Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ιστopικές ειδήσεις ~ ορκίστηκαν οι 300 της νέας βουλής

η είδηση της εβδομάδας παρουσιάζεται με σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση της στην κοινωνία

από ΤΑ ΝΕΑ Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Της συνεδρίασης προεδρεύει ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, που ανακοίνωσε τις εκλογικές περιφέρειες που επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων, ως έδρες τους. Σύμφωνα με το Σύνταγμα μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, διεξήχθη η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. 

Αυτούς τους 300 ψηφίσαμε και άσχετα το ποιοι απαρτίζουν την κυβέρνηση, αυτήν την Βουλή συνθέσαμε με την ψήφο μας, μετά από μια μακρά περίοδο λαϊκή οργής για τους τότε 300 που την απάρτιζαν. Τελικά, πολλά πρόσωπα άλλαξαν, πολλά έμειναν τα ίδια ενώ νέα κόμματα έκαναν την εμφάνιση τους στην Βουλή.

Στη νέα βουλή, δεν θα είναι όλοι εναντίον ενός όπως συμβαίνει συνήθως με την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά τα 3 στα 7 κόμματα της Βουλής, είναι κυβερνητικά αφήνοντας έξω άλλα 4 ως αντιπολίτευση. Επίσης επιλέξαμε τα άκρα. Έτσι στην νέα Βουλή έχουμε εκπροσώπηση και των κομουνιστών και των εθνικιστών. Τι πλουραλισμός, ε;

Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η νέα Βουλή (δηλαδή η νέα κυβέρνηση), όμως τουλάχιστον στην αρχή δεν βλέπω γιατί θα διαμαρτυρόμαστε αφού ακριβώς αυτά τα άτομα επιλέξαμε να μας βγάλουν από τον βυθό. Η ιστορία θα γράψει πως αυτή είναι η εκτάκτου ανάγκης Βουλή. Καλή επιτυχία!

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το