Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤHΣ ~ οι υπερευαίσθητοι μουσουλμάνοι απειλούν τον κόσμο

Καληνωρίσματα. Εδώ και λίγο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ενός πολύ σοβαρού διπλωματικού επεισοδίου το οποίο έχει πάρει τεράστια έκταση χωρίς όμως να ευθύνεται για αυτό κάποιο επίσημο κράτος.

Μία αμφιβόλου ποιότητας και υπόστασης, ολλανδική εταιρεία πλήρωσε έναν σκηνοθέτη από την Καλιφόρνια με εκκρεμότητες με τον νόμο και έφτιαξαν μία ταινία μικρού μήκους η οποία προσβάλλει μουσουλμανικά σύμβολα με πρώτο τον Μωάμεθ που οι μουσουλμάνοι λατρεύουν σαν θεό τους. Υποθέτω πως αναφέρει ιστορικές και θρησκευτικές ανακρίβειες –χωρίς να είμαι μελετητής ή γνώστης του κορανίου- όμως αναρωτιέμαι… τι είναι αλήθεια για το Κοράνι; Αυτό παρακαλώ να μείνει αναπάντητο καθότι πρόκειται για ένα άσχετο θέμα με τον σημερινό προβληματισμό. Το ισλάμ είναι μία θρησκεία και οφείλουμε να τη σεβαστούμε.
δείτε παραπάνω την ταινία
Τι γίνεται λοιπόν όταν κάποιος την προσβάλλει;
  • του κάνουμε μήνυση;
  • ξεκινάμε διαδηλώσεις στις πλατείες;
  • τον σκοτώνουμε;
  • ξεκινάμε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον όλου του δυτικού κόσμου;
image
[σημεία παρουσίας μουσουλμάνων διαδηλωτών]
Δεν ξέρω πως ξεκίνησε όλο αυτό, όμως κάθε φορά που κάτι προσβλητικό συμβαίνει για τους μουσουλμάνους από κάποιον αρθρογράφο, κάποιον κωμικό, κάποιον ιδιώτη, “πόλεμος” ξεσπάει στις τάξεις των μουσουλμάνων όλου του κόσμου με κύριο χαρακτηριστικό το σκίτσο ενός δανού σκιτσογράφου σε τοπική εφημερίδα που είχε σαν αποτέλεσμα τον βομβαρδισμό της δανέζικης πρεσβείας στην Βυρηττό, πολλές απειλές και αρκετές ακόμα βίαιες αντιδράσεις.

Σύμφωνοι! Είναι ακραίο να προσβάλλεις μία θρησκεία. Εγώ ο ίδιος εξοργίζομαι όταν ακούω συμπολίτες μου να βρίζουν Τα Θεία επειδή δεν έπιασαν το ΠΡΟ-ΠΟ ή η βροχή τους λέρωσε το αμάξι, όμως αν το εξετάσουμε πιο προσεκτικά θα δούμε πως ο Χριστιανισμός δέχεται τεράστιες προσβολές. Θυμάμαι ντοκιμαντέρ που ισχυρίζονται πως ο Χριστός ήταν παντρεμένος με την Μαγδαληνή(;), είχαν παιδιά(;) ή κάποιο άλλο που αποκαλύπτει πως ανακαλύφθηκε(;) το ευαγγέλιο του Ιούδα (εξαιρετικό για σενάριο κινηματογραφικής ταινίας πρέπει να παραδεχτώ) και μπορεί στις τοπικές εκκλησίες να υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις, όμως η επίσημη Εκκλησία και κυρίως ο χριστιανικός λαός δεν έδωσε συνέχεια. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, μα υπάρχουν ερασιτεχνικές ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου με ήρωες πρόσωπα από την Αγία Γραφή ή διάφορα πολυμεσικά που κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα στο διαδίκτυο που δείχνουν ομάδες μουσουλμάνων να βρίζουν τα Χριστιανικά σύμβολα και να ασελγούν πάνω σε σύμβολα του χριστιανισμού. Κανείς δεν ξεκίνησε πόλεμο γι’ αυτό και κανείς δεν θέλησε να σκοτώσει κάποιον απλά και μόνο επειδή μερικοί ανεγκέφαλοι ή… καλλιτέχνες του πρωκτού έφτιαξαν ανοησίες.

Όχι όμως οι μουσουλμάνοι. Εκείνοι επιτέθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, σκότωσαν τρεις ανθρώπους -ανάμεσα στους οποίους και ο πρέσβης των ΗΠΑ- και ήδη ξεκίνησαν επιθέσεις ενάντια στη Δύση αλλά και προτροπές για την δολοφονία περισσότερων αμερικάνων σε ολόκληρο τον κόσμο, αναγκάζοντας τις υπηρεσίες ασφαλείας να κινητοποιηθούν, να σημάνουν κόκκινο συναγερμό και να μας θυμίσουν εποχές ενδεκάτης Σεπτεμβρίου.

Νομίζω πως η κρίση θα εκτονωθεί. Η οικονομική κρίση δεν βοηθάει ώστε οι πολεμοχαρείς αμερικανοί να ξεκινήσουν νέες επιχειρήσεις κάπου στην Μέση Ανατολή απλά και μόνο για να μεταφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες τους και την όποια κρίση πίσω σε αυτά τα γνωστά-άγνωστα εδάφη, οπότε μην περιμένετε ιδιαίτερη δράση. Απλά θα μείνουμε να αναρωτιόμαστε γιατί οι μουσουλμάνοι είναι τόσο μυγιάγγιχτοι :[

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

2 σχόλια:

  1. Συγκρίνεις τα δύο άκρα.Οι μεν μουσουλμάνοι έχουν σαν όπλο τη βία και το αίμα για όποιον προσβάλει την πίστη τους και από την άλλη εμάς τους Χριστιανούς που δεν κάνουμε τίποτα σε ανάλογη περίπτωση.Να μην σχολιάσω και αυτούς που τα πιστεύουν...Όσον αφορά το ερώτημα σου θα έλεγα ότι όλοι όσοι πιστεύουν κάπου θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τη θρησκεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω πως τονίζω αυτήν την διαφορά. Καλό είναι πραγματικά να μελετάμε εις βάθος το τι πρεσβεύει η κάθε θρησκεία :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το