Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜOΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ ταινίες αισθησιακού περιεχομένου κατάλληλες για γυναίκες

Καληνωρίσματα. Και στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε με τα ταμπού της κοινωνίας μας. Όσο πιο δυτικά ταξιδέψεις, τόσο περισσότερο οι δεσμοί χαλαρώνουν και οι άνθρωποι συμπεριφέρονται πιο… απελευθερωμένα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού, είναι όλα όσα αφορούν τον ερωτισμό. Ξέρετε… ντρεπόμαστε τόσο πολύ να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη έρωτας και τα παράγωγά της, που εδώ και χρόνια υιοθετήσαμε τα παράγωγα της λέξης sex και μάλιστα κάνοντας της ελληνοποίηση στο σεξ, σέξι, σεξουαλικότητα και πάει λέγοντας. Εγώ όμως σε αυτό το κείμενο θα κρατήσω ελληνικούς όρους και θα θίξω τις σχέσεις των γυναικών με μια πολύ συγκεκριμένη μορφή ερωτισμού: τις κινηματογραφικές ταινίες αισθησιακού περιεχομένου, κοινώς… τσόντες!

Καλώς ή κακώς, αν ρωτήσετε δέκα άντρες και δέκα γυναίκες γνωστούς σας, θα δείτε πως τα ποσοστά αυτών που παρακολουθούν τέτοιες ταινίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Αν το δείγμα σας αποτελείται από αγνώστους, τότε το χάσμα θα γεφυρωθεί κάπως. Γιατί οι γυναίκες λοιπόν δεν βλέπουν αισθησιακές ταινίες (ή τουλάχιστον δεν το ομολογούν);
  • επειδή είναι χυδαίες;
  • επειδή δείχνουν πολύ ψεύτικες;
  • επειδή δεν έχουν ενδιαφέρον;
Πριν απαντήσουμε σε αυτό, ας δούμε ποιος είναι ο στόχος αυτών των ταινιών. Μα φυσικά το να διεγείρουν τους τηλεθεατές. Να αφυπνίσουν ερωτικά ένστικτα και να ικανοποιήσουν το μάτι κινητοποιώντας τον εγκέφαλο να ικανοποιήσει τη σάρκα.

Και ποιο είναι το ζητούμενο σε αυτές τις ταινίες; Όσο πιο μεγάλο, τόσο καλύτερο: Μεγαλύτερο πέος, μεγαλύτερο στήθος, μεγαλύτερη διάρκεια προκαταρκτικών, μεγαλύτερη διάρκεια συνουσίας, μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων και κάπως έτσι ξεδιπλώνεται η ιστορία. Ίσως αυτό να ενεργεί ασυναίσθητα στον τηλεθεατή και να τον αποθαρρύνει δημιουργώντας του αρνητική προδιάθεση για κάτι που δεν έχει. Για παράδειγμα το στήθος των γυναικών είναι συχνά εξωπραγματικό. Ίσως μάλιστα να λειτουργούσε έτσι και για τους άντρες που εμφανίζονται με μεγάλο πέος, υπέροχα σώματα κλπ. αν η ταινία εστίαζε σε αυτά και όχι στις γυναίκες. Γιατί, ναι: αυτές οι ταινίες είναι γυρισμένες ώστε να ικανοποιούν περισσότερο τους άντρες!

Κι όμως. Οι γυναίκες παρακολουθούν –έστω και από περιέργεια- τέτοιες ταινίες ή αποσπάσματα τους που βρίσκονται παντού, ελεύθερα στο διαδίκτυο, απλά, δεν το παραδέχονται! Ο λόγος δεν είναι μόνο το ταμπού που λέγαμε νωρίτερα, αλλά και ο τρόπος διέγερσης της γυναίκας. Βλέπετε, εμείς οι άντρες βλέποντας γυμνή ή προκλητικά ντυμένη μια πληθωρική κοπέλα είναι σίγουρο πως θα διεγερθούμε, όμως η γυναίκα ακόμα κι αν εντυπωσιαστεί από την θέα ενός καλογυμνασμένου άντρα, θέλει κάτι παραπάνω. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο άντρας είναι οπτικός και η γυναίκα εγκεφαλικός τύπος. Χρειάζεται την κατάλληλη προετοιμασία πριν δει γυμνά κορμιά να επιδίδονται σε σκηνές απείρου κάλλους.

Ας επιστρέψουμε στις ταινίες λοιπόν. Πως θα ήταν μια imageεγκεκριμένη από γυναίκα, ταινία αισθησιακού περιεχομένου; Για να δούμε… Σενάριο! Ωραίο σενάριο που θα μας ταυτίσει με τους πρωταγωνιστές (για αρχή) και τον κόσμο τους. Ερωτικές επαφές με δικαιολογία και ύστερα η συνουσία. Πως θα πρέπει να προβληθεί η συνουσία; Ισότιμη προβολή του γυμνού άντρα και γυναίκας, όχι δα και ξεκάθαρη προβολή των επίμαχων σημείων την ώρα της πράξης (όχι; όχι!) και η σκηνή να εστιάζει στα πρόσωπα, τις εκφράσεις, τις (αργές) κινήσεις των πρωταγωνιστών, την προβολή των συναισθημάτων και του πάθους τους και την απαραίτητη αγκαλιά μετά την κορύφωση!

Υπάρχουν αυτού του είδους οι ταινίες και (ίσως) μπορούν να ικανοποιήσουν και τις γυναίκες, ακόμα και αν δεν ενθουσιάσουν τους άντρες. Ο στόχος όμως πρέπει να είναι σαφής: Οι γυναίκες πρέπει να απολαμβάνουν αισθησιακές ταινίες γιατί είναι πιο ενδιαφέρουσες από μια ταινία του Spielberg που διηγείται ιστορίες για εξωγήινους, αλλά και γιατί έχουν το δικαίωμα να διεγερθούν απολαμβάνοντας ένα θέαμα που συνδυάζει οπτικά και εγκεφαλικά χαρακτηριστικά. Ας αφήσουμε τα ταμπού και ας απολαύσουμε μαζί ταινίες που δεν θα προσβάλουν την αισθητική και την νοοτροπία κανενός :[

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το