Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙTHΣ ~ διαχωρίζοντας τον ρατσιστή απ’ τον αιτούντα τα νόμιμα

Καληνωρίσματα. Προ ημερών, βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε στη Βουλή τον αριθμό των αλλοδαπών που εξυπηρετούνται στους βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς. Επ’ αφορμή προεκλογικών απειλών των μελών του κόμματος που προειδοποίησαν με βίαιους διωγμούς αλλοδαπών από νηπιαγωγεία και νοσοκομεία, μέλη της ομάδας των πολιτών εν δράσει αρνήθηκαν να δώσουν την ζητούμενη λίστα για να απαντηθεί το ερώτημα του βουλευτή και εγώ βρήκα αφορμή να τοποθετηθώ ειδικά αφού μου ζητήθηκε από αναγνώστη.

Δυστυχώς στην Ελλάδα σήμερα, μπερδεύουμε τον ρατσισμό με το νόμιμο, την ελευθερία με την παρανομία. Αν ζητήσω την απέλαση λαθρομεταναστών θα χαρακτηριστώ ρατσιστής; Φασίστας; Αν πάλι υπεραμυνθώ των δικαιωμάτων όσων βρίσκονται νόμιμα στη χώρα ξαφνικά δε θα είμαι πατριώτης; Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες προηγήθηκε των εθνικιστικών τάσεων που δείχνουν να αυξάνονται σήμερα στη χώρα μας. Ήρθαν παράνομα και κουβαλώντας τα δικά τους ήθη από την πατρίδα τους υποβάθμισαν σε πολλές περιπτώσεις την ποιότητα ζωής των ελλήνων (βλέπε το παράδειγμα στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, στο λιμάνι της Πάτρας ή στην περιοχή του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη κλπ).

Είναι απαράδεκτο όμως να συγκρίνουμε αυτήν την ομάδα αλλοδαπών που προωθούν την πορνεία, τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα και το παραεμπόριο, με εκείνους που αγωνίστηκαν για να έχουν χαρτιά νόμιμης παραμονής στην χώρα και που εργάστηκαν στην παραγωγική τάξη προσφέροντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της σε ένα βαθμό, τουλάχιστον όσο οι συνθήκες στην Ελλάδα το επέτρεπαν. Αυτοί οι άνθρωποι θυμίζουν τους έλληνες της ομογένειας που λίγο-πολύ εξαπλώθηκαν στις σημαντικότερες κοινωνίες της Δύσης και όχι απλά ενσωματώθηκαν ομαλά σε αυτές, αλλά πολλές φορές διέπρεψαν και διακρίθηκαν. Στην πλήρη απαξίωση που γνωρίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία βλέπουμε πολλούς αλλοδαπούς να εργάζονται ως μεροκαματιάρηδες την ίδια ώρα που η ελληνική “επιστημονική” νεολαία γυρνάει από καφετέρια σε καφετέρια επειδή δεν βρίσκει την “δουλειά γραβάτας” των ονείρων της. Αυτό τι λέει για την ελληνική κοινωνία του σήμερα;

Εφόσον οι νόμοι τηρούνται και οι άνθρωποι που νόμιμα βρίσκονται στην χώρα δραστηριοποιούνται σε αυτήν, έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με εμένα, εσένα, το παιδί σου, στην εργασία, την εκπαίδευση, την διασκέδαση, στην προοπτική. Ας μην ξεχνάμε πόσες φορές οι επιδόσεις αθλητών που δεν είναι αμιγώς έλληνες (Πύρος Δήμας, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Σωτήρης Νίνης κ.α.) έχουν δοξάσει το εθνόσημο και έχουν κάνει εμάς εθνικά περήφανους.

Όταν εφαρμόζεται ο νόμος και η χώρα κατοικείται από πολίτες που νομίμως διαμένουν στην χώρα μας, ανεξάρτητα από την θρησκεία, την καταγωγή και το χρώμα του δέρματός τους, αναγνωρίζουμε, καλωσορίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα τους να φοιτούν σε ελληνικά ιδρύματα, να νοσηλεύονται σε ελληνικά νοσοκομεία, να συναλλάσσονται με ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις και φυσικά να διεκδικούν εξίσου θέσεις εργασίας. Δεν είμαστε ρατσιστές, απλά απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου (υπέρ ή κατά των αλλοδαπών) και αγνοούμε ή περιθωριοποιούμε τις μειοψηφίες εθνικιστών :[

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το