Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

προβληματισμός παρασκευής ~ ΜΥΘΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΖΩΗΣ (5/5)

image[18][12]image[20][11]image[18][11]image[23]
O Στέφανος είχε εθιστεί όσο ποτέ στο γράψιμο. Κανείς δεν θα πίστευε πως υπήρχε στο σπίτι. Ακόμα και τα γεύματά του τα έπαιρνε μέσα στο γραφείο του, χωρίς κανείς να τον υπολογίζει ή αυτός εκείνους.

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι έκανε. Τι θα μπορούσε να γράφει imageτόσα συνεχόμενα μερόνυχτα; Ο Στέφανος συνέχισε να γράφει στα περιοδικά και τις εφημερίδες και έγραψε καλύπτοντας την ύλη τους για περισσότερους από έξι μήνες. Και ύστερα έγραφε το βιβλίο του. Όχι ένα. Έγραψε μια σειρά από βιβλία. Κι ύστερα βγήκε από το δωμάτιο του. Πλησίασε την κόρη του πριν αυτή ξαπλώσει, της ζήτησε συγγνώμη, τη φίλησε σφιχτά στο μέτωπο και έκανε να φύγει όταν είδε την γυναίκα του που μόλις είχε γυρίσει. Την πλησίασε, την κοίταξε βαθιά στα μάτια και την έπιασε απαλά στον ώμο της. Ύστερα έφυγε.

Η νύχτα πέρασε και ο Στέφανος δεν είχε δώσει σημάδια ζωής. Η Χρύσα απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στον Περάκη ο οποίος ξεκίνησε την αναζήτηση από την γκαρσονιέρα που κάποτε τον είχε βρει. Επειδή κανείς δεν απαντούσε, ο Περάκης έσπασε την πόρτα και αντίκρισε το πτώμα του Στέφανου κρεμασμένο.

Η Χρύσα στα νέα, κατέρρευσε. Στην αρχή έκλαιγε ακατάπαυστα, αργότερα όμως ξέσπασε με οργή. Οργή για τον δρόμο που ο Στέφανος είχε διαλέξει πολύ καιρό τώρα και το πως η δακτυλοδεικτούμενη οικογένειά τους κατέληξε σε ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Στην κηδεία το κλίμα ήταν παγωμένο. Αμέτρητο πλήθος βρέθηκε στην κηδεία του Στέφανου, όλοι απορώντας που είχε πάει εκείνος ο νέος που ήταν φίλος με όλο τον κόσμο. Ο καλοσυνάτος και επικοινωνιακός τύπος που είχε λύσει για όλα τα προβλήματα των ξένων, προφανώς όμως όχι στο δικό του.

Λίγο καιρό αργότερα, υπάλληλος μεγάλης εκδοτικής εταιρείας ειδοποίησε την Χρύσα η οποία όταν έφτασε στα γραφεία της εταιρείας ενημερώθηκε πως ήταν δικαιούχος μιας τεράστιας επιταγής για τις πωλήσεις δεκάδων βιβλίων που ο Στέφανος είχε συγγράψει, ενώ είχε συμφωνήσει ποσοστά πωλήσεων με μοναδική δικαιούχο τη γυναίκα του. Παράλληλα ειδοποιήθηκε από άλλες εταιρείες για μηνιάτικα που οφειλόντουσαν στον Στέφανο από προηγούμενα τεύχη. Ο Στέφανος είχε ειδοποιήσει λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του για τα αληθινά του στοιχεία και ξαφνικά όλος ο κόσμος έμαθε ποιος ήταν στ’ αλήθεια ο άνθρωπος που μέχρι τότε υπέγραφε με ψευδώνυμα χαρίζοντας στους απανταχού αναγνώστες θαυμάσια διηγήματα και κείμενα ποικίλης ύλης. Ο Στέφανος ζούσε μέσα από τα κείμενα του, ζούσε μέσα από τα βιβλία του και ήταν όλα αφιερωμένα στην γυναίκα και την κόρη του.

:[
διαβάστε ολόκληρο τον Μύθο την ερχόμενη Κυριακή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το