Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ τεχνολογικές προβλέψεις 2013

παρουσίαση νέων τεχνολογιών & η χρηστικότητα & συμβολή τους στην καθημερινότητα

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου και ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε πίσω μας το 2012 και τα όσα αυτό μας προσέφερε, σκεφτήκαμε ότι τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τις μας επιφυλάσσει το νέο έτος σε τεχνολογικό επίπεδο.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προβλέψεις μας για το 2013!


  • Φορητές συσκευές: είναι γνωστό ότι οι πωλήσεις φορητών συσκευών ολοένα και αυξάνουν, αλλά ήρθε μάλλον η χρονιά όπου για πρώτη φορά οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν αυτές των υπολογιστών. Ειδικά με τον ερχομό των νέων "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων αλλά και των διάφορων "tablets", θα δούμε για πρώτη φορά την παγκόσμια κίνηση στο Ίντερνετ από φορητές συσκευές να ξεπερνάει την αντίστοιχη των υπολογιστών.
  • Πόλεμος εταιριών: ο μόνος πόλεμος που μάλλον ποτέ δεν θα κοπάσει είναι αυτός μεταξύ των Apple και Samsung. Οι δυο εταιρίες τρέχουν στα δικαστήρια και η μια κατηγορεί την άλλη για αντιγραφή και καταπάτηση συμφωνιών. Όσο η αγορά των φορητών συσκευών μεγαλώνει (και μαζί της και ο ανταγωνισμός), ο πόλεμος των δυο αυτών εταιριών θα λάβει μεγάλες διαστάσεις. Και ποιος θα το φανταζόταν ότι η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Samsung αφού της έχει αναθέσει την κατασκευή όλων των οθονών για τις φορητές συσκευές της!
  • Apple TV: και μιας και είμαστε στο πεδίο της Apple, το 2013 είναι μάλλον η χρονιά που η ομάδα του Cupertino, California θα μπει δυναμικά σε ένα χώρο ο οποίος έχει πολλά να προσφέρει και δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Η πολυ-αναμενώμενη τηλεόραση της Apple ενδέχεται να αλλάξει για πάντα το πώς αντιλαμβανόμαστε αυτή την συσκευή αλλά και πιθανόν να δημιουργήσει μια νέα αγορά (όπως έκανε ξανά και ξανά η Apple με το mp3 player, το κινητό τηλέφωνο και την "ταμπλέτα").
  • Internet+IPv6: με την εφαρμογή του νέου προτύπου διευθύνσεων (IPv6) το Ίντερνετ αναμένεται να "δέσει" ακόμα πιο πολύ με τον φυσικό κόσμο. Όλες οι συσκευές θα αποκτήσουν σύνδεση στο Ίντερνετ (οικιακές συσκευές, αυτοκίνητα, κλπ.) και πλέον ο παγκόσμιος ιστός θα εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς και συνδεσιμότητας των πάντων.
  • Cloud computing: είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά του! Πλέον, έχει ωριμάσει η τεχνολογία, η ευελιξία και η αξιοπιστία που παρέχεται είναι σχεδόν άριστη, οπότε μάλλον θα αρχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερες εφαρμογές να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται που θα αξιοποιούν το Cloud σε βαθμό που θα μας εντυπωσιάσει!
  • CD+Optical media: το ξέρατε ότι το 2013 είναι το έτος όπου το CD επίσημα καταργείται; Η εξέλιξη στην ταχύτητα του Ίντερνετ, οι ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, τα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα που πλέον εμπορεύονται mp3 και η ροπή της τεχνολογίας να αποθηκεύει τα πάντα στο "σύννεφο" ή στα πολύ φθηνά μέσα αποθήκευσης, οδηγούν το CD (και προσωπικά πιστεύω, όλα τα οπτικά μέσα) προς την εξαφάνιση. Στο 2013 θα δούμε όλο και λιγότερες πωλήσεις οπτικών δίσκων και σταδιακά θα οδηγηθούμε στον πλήρη παραγκωνισμό τους (θα τα θυμόμαστε όπως τις δισκέτες, τις κασέτες ήχου και τις βιντεο-κασέτες)
  • HTML5+Flash: ένα μεγάλο κομμάτι του Ίντερνετ δουλεύει με Flash. Η γλώσσα προγραμματισμού της Adobe έχει βοηθήσει στο να μπουν γραφικά, μουσική και βίντεο στις περισσότερες ιστοσελίδες που καθημερινά επισκεπτόμαστε. Τα κενά ασφαλείας της όμως και η αδυναμία της να προσφέρει περισσότερη ευελιξία για το μέλλον θα την αφήσουν πίσω. Η HTML5 ήρθε για να μείνει και το 2013 θα κατακτήσει το Ίντερνετ!
  • Κονσόλες παιχνιδιών: και μια τελευταία πρόβλεψη για όσους αγαπάνε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Οι δυο μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου, η Microsoft και η Sony ετοιμάζονται για ένα ακόμα πόλεμο και πολλοί πιστεύουν ότι το 2013 θα ρίξουν στον αγώνα η καθεμία την καινούρια της, αναβαθμισμένη εκδοχή του Xbox και Playstation αντίστοιχα. Με πολλά ενδιαφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά να ακούγονται αριστερά και δεξιά, ο πόλεμος αυτός θα είναι πολύ εντυπωσιακός και θα έχει πολλές εκπλήξεις!
Οι παραπάνω δεν είναι παρά λίγες μόνο προβλέψεις από τις εκατοντάδες που θα βρείτε αν ψάξετε στο Ίντερνετ  Είναι, κατά την προσωπική μου άποψη, οι πιο πιθανές, αληθοφανείς και πραγματικές. Ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να είμαστε εδώ, στην ίδια σελίδα, και να κάνουμε έναν απολογισμό των προβλέψεων και του ποσοστού επιτυχίας μας..!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και Καλή Χρονιά!!!!£

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. θα έλεγα πως αν θέλουμε να είμαστε κάπως ρεαλιστές, δεν προκύπτει από το κείμενο μια νέα σπουδαία επερχόμενη τάση για τη νέα χρονιά. Ίσως το Apple tv, να αποτελεί τη νέα σελίδα στην τηλεόραση, όμως αυτό θα αργήσει να εξαπλωθεί στο σπίτι του μέσου χρήστη :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το