Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

προβληματισμός δευτέρας ~ ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΑ ΡΟYXA ΠΟΥ ΘΑ ΝΤΥΘΕΙΣ

Καληνωρίσματα. Η μόδα αποτελεί μία επιστήμη μόνη της. Αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές, στήλες σε περιοδικά, ακόμα και τηλεοπτικά κανάλια ασχολούνται αποκλειστικά με την μόδα. Κάνουν προτάσεις, επικρίνουν ή κατακρίνουν το ντύσιμο κάποιου διάσημου ή απλά δημοσιεύουν τις νέες τάσεις όπως οι οίκοι μόδας τις αποφασίζουν.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα διάσημων που κατακρίθηκαν imageεπειδή φορούσαν μεγάλο καπέλο ή επειδή τα παπούτσια τους δεν ταίριαζαν με τα ρούχα τους, επειδή ήταν πολύ ακραίοι στις επιλογές του φορώντας προκλητικά ρούχα ή ακόμα επειδή ήταν υπερβολικά συντηρητικοί. Τα παραδείγματα αυτά ασκούν μεγάλη επίδραση στο κοινό που άλλοτε προσπαθεί να μιμηθεί τα διάσημα ντυσίματα ή στυλ ντυσίματος κι άλλοτε να υιοθετήσει το είδος τους. Η διεργασία αυτή γίνεται συνήθως υποσυνείδητα. Λίγοι άνθρωποι θα παραδεχτούν πως αποτελούν “θύματα της μόδας” ακόμα κι αν προσπαθούν να την ακολουθήσουν πιστά. Όλοι οι υπόλοιποι ίσως έχουμε τον δικό μας χαρακτήρα στο ντύσιμο, συχνά όμως επηρεαζόμαστε από αυτό που θεωρείται εντός της μόδας.

Ένα βασικό ζήτημα στο ταίριασμα του στυλ μας στα ρούχα και όχι μόνο, αποτελεί ο χρωματικός συνδυασμός. Κόκκινο με γκρι, κίτρινο με πράσινο, θαλασσί με μπεζ και ένα σωρό χρωματικοί συνδυασμοί που μπορούν να ταιριάξουν αλλά δεν είναι απόλυτοι. Για παράδειγμα λένε πως τα παπούτσια πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με τη ζώνη για τους άντρες και το ίδιο χρώμα με την τσάντα για τις γυναίκες. Αυτό δίνει μια ελευθερία για τις επιλογές στα ρούχα ή μήπως όχι; Σε κάθε περίπτωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως ο καθένας επιλέγει να συνδυάσει τα ρούχα του και πιο συγκεκριμένα τα χρώματα σε ρούχα και άλλα συναφή που τοποθετεί στο σώμα του.

Δεν είμαι ειδικός στη μόδα, κάθε άλλο θα έλεγα. Μου αρέσει πολύ όμως να βλέπω καλοντυμένους ανθρώπους και των δύο φύλλων. Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους που περιποιούνται τον εαυτό τους και να μην διαλέγουν τυχαία δύο ρούχα για να φορέσουν. Ελπίζω οι αναγνώστες του yannidakis να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία κι αν είναι όντως έτσι, θα ήθελα στην σημερινή Διάδραση να μάθω τον τρόπο που σκέφτεστε, τον τρόπο που ντύνεστε και επιλέγετε τα χρώματα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΑΣΗ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ :[

2 σχόλια:

  1. ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    αφού αισθάνομαι πιο άνετα και ευχάριστα όταν είμαι ντυμένος στα μαύρα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. moy aresoyn ta anoixta xrwmata.
    Foraw omws eykola kai ta entona hrwmatista, eidika sta papoytsia poy ektow ta klasika, thelw na yparxei xrwma

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το