Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

προβληματισμός τρίτης ~ ΑΠAITΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καληνωρίσματα. Μετά από καιρό η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και τίποτα πια δεν μπορεί να μετατεθεί για το μέλλον. Οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες που οι ανάγκες επιτάσσουν τώρα λύσεις. Τώρα αλλαγή πολιτικής. Τώρα το ξεκίνημα μιας προοπτικής. Στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που ζούμε, όλοι αναγνωρίζουμε πως το πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό αποτελεί σημαντικό παράγοντα καθορισμού της βιωσιμότητάς της σαν χώρα.

Πως όμως μπορεί να διορθωθεί η εικόνα της Ελλάδας που έχει συνθλιβεί από τις πολιτικές επιλογές του παρελθόντος που λίγο έλειψαν να μας κοστίσουν την θέση μας στην Ευρωζώνη; Πόσο έχει καταστραφεί από τις πέτρες των διαδηλωτών που κατέστρεψαν το ιστορικό κέντρο των Αθηνών και τις ελπίδες χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών που καταστράφηκαν είτε από τα πλιάτσικα και τις σπασμένες τζαμαρίες είτε από τον φόβο των πολιτών να κατέβουν ως εκεί; Πόσο έχει υποθαλφτεί από τις δεκάδες αποκαλύψεις διαφθοράς και αναρχίας σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα της χώρας;

Η απάντηση είναι προφανής! Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί άμεσα με τους επιχειρηματίες φυτεύοντας εκ νέου την καμένη (ελληνική) imageγη. Επιθετικές καμπάνιες στο εξωτερικό πρέπει να αναδείξουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, πρέπει να παρουσιάσουν την τρέχουσα κατάσταση ως ευκαιρία για προσιτές επενδύσεις και όχι ως μία ακόμα διαμαρτυρία που η κακή Ευρώπη αδικεί την καλή Ελλάδα… Πρέπει να τρέξουν οι αποκρατικοποιήσεις, να τονωθεί ο ανταγωνισμός, να δουλέψουν όλοι επενδύοντας στο ελληνικό δυναμικό που χόρτασε από… διακοπές και επιθυμεί διακαώς ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο και την εργατικότητά του. Κράτος και επιχειρηματίες πρέπει να εκμεταλλευτούν τους ελάχιστους πόρους που έχουν απομείνει στη χώρα. Πολλές υποδομές μαραζώνουν από την ανικανότητα εκμετάλλευσης και πολλά φυσικά στοιχεία απομένουν παρατημένα από τους ανόρεχτους έλληνες του παρελθόντος.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση πρέπει να υποσχεθεί λίγα και να πράξει περισσότερα. Έτσι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων. Έτσι θα ανακτήσει και την εμπιστοσύνη του λαού. Θα τον συμπαρασύρει στην επιτακτική αλλαγή νοοτροπίας υπέρ του κοινού καλού και όχι του προσωπικού συμφέροντος. Ο χρόνος άρχισε ήδη να μετράει. Μην αργείτε κι άλλο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το