Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΗ EIΔΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ η μέρα που θεραπεύτηκε το aids

η είδηση του μήνα παρουσιάζεται με σκοπό να διερευνηθεί η επίδραση της στην ιστορία

από ΤΑ ΝΕΑ Αυστραλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη θεραπεία για το AIDS

Τη θεραπεία για το AIDS ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν αυστραλοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να στρέψουν τον ιό ενάντια στον εαυτό του σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο.

Η ομάδα των ερευνητών εστίασε την προσοχή της στην tat πρωτεΐνη του HIV, η οποία βοηθά στην εξάπλωση του ιού. Δημιουργώντας μια μετάλλαξη της πρωτεΐνης, την οποία ονόμασαν nullbasic, κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού σε κύτταρα που δεν είχαν ακόμα προσβληθεί από αυτόν.

Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο σε ανθρώπινα κύτταρα και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η τροποποιημένη πρωτεΐνη πετύχαινε πάντα τον σκοπό της» λέει ο Ντέιβιντ Χάριτς από το Ιατρικό Ινστιτούτο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Το επόμενο στάδιο της έρευνας είναι τα πειράματα σε ζώα, και μόνο αν είναι επιτυχημένα και αυτά μπορούν να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

«Αν συνεχιστεί η έρευνα με την ίδια επιτυχία - υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε - θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τη θεραπεία του AIDS» τονίζει ο επιστήμονας.

«Η πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει την εξάπλωση του ιού και να θεραπεύσει άτομα που ήδη έχουν AIDS. Είναι σαν να πολεμάμε τη φωτιά με τη φωτιά. Ο ιός μπορεί να μολύνει ένα κύτταρο αλλά δεν θα εξαπλωθεί. Ο ασθενής θα εξακολουθήσει να είναι οροθετικός - δεν είναι δηλαδή θεραπεία για τον ιό HIV - αλλά ο ιός θα μείνει σε λανθάνουσα κατάσταση και έτσι δεν θα εξελιχθεί σε AIDS.

Η εργασία της επιστημονικής ομάδας δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Human Gene Therapy».

Φανταστείτε από την παραπάνω είδηση να βγάλουμε το συμπέρασμα, το πιο ιστορικό συμπέρασμα: Θεραπεύτηκε το AIDS. Ο ιός που για δεκαετίες μαστίζει όχι απλά τους ανθρώπους, αλλά κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Στην ενότητα αυτή δεν εξετάζουμε την επιστημονική διάσταση του ζητήματος. Δεν μας ενδιαφέρει αν οι επιστήμονες είδαν όνειρο, αν "μαγείρεψαν" κάποιο φάρμακο ή αν μετέτρεψαν τα μολυσμένα κύτταρα σε αντιβιοτικά. Όπως γνωρίζετε, μας ενδιαφέρει η ιστορική διάσταση του γεγονότος.

Συνεπώς είναι ρεαλιστικό να σημειώσουμε πως έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Εφόσον η θεραπεία είχε θετική επίδραση σε ανθρώπινα κύτταρα, ξεκινάνε οι δοκιμές σε ζώα, ύστερα σε εθελοντές και κάποια στιγμή αν όλα τα προηγούμενα στάδια στεφθούν με επιτυχία, η επιστημονική κοινότητα θα ανακοινώσει την μεγάλη της επιτυχία.

Όμως πρέπει να ευγνωμονούμε το τι μας δίνεται σήμερα και αυτό είναι μία ιστορική ανακοίνωση ενός πρώτου βήματος που ποτέ δεν είχε ξαναγίνει! Κρατάμε τα θετικά μηνύματα και τις θετικές προοπτικές. Θυμάμαι όταν ήμουν στο δημοτικό, πως είχαμε έναν ιερέα δάσκαλο που μας είχε πει πως σε ένα πατερικό βιβλίο έγραφε πως ο άνθρωπος θα θεραπεύσει τον καρκίνο και θα θεραπεύσει ακόμα και μία αρρώστια που θα εμφανιστεί μετά από αυτόν. Μας εξήγησε πως αναφερόταν προφανώς στο AIDS. Στη συνέχεια έλεγε πως αργότερα θα εμφανιστεί μία ακόμα αρρώστια που θα είναι υπεύθυνη για πολλούς νεκρούς.

Αν το έτος του 2013 ξεκινάει με αυτές τις ειδήσεις από την επιστημονική κοινότητα, τότε φίλοι μου, οι προοπτικές είναι πραγματικά ιστορικές. +Yanni Spiridakis


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. .....Κρατάμε τα θετικά μηνύματα και τις προοπτικές....

    Καλό υπόλοιπο ημέρας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω πως ακόμα και οι προοπτικές είναι αρκετές για να χαρακτηριστούν ως ένα ιστορικό γεγονός.

      Ευχαριστώ :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το