Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

εκ-παιδεύovτας το αύριο ~ επιλέγοντας το σωστό ντύσιμο

μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα

Χαίρεται! Κάτι που δεν με απασχολούσε ποτέ ιδιαιτέρα,από τότε που γεννήθηκε η Δέσποινα και πολύ περισσότερο μεγαλώνοντας είναι το ντύσιμο της, ουσιαστικά η σωστή επιλογή ρούχων. Από το αν θα είναι ζεστό ή αέρινο αυτό που φοράει, αναλόγως την εποχή, από το αν θα έχω μαζί μου ένα ζακετάκι για την βραδινή δροσούλα όταν είμαστε εκτός, ένα δεύτερο ρούχο σε περίπτωση που έχουμε κάποιο ατύχημα ταΐζοντάς την ή και ένα κουβερτάκι ή σεντονάκι σε περίπτωση που θέλει να κοιμηθεί.

Συζητώντας με μητέρες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά μου λένε ότι μεγαλώνοντας το πρόβλημα γίνεται εντονότερο. Ότι πρέπει να αγοράζουμε ρούχα που το παιδί θα αισθάνεται άνετα παίζοντας, ουσιαστικά να μπορεί να κινείται εύκολα και να μην είναι στενά ή πολύ ζεστά ειδικά αν είναι μέσα στον χώρο του σχολείου που κινούνται πολύ. Επίσης να είμαστε προσεκτικοί για να μην γίνει κάποιο ατύχημα σε σχέση με τα ρούχα που φοράει. Τις προάλλες φορούσα ένα μπλουζάκι στην μικρή που είχε κουμπιά και εκείνη παίζοντας τα έβγαλε και την έπιασα να πάει να τα βάλει στο στόμα της. Και όλα αυτά μέχρι να έχει τη δική του άποψη το παιδί για το ντύσιμό του. Αν αρχίσει να λέει τι θέλει να φοράει οι ειδικοί προτείνουν η επιλογή ρούχων να γίνεται από το βράδυ για να αποφευχθούν τυχόν πρωινά προβλήματα και εντάσεις. Καλό θα είναι να δίνουμε επιλογές στο παιδί μας μεταξύ δύο ή τριών ρούχων και να επιλέγει μεταξύ των τριών. Αν ωστόσο επιμένει κατά τη διάρκεια της αγοράς των δικών του ρούχων καλό είναι να το αφήνουμε να επιλέγει μεταξύ κάποιων ρούχων για να αισθάνεται ότι συμμετέχει και εκείνο σε κάτι που το αφορά.

Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ότι μεγαλώνοντας “επιβάλλουν” το γούστο τους και εμείς πρέπει να του δείχνουμε το σωστό δρόμο για σωστές επιλογές χρωμάτων. Ε, όπως και να το κάνουμε να του δίνουμε επιλογές αλλά για κάτι που συνδυάζεται. Καλή υπομονή με τα μικρά σας αγγελούδια και με τα πιο μεγάλα που θέλουν να έχουν την άποψή τους και σε αυτό το θέμα. Περιμένω σχόλια σας και εμπειρίες σας ως παθούσες και μαθούσες επί του θέματος.


εκ-παιδεύοντας το αύριο ξανά μαζί σας την Παρασκευή
14 Σεπτεμβρίου και κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα στις 12:00

1 σχόλιο:

  1. Καλέ τι να σου πω...Τα δικά μου παιδιά με έχουν γραμμένο από καιρό ως αναφορά το ντύσημό τους. Το μόνο που ξέρουν να ζητάνε είναι χρήματα για τα ρούχα τους... άσε λεχεις καιρό ως τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το