Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ TΕΤΑΡΤΗΣ ~ ένας λαβωμένος ήρωας αναστήθηκε στην αμερική

Καληνωρίσματα. Εδώ και λίγο καιρό πέρασε μάλλον στα “ψιλά” εδώ στην Ευρώπη η είδηση της επανεκλογής του Hugo Chavez στον προεδρικό θώκο της Βενεζουέλας. Μία επανεκλογή που αξίζει να μας προβληματίσει σήμερα.

Βλέπετε, ο σχεδόν αιώνιος απολυταρχικός πρόεδρος της imageχώρας της λατινικής Αμερικής επανεξελέγη όντας σε άσχημη κατάσταση από πλευράς υγείας. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος ο Τσάβεζ προετοίμαζε μία ενδεχόμενη ήττα με συνεντεύξεις του στις οποίες έλεγε πως είναι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Ίσως βέβαια έτσι να κέρδισε την εμπιστοσύνη περισσότερων ψηφοφόρων αν και αυτός δεν ήταν ο μόνος τρόπος να τους προσελκύσει, αφού είναι γεγονός πως ήλεγχε το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, ενώ με δικό του νόμο απολάμβανε (ως κυβερνών κόμμα) πολλαπλάσιο χρόνο σε διαφημίσεις από τους υπόλοιπου διεκδικητές της εξουσίας.

Γιατί όμως μας ενδιαφέρει που ο Τσάβεζ έτσι ή αλλιώς καταφέρνει να βρίσκεται συνέχεια στην εξουσία; Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας υποσχέθηκε διακόσιες χιλιάδες κατοικίες σε φτωχούς πολίτες και δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικές συσκευές σε μικροαστούς. Αυτό όμως δεν είναι ικανό να κρύψει την αλήθεια για τον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Η Βενεζουέλα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χώρες σε εξαγωγή ενέργειας στον κόσμο κι όμως οι ντόπιοι πεινούν. Οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ενώ για λόγους οικονομίας(;) τα φώτα στους δρόμους κλείνουν τις νύχτες και τότε η Βενεζουέλα γίνεται μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη! Ληστείες, δολοφονίες απαγωγές και άλλες εγκληματικές ενέργειες συνθέτουν την εικόνα μίας χώρας που ξεγυμνώνεται πίσω από πλατύ χαμόγελο του Τσάβεζ.
Μπορεί οι φιλελεύθεροι και Αριστεροί να τον εξυμνούν για το επαναστατικό του ύφος, αν όμως αυτή είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς κι αν αυτός είναι ο εκπρόσωπος της, τότε η δημοκρατία στην Βενεζουέλα έχασε και η δημοκρατία στον κόσμο απειλείται :[

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

3 σχόλια:

  1. Σιγὰ το πρόβλημα!
    -Ἡ νότιος καὶ κεντρικὴ Ἀμερικὴ ἔχει «παλαβώσει» ἀπὸ τὶς ἀμερικανοκίνητες δικτατορίες.
    -Τὴν Βενεζουέλα τὴν «διέσωσε» τὸ ΔΝΤ καὶ τώρα ἔχει κάπου 10% ἀνάπτυξη (φυσικὰ μὲ τὸν περισσότερο κόσμο νὰ ζεῖ ἄθλια). ΤΟ ἴδιο θὰ γίνει καὶ μὲ ἐμᾶς.
    -Οἱ ἀμερικανοὶ ἄρχισαν πόλεμο στὴν Μέση Ἀνατολὴ γιὰ δῆθεν ὅπλα τοῦ Σαντάμ, κάτι τὸ ὁποῖο τελικὰ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ὅτι ἦταν ψέμα.
    -ΝΑΤΟ καὶ ΕΟΚ διέλυσαν τὴν Γιουγκοσλαβία ΠΑΛΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ.
    -Οἱ δικοί μας πολιτικοί μας λένε συνεχῶς ἀσύστολα ψέματα καὶ κατακλέβουν τὸ κράτος τὰ τελευταῖα 150 χρόνια.
    -Ἡ Ἀφρικὴ βρίσκεται στὸ ἔλεος τῶν πολυεθνικῶν καὶ τῶν δικτατόρων τους.
    -Ὁ μουσουλμανικὸς κόσμος ζεῖ μὲ τὴν καταπίεση καὶ τὴν στυγνὴ δικτατορία τῶν μουλάδων.
    -Ἡ Κίνα καὶ ἡ Ἀσία γενικῶς ἔχουν ἀπίστευτα σκληρὰ πολιτικὰ καθεστῶτα καὶ ἡ ἀνθρώπινη ζωὴ δὲν ἀξίζει δεκάρα τσακιστῆ.
    Στὸν Τσάβες κόλλησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάθε άλλο. δεν κόλλησα, απλά αποτελούσε το σημερινό μου αφιέρωμα :[

      Διαγραφή
    2. Έλα!
      Το "εκεί κόλησες" είναι Ποιητική Αδεία που λέμε. Θέλει να δείξει οτι το συνολικό μέγεθος του προβλήματος είναι τεράστιο σε σχέση με αυτό που αναφέρεται

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το