Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

EPΩΤΗΜΑ ΦEΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ~ παρουσίαση αποτελεσμάτων ψηφοφορίας

Καληνωρίσματα. Στο Ερώτημα του Φεβρουαρίου ασχοληθήκαμε με ένα από τα πιο κρίσιμα και διαχρονικά ερωτήματα. Το θέμα αφορούσε την θανατική ποινή και το πόσο αποδεκτή είναι από την κοινή γνώμη. Νομίζω πως το τελευταίο διάστημα πολλοί άνθρωποι έπαψαν να είναι απόλυτοι ως προς την γνώμη τους αφού άλλοι στην γνώση μακάβριων εγκλημάτων σκέφτηκαν πως ίσως η εσχάτη των ποινών να είναι η λύση κι άλλοι τείνουν να θέσουν βέτο ως προς την απώλεια μιας ζωής.

Η γνώμη μου βέβαια δεν έχει σημασία. Οι επιλογές σας ήταν imageαυτές που έδωσαν μια από τις πιο αμφίρροπες μονομαχίες με το αντίστοιχο αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη ενότητα. Από την αρχή του μήνα το προβάδισμα είχε η απάντηση του “όχι” και κάποια στιγμή μάλιστα η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη. Τελικά η απάντηση του “όχι” αυτών δηλαδή που είναι αρνητικοί στην αφαίρεση μιας ζωής ως ποινή, επικράτησαν με ποσοστό 52% έναντι εκείνων που άρχισαν να πληθαίνουν υποστηρίζοντας πως η θανατική ποινή είναι αποδεκτή λύση ως ποινή (“ναι”) και οι οποίοι συγκέντρωσαν ποσοστό 47% επί των απαντήσεων σας. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου απαγορεύεται η θανατική ποινή, κρίνω φυσιολογική την επικράτηση του “όχι” ωστόσο ενδιαφέρον προκαλεί το υψηλό ποσοστό του “ναι”.

Επόμενο Ερώτημα την πρώτη Δευτέρα του Μαρτίου (04/03/2013) στις 12:00 στο κύριο θέμα του yannidakis με μία δημοσκόπηση που θα προβληματίσει. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το