Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ~ ο ένας δίπλα στον άλλο (Someone Like You)


ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Κοιτάω φωτογραφίες από παλιά και έτυχε να βρω ένα παλιό μου ημερολόγιο. Έζησα σε δυο στιγμές όλα τα χρόνια ξεγνοιασιάς μας. Εγώ, εσύ και μια παρέα που προσπαθώ να θυμηθώ αν κατάφερνε να μιλήσει πάνω από πέντε λεπτά χωρίς να ξεσπάσει σε γέλια. Για δυο στιγμές έκλεισα τα κουρασμένα μάτια μου και χάθηκα σε εκείνη την εποχή.

Όταν τα άνοιξα ξανά, ένα χαμόγελο φάνηκε από μια μικρή λυγισμένη σχισμή στο στόμα μου. Σκέφτηκα το σήμερα. Πως επιτέλους βρήκες τον δρόμο σου. Πως τα όνειρα για μια καλύτερη μέρα άρχισαν να πραγματοποιούνται. Για τον καθένα με έναν διαφορετικό τρόπο. Σε είδα μέσα σε ένα λευκό νυφικό που έδειχνε σκοτεινό μπροστά στην λάμψη της χαράς εκείνης της ημέρας. Όταν με τις σκέψεις η σχισμή στο στόμα έκλεισε, έκανα μια προσευχή, να βρήκες πράγματα που είχες ανάγκη και που ποτέ άλλοτε δεν βρήκες.

Για χρόνια σου ζητούσα να κάνεις το παραπάνω βήμα στην ζωή σου. Να τολμήσεις εκείνο που ως τότε δεν μπορούσες. Όπως ήλπιζα ο καθένας να τολμήσει να κυνηγήσει ένα όνειρο, μια καλύτερη ζωή μακριά απ’ το σπίτι του ή ένα νέο σπίτι ακριβώς εκεί. Σου ζητούσα να δεις την αλήθεια και να μην κρύβεσαι από τα συναισθήματα σου. Όταν θα έρθει εκείνη η μέρα θα με δεις εκεί με ένα λαμπερό πρόσωπο γιατί θα ξέρεις πως ίσως εγώ θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος για σένα. Θα ξέρεις πως σε αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σου θα θέλω να είμαι εκεί είτε ως πρωταγωνιστής, είτε ως ο τύπος στο παρασκήνιο που κανείς δεν αντιλαμβάνεται παρά μόνο αυτός που πρέπει.

Κι όταν όλα πάρουν τον δρόμο τους, θα συνεχίζουμε τις νέες ή παλιές ζωές μας προσπαθώντας να πάρουμε ότι καλύτερο από αυτό που μας δίνεται. Κι όταν δεν πάρουν όλα την τροπή που θα θέλαμε, ξέρεις πως ο ένας θα έχει τον άλλο όπως τόσα χρόνια, γιατί η αγάπη μπορεί να κρατήσει για πάντα ή μπορεί να πληγώσει αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι. Όμως δεν πρέπει να είμαστε ξανά άτολμοι. Ο χρόνος φεύγει και δεν πρέπει να μείνουμε στο υπέροχο παρελθόν μας. Ας μην συγκρίνουμε καν αυτές τις εποχές. Χωρίς ανησυχίες και δάκρυα, με λάθη, αναμνήσεις και αποφάσεις που προλαβαίναμε να μετανιώσουμε. Ας εγκαινιάσουμε αυτή την νέα εποχή με μια υπόσχεση για εφόδιο στις κακές μέρες: Θα είμαστε πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο. +Yanni Spiridakis 


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το