Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΣYNΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ εορταστικό τραπέζι των φετινών χριστουγέννων

Καληνωρίσματα. Τα παιχνίδια του ημερολογίου έφεραν την σημερινή ενότητα, παραμονή Χριστουγέννων κι έτσι ήταν επόμενο να συνδυάσουμε την θεματολογία με τα δύο πιο επίκαιρα ζητήματα των ημερών που είναι η κρίση και οι γιορτές. Ο Αντώνης Σταύρου είναι παντρεμένος με δύο ανήλικα παιδιά και εδώ και αρκετούς μήνες αναζητά χωρίς επιτυχία ένα μεροκάματο σε οικοδομικές εργασίες που αποτελούσε το βιοποριστικό του επάγγελμα, μαζί με το εισόδημα της συζύγου του που εργάζεται ως υπάλληλος σε κάποιο ζαχαροπλαστείο.

Είχαμε συνηθίσει οι γιορτές να είναι μέρες αυξημένων εξόδων σε δώρα και διασκέδαση. Φέτος πως διαμορφώνονται οι συνθήκες στο σπίτι σου;
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εγώ δεν έχω κανένα εισόδημα και ζούμε με τον μισθό της γυναίκας μου και λίγη βοήθεια από τη σύνταξη του πεθερού μου. Τα δώρα φέτος δεν είναι στο πρόγραμμα και η διασκέδαση που λες θα είναι στο σπίτι με παρέα και συγγενείς.

Τι αλλάζει με τα παιδιά σε σχέση με τις παλαιότερες συνήθειες τους;
Ευτυχώς τα παιδιά καταλαβαίνουν πια την κατάσταση και δεν έχουν απαιτήσεις. Δεν έχουμε παράπονο. Όμως ακόμα κι αν αυτά κάνουν υπομονή φαντάζεσαι πως νοιώθουμε εμείς που ξέρουμε πως δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε κάτι παραπάνω; Το δώρο της γυναίκας μου θα το ξοδέψουμε στο ρεύμα που έχουμε απλήρωτο και σε κάτι δανεικά που είχαμε πάρει. Από αυτό που θα μείνει θα πρέπει να κοιτάξουμε να βολευτούμε όλοι μας.

imageΚαι το λεγόμενο “εορταστικό τραπέζι”; Τι θα λείπει φέτος από αυτό;
Εμείς! Φέτος θα πάμε στο χωριό, στα πεθερικά μου και εκεί θα τη βγάλουμε. Ότι ετοιμάσουν εκεί και ότι μπορούμε να συμπληρώσουμε εμείς θα είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.

Η χαρά και προσμονή των εορτών έχει μετατραπεί σε θλίψη και μελαγχολία; Ποια είναι τα συναισθήματα;
Θα μπορούσε να είναι έτσι, αλλά δεν είναι. Δύο χρόνια τώρα έχω συνηθίσει αυτά που λες. Δεν χρειάζεται να γίνεται και τα Χριστούγεννα. Θα βρεθούμε με φίλους και συγγενείς, θα πούμε ιστορίες, θα πιούμε τη ρακή μας, θα γελάσουμε και θα περάσουμε καλά. Το γέλιο και η παρέα είναι τζάμπα!

Πολλοί δεν το βλέπουν έτσι. Κάνε μία ευχή για το 2013 στους αναγνώστες του yannidakis.
Τι ευχή να κάνω; Υπομονή σε όλους και να επικεντρωθούν στα δωρεάν. Μπορούν να περάσουν κι έτσι καλά!

Καλές γιορτές σε σένα και την οικογένεια σου :[ 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΦΕΤΟΣ

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά καί καλά σέ ὅλους.
    Μιά συμβουλή: «Γιά δύο πράγματα δέν πρέπει νά στεναχωριόμαστε: Γιά ὅσα διορθώνονται καί γιά ὅσα δέν διορθώνονται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το