Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

προβληματισμός τετάρτης ~ ΣΕ ΜΙΑ GAY ΠΟΡΕΙΑ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

Καληνωρίσματα. Την Θεσσαλονίκη την λατρεύω μεταξύ άλλων για την διαφορετικότητά της. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής, ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μίας μεγαλούπολης με την ομορφιά της περιφέρειας. Η Θεσσαλονίκη σε όλη της την ιστορία πάντρευε διαφορετικούς λαούς, διαφορετικές θρησκείες και διαφορετικά κοινωνικά γνωρίσματα στους δρόμους της. Πράγματι, έκτοτε η πόλη συνεχώς αποδεικνύει την ικανότητά της να απορροφά την διαφορετικότητα.

Κάτι τέτοιο προσπάθησε να διαφημίσει και ο δήμαρχός της, κύριος Μπουτάρης, ένας επίσης πολύ διαφορετικός άνθρωπος… Ο δήμαρχος διοργάνωσε μία πολύ διαφορετική εκδήλωση η οποία γνωρίζει άνθηση σε πολλά μέρη του κόσμου καθώς αποθεώνει την διαφορετικότητα και συμβάλλει στον σεβασμό αυτής. Πρόκειται για το gay pride το οποίο αποτελεί μία παρέλαση από ομοφυλόφιλους, συχνά ντυμένους ακραία και προωθώντας κάπως προκλητικά τις απόψεις τους. Οι συμμετέχοντες απλά γιορτάζουν και χορεύουν ενώ η εκάστοτε πόλη προβάλλεται και κερδίζει πόντους σαν προορισμούς.

Στην Θεσσαλονίκη όμως της διαφορετικότητας, υπάρχει πάντα η αντίθετη γνώμη. Η “αιώνια” κόντρα πολιτικής και θρησκείας που προσωποποιείται στον μητροπολίτη της πόλης, κύριο Άνθιμο. Η αντίδραση του στο γεγονός ώθησε πολλές θρησκευτικές οργανώσεις να σαμποτάρουν την εκδήλωση, να προκαλέσουν επεισόδια και στο τέλος να δούμε το κοινότυπο: αστυνομικούς και πολίτες να παλεύουν με πέτρες, ασπίδες και τα γνωστά σύνεργα!

Στο yannidakis ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι γράφω αντικειμενικά. Το αντίθετο. Έτσι λοιπόν, δεν προσποιούμε imageπως τάσσομαι υπέρ των ομοφυλόφιλων που προσωπικά τους βρίσκω αηδιαστικούς και παρά φύση. Υπερασπίζομαι όμως το δικαίωμα τους να συμμετέχουν σε μία εκδήλωση ή παρέλαση ή ότι θέλουν. Η εκκλησία προφανώς δεν μπορεί να δεχτεί την ύπαρξη ομοφυλόφιλων αφού αντιτίθεται στην διδασκαλία της, όμως ποιος είπε ξαφνικά πως έχει το δικαίωμα να υποκινεί επεισόδια; Ποιος Ιησούς Χριστός δίδαξε κάτι τέτοιο; Αν κάποιος ήθελε να εκφράσει την διαμαρτυρία του στην εκδήλωση ή στην ύπαρξη των ανώμαλων (αντίθετων του ομαλού) ανθρώπων, θα μπορούσε να παραβρεθεί αναρτώντας ένα πανό, κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία, ακόμα κάνοντας έρωτα με την κοπέλα του στον δρόμο για να τονίσει το φυσιολογικό!

Η βία και η ασέβεια όχι μόνο δεν συνάδουν με τον λόγο Του Θεού αλλά νομίζω πως φέρουν αντίθετο αποτέλεσμα. Συσπειρώνουν όσους δέχονται τις επιθέσεις ενώ οι ίδιοι εκτίθενται στην κοινή γνώμη. Ο Άνθμος έχασε, ο Μπουτάρης δεν κέρδισε.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΛΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το