Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

προβληματισμός σαββάτου ~ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ (One Way Home)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως

Σε μια συνηθισμένη μου βραδιά ανάμεσα σε καυτά τσιγάρα, μεθυστικό αλκοόλ και ζαλιστικό χορό έπεσα πάνω σε έναν τύπο που έδειχνε ατάραχος και δεν είχε διάθεση να με βρίσει ή να με χτυπήσει. Με κοίταξε με βλέμμα που τρύπησε τα σωθικά και έγνεψε απογοητευμένος παρακινώντας με να βρω τον δρόμο μου στο μεγάλο ταξίδι. Κοφτός και απότομος, γύρισε απότομα από την άλλη και εξαφανίστηκε στο πλήθος. Κι εγώ παράτησα τις γυναίκες και τους ανώμαλους φίλους και κίνησα από την άλλη μεριά φορώντας το σκισμένο μου τζιν, τα μποτάκια με τα λυμένα κορδόνια και το ιδρωμένο μου πουκάμισο που κρεμόταν ανέμελο.

 

Ξεκίνησα έναν δρόμο μακρύ. Έναν δρόμο βρώμικο, με λακκούβες και δύσκολες στροφές. Πέρασα από σταυροδρόμια χωρίς αμφιβολίες. Ήξερα πως ο δικός μου ο δρόμος θα είναι ο χειρότερος. Θα το ορκιζόμουν αυτό. Μέχρι που κάποια στιγμή συνάντησα έναν γέρο στις ρυτίδες και τα μαλλιά μα με λαμπερά και ζωντανά μάτια. Με ρώτησε που πάω κι εγώ δεν ήξερα να του πω. “Έλα μαζί μου γιατί εγώ ξέρω τον δρόμο” είπε κι έτσι τον ακολούθησα ξέροντας πως θα κουραστεί στην πορεία και πάλι μόνος θα συνεχίσω. Ο γέρος στη διαδρομή μετρούσε αντίστροφα ψιθυριστά για κάποιο γεγονός μα καμία σημασία δεν του έδινα. Ο δρόμος με οδήγησε σε ένα υπέροχο μέρος όπου η διαδρομή συνεχιζόταν. Τώρα ήξερα πως είμαι χαμένος, μα δεν ήμουν μόνος κι έτσι αν και αμφέβαλλα για την σωστή πορεία, συνέχισα.

 

Ο δρόμος ήταν ακόμα μακρύς, χωρίς καμία ένδειξη για το πόσο ακόμα χρειάζεται ως την άκρη του. Κάποια μόνο στιγμή έφτασα μπροστά σε κάποιο κτίριο, χτισμένο πριν αιώνες μα στην σημερινή εποχή. Σκέφτηκα να προχωρήσω μιας και δεν υπήρχε άλλο πέρασμα δεξιά ή αριστερά. Σκαρφάλωσα το συρματόπλεγμα και από το ύψωμα αντίκρισα στο βάθος όλη μου τη ζωή που φάνταζε πλέον σαν μινιατούρα. Αποφάσισα να συνεχίσω και είδα μπροστά μου αμέτρητα αγάλματα φτιαγμένα από ανθρώπους του παρελθόντος να μου φωνάζουν μαζί πως ήρθα πάνω στην ώρα για να βρω τον δρόμο μου.

 

Εσύ σε ποιον δρόμο θα αποφασίσεις να τρέξεις στο μονοπάτι που θα επιλέξεις; :[ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το