόσμο που έρχεται στην χώρα μας για να ξεκουραστεί προσφέροντας μας καθαρά έσοδα. Γιατί αυτό είναι ο τουρισμός, καθαρά έσοδα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το