Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΠΡOBΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ ένας ψεύτικος θρύλος που πρόδωσε ολόκληρο τον κόσμο

Καληνωρίσματα. Λένε πως ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται και ομολογώ πως εξακολουθώ να αμφισβητώ αρκετά αυτήν την λαϊκή ρήση, όμως δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη εφαρμογή από την περίπτωση του Lance Armstrong, του διάσημου αμερικανού ποδηλάτη, που στην δική του περίπτωση χάρηκε για πολλά χρόνια, όμως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ήρθε η ώρα να πληρώσει.

Γιατί; Ο διάσημος αθλητής στα σαράντα ένα του σήμερα, έχει πανηγυρίσει νίκες στον γύρο της Γαλλίας (εφτά φορές), αλλά και στις σημαντικότερες διοργανώσεις, περισσότερες από μία φορές. Διακρίσεις που τον έφεραν να θεωρείται κατά πολλούς ως ένας από τους πιο πετυχημένους αθλητές της ιστορίας στην Αμερική! Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι πρόσφατα η αμερικάνικη υπηρεσία αντιντόπινγκ βρήκε πως ο αθλητής ήταν υπό την επήρεια απαγορευμένων ουσιών όλα αυτά τα χρόνια της λαμπρής καριέρας του. Η τιμωρία; Του αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι του από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 έως σήμερα.
image
Το αποτέλεσμα; Αμέτρητοι τίτλοι έμειναν χωρίς κάτοχο, αφού σε πολλές περιπτώσεις, οι τίτλοι δόθηκαν στον δεύτερο κάθε διοργάνωσης, αλλά στην σημαντικότερη διοργάνωση που είναι ο γύρος της Γαλλίας, η επιτροπή αποφάσισε να αφήσει ορφανούς τους εφτά τίτλους αφού και οι ανταγωνιστές του Άρμοστρονγκ είχαν βρεθεί imageμπλεγμένοι σε υποθέσεις ντόπινγκ! Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο πλήγμα της όλης υπόθεσης. Σκεφτείτε πως ένας σύγχρονος αμερικανός ήρωας –όπως οι ίδιοι οι συμπατριώτες του συνήθιζαν να τον αποκαλούν- εξέθεσε την χώρα του, εξέθεσε την ποδηλασία που πλέον μένει χωρίς νικητή σε σημαντικές διοργανώσεις, αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό, φέροντας πλήγμα στην εγκυρότητα όλων των αθλητικών διοργανώσεων. Αν ένας αθλητής κατάφερε να ξεγελάσει για τόσα χρόνια όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως κάτι παρόμοιο δεν συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα και σε άλλους αθλητές.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ποδηλατικής Ομοσπονδίας είπε imageγια τον Άρμστρονγκ, τον άλλοτε πιο αξιέπαινο και διάσημο πρεσβευτή του αθλήματος, πως “του αξίζει να τον ξεχάσει ο κόσμος” και νομίζω πως αυτή η δήλωση είναι αντιπροσωπευτική της προδοσίας που αισθάνεται κάθε φίλος ή συγγενείς του κλέφτη αυτού, κάθε συναθλητής του που κάθε φορά έχανε αισθανόταν ευχαριστημένος από την προσπάθεια του, από κάθε αμερικανό πολίτη που αισθανόταν εθνικά περήφανος από τις ψεύτικες επιτυχίες του, από κάθε φίλο του αθλήματος που απολάμβανε τις υπερβολικές επιδόσεις του, από κάθε λάτρη του αθλητισμού που σεβόταν έναν ψεύτικο θρύλο. Τελικά, μήπως σε τούτη τη ζωή, όσοι δεν προλάβουν να τιμωρηθούν από τους ανθρώπους, θα τιμωρηθούν από την ιστορία; :[

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το