Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

προβληματισμός τετάρτης ~ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ OPIΑ

Καληνωρίσματα. Τα φώτα (και η φλόγα) από τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, έσβησαν και μάλιστα πολύ γρήγορα νομίζω, αφού σύντομα η επικαιρότητα ξεθώριασε το γεγονός.

Τα Ολυμπιακά και Παγκόσμια ρεκόρ, τα σεξουαλικά σκάνδαλα, οι παίκτες που ήταν ντοπαρισμένοι και η βαβούρα από τον κόσμο, τους χορηγούς και τους διοργανωτές, δίνουν την θέση τους σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Τα λεφτά εδώ δεν υπάρχουν. Η δόξα και τα φώτα της δημοσιότητας είναι σβηστά. Οι χορηγοί δεν ενδιαφέρονται να δαπανήσουν μεγάλα ποσά, ο τηλεοπτικός χρόνος δεν θα έχει μεγάλα αφιερώματα. Το άγχος για το βάθρο γίνεται πάθος για την συμμετοχή. Ο ιδρώτας για τον ανταγωνισμό, γίνεται κουράγιο για τον συναγωνισμό. Η νίκη δεν σημαίνει χρήματα και δόξα, αλλά επιβεβαίωση πως υπάρχουν, ζουν, είναι χρήσιμοι.

Κυρίες και κύριοι οι αθλητές των εικοσιένα βασικών αθλημάτων των Παραολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται στο Λονδίνο και απόψε θα παρελάσουν μπροστά από το imageΟλυμπιακό Στάδιο της πόλης. Μία πραγματικά μεγάλη παρέα χωρίς σκοπιμότητες που έχει σαν σκοπό να αποδείξει περισσότερο απ’ όλα πως μία αναπηρία δεν είναι αρκετή να σταματήσει έναν άνθρωπο από το να ελπίζει, να ονειρεύεται, να προσπαθεί. Κι αυτή η προσπάθεια είναι μία πολύπλοκη λέξη για τους ανθρώπους αυτούς, που με δυσκολία καταφέρνουν όλα αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα. Το να καταφέρνουν να βρεθούν σε μία παγκόσμια διοργάνωση σαν αυτή, αποδεικνύει πως η θέληση μπορεί πολλές φορές να υπερνικήσει τα όρια που η αναπηρία θέτει. Οι αθλητές αυτοί έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια.

Και κάποιοι άλλοι το καταφέρνουν αυτό, υπό αντίξοες συνθήκες, αφού πέρα από την αναπηρία τους, εμποδίζονται από τις συνθήκες στις οποίες προπονούνται. Χωρίς γήπεδα ή χωρίς θέρμανση σε αυτά, με όργανα που δεν είναι τα κατάλληλα, ή εξοπλισμό που μπορεί να μην είναι καν ασφαλής για την ιδιαιτερότητά τους. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί έλληνες που έτυχε να έχω δει πως προπονούνται.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους έλληνες αθλητές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές. Περιμένουμε καλές επιδόσεις, καλύτερη προσπάθεια και ένα μάθημα. Ένα μάθημα για όλους εμάς που αν και με όλες τις φυσικές προϋποθέσεις αδυνατούμε να προσπαθήσουμε.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το