Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

προβληματισμός δευτέρας ~ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΟΥΛIOY: ΑΑΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΩ

Καληνωρίσματα. Στην επιστροφή μου στο Ηράκλειο από πρόσφατο ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους, βρίσκομαι στο αεροδρόμιο της Αθήνας και βοηθάω έναν πατέρα που κουβαλούσε ένα σωρό αποσκευές και τη μια του κόρη στην πλάτη (την άλλη κόρη κουβαλούσε στην αγκαλιά της η σύζυγος). Είναι πασιφανές πως οι άνθρωποι ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και με αφορμή το “ευχαριστώ” του για τη βοήθεια μου, βρίσκω ευκαιρία να του πιάσω την κουβέντα. Φρόντισα να κάτσω μαζί με τον Γιώργο.

Γιώργο από που είσαι και που πηγαίνεις με την οικογένεια;
Η γυναίκα μου έχει καταγωγή από ένα χωριό του Ηρακλείου και εγώ είμαι από το Μέτσοβο. Πάμε για διακοπές στα πεθερικά μου. Είναι ευκαιρία να κάνουμε μερικά μπάνια και να ηρεμήσουμε από το άγχος της Αθήνας.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνεις διακοπές στο Ηράκλειο όποτε θα σε ρωτήσω ποια μέρη έχεις επισκεφτεί για διακοπές.
Με τη γυναίκα μου έχουμε επισκεφθεί αρκετά μέρη στην Ελλάδα. Περισσότερο χωριά κοντά στο Μέτσοβο χειμωνιάτικες περιόδους και νησιά του Ιονίου που λατρεύουμε και οι δύο. Στο εξωτερικό έχουμε πάει, όχι όμως απ’ όταν κάναμε παιδιά. Στην Κρήτη εννοείται ότι έχουμε πάει πολλές φορές και μας αρέσει πολύ. Τώρα όμως θα πηγαίνουμε μάλλον μόνο Κρήτη.

Γιατί, πλέον μόνο Κρήτη;
Ε, είναι το οικονομικό. Στην Κρήτη μένουμε στο πατρικό της γυναίκας μου που έχουν ένα μικρό διαμέρισμα από πάνω και ενώ το χωριό δεν είναι παραθαλάσσιο, σε λίγα λεπτά με το αμάξι βρισκόμαστε στη θάλασσα. Δεν έχουμε ξενοδοχεία, δεν έχουμε έξοδα φαγητού και τα μεταφορικά είναι αρκετά οικονομικά γιατί κλείνουμε τις διακοπές μας σχεδόν από το προηγούμενο Φθινόπωρο.

Οπότε Γιώργο, είναι οικονομικό το ζήτημα και φυσικά σε καταλαβαίνω, όμως δε θα σου κρύψω πως όπως έβλεπα νωρίτερα εσένα με τα καρότσια και τις βαλίτσες, έτσι βλέπω πολύ συχνά οικογένειες από το εξωτερικό να επισκέπτονται την Ελλάδα, να διαμένουν για μέρες σε ξενοδοχεία, να κάνουν εκδρομές και όλα χωρίς καμία φαινομενικά, ταλαιπωρία.
Κοίταξε, ακούγεται ωραίο αυτό, όμως είναι το οικονομικό που με κρατάει πίσω. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω διακοπές με τα παιδιά μου. Δεν είναι το βάρος ή δεν ξέρω ‘γω τι. Είναι ότι τα έξοδα πολλαπλασιάζονται και οι εποχές πλέον δεν είναι για τέτοια.

Τι οικονομία υπολογίζεις ότι κάνεις με την επιλογή σου αυτή για φέτος;
Θέλεις ποσοστό; Δεν μπορώ να σκεφτώ. Όμως μιλάμε για αρκετά κατοστάρικα! Είναι μεγάλη οικονομία και το καλύτερο είναι ότι δε θυσιάζεις κάτι, αφού το μέρος είναι πολύ ωραίο. Εμείς ξεκουραζόμαστε, τα παιδιά περνούν καλά και τα πεθερικά μου έχουν για λίγο τα εγγόνια τους.

Και για το τέλος, θέλω να μου σχολιάσεις το ότι λόγω της κρίσης το 70% των ελλήνων δεν πήγε φέτος διακοπές.
70; ε, Είναι τραγικό το ποσοστό. Δηλαδή πέρσι πήγαινε πόσο; Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δεν μπορούμε όλοι να πηγαίνουμε διακοπές και μάλιστα κάθε χρόνο. Εναλλακτικά υπάρχουν μικρές οικονομικές εξορμήσεις σε κοντινά σημεία από τα αστικά κέντρα όπου πετυχαίνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα χωρίς να θυσιάσεις πολύ χρόνο και χρήμα. Πάντως θα ήθελα πολύ να έβλεπα το ποσοστό στα ξένα κράτη.

Γιώργο ευχαριστώ και εύχομαι να περάσετε υπέροχα στην Κρήτη.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ή ΜΑΚΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το