Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΜΑΡΤΙΟΥ ~ η αποτυχία στα oscars :[ επιστροφή nolan & bale στον batman :[ βραβεύσεις

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 
XΩΡΙΣ OSCAR ΤΟ THE DARK KNIGHT RISES
*απόσπασμα*
Αναμφισβήτητα η έλλειψη της ταινίας από τις υποψηφιότητες για τα βραβεία της 24ης Φεβρουαρίου έφερε μεγάλη απογοήτευση στους παραγωγούς της ταινίας αλλά και σε όλους εμάς. Η ταινία που ολοκλήρωσε την τριλογία είχε εξ αρχής μια σειρά από ταμπού στην προσπάθεια της να φτάσει στο Beverly Hills εκείνη την ημέρα.

  • Ήταν ταινία comic. Αυτό σημαίνει ταμπού από την πρώτη στιγμή. Κανείς σοβαροφανής κριτικός δεν δέχεται ότι μια τέτοια ταινία μπορεί να περιέχει ποιοτικό σενάριο, εξαιρετική σκηνοθεσία και ουσιαστικά μηνύματα.
  • Ήταν το τρίτο μέρος μιας τριλογίας. Εξ ορισμού αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται να είναι όσο καλή ήταν η πρώτη ή η δεύτερη. Αυτό λέει η θεωρία ακόμα κι αν δεν κάτσεις να την δεις. Κανείς δεν παραδέχεται πως ένα τρίτο μέρος μπορεί να είναι πιο καλό, πόσο μάλλον υποψήφιο για oscar.
  • Δεν έσπασε τα ταμεία. Πραγματικά η ταινία δεν έσπασε νέα ρεκόρ. Δεν έγινε πρώτη σε εισπράξεις. Δεν έλαβε καν τις καλύτερες κριτικές, οπότε οι κριτές βρήκαν το τέλειο άλλοθι να μην αναγνωρίσουν την όποια ποιότητά της.
Φυσικά το τι συνέβη πίσω στο 2005 οπότε και το πρώτο μέρος της τριλογίας είχε δύο υποψηφιότητες ή το 2008 οπότε και το δεύτερο μέρος είχε 8 υποψηφιότητες αποσπώντας παράλληλα δύο χρυσά αγαλματίδια, είναι άλλο θέμα. Τότε -όσοι θυμάστε- είχαμε μια υπέροχη ταινία δράσης και όλοι ήταν ικανοποιημένη. Φέτος που η ταινία αναφερόταν σε σοβαρά νοήματα, σε σοβαρά συναισθήματα, φέτος που σεναριακά ο Nolan έδωσε μαθήματα ολοκλήρωσης και πλήρωσης μίας τριλογίας, οι κριτές το αγνόησαν. Αγνόησαν πως και πάλι ξεφύγαμε από τα σίγουρα βήματα ενός ήρωα ζορίζεται αλλά στο τέλος κερδίζει τον κακό και το κορίτσι. Αγνόησαν πως είδαμε έναν ήρωα που θυσίασε κάθε αγαπημένο του πρόσωπο ως και τον ίδιο του τον εαυτό στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν μένουμε εκεί. Δεν έχουμε τη στενότητα που έχουν εκείνοι και όλοι μαζί, κάθε μήνα μέσα από αυτήν την ενότητα θα εξερευνούμε σιγά-σιγά τα μηνύματα αυτού του ανθρώπου που μπορούν να μας αφυπνίσουν, να μας κινητοποιήσουν και να μας δώσουν την πνευματική και σωματική δύναμη να πετύχουμε το ακατόρθωτο.

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

Batman
*ανάγνωση*
Ένας αγνώριστος Batman επιτίθεται με μανία εναντίον κάθε μικροκακοποιού. Η κατάπτωση του είναι εμφανής στα μάτια μίας κοπέλας που θέλει να τον βοηθήσει. Αυτό που όμως δεν ξέρει κανείς είναι πως ο ήρωας υποφέρει από τον χαμό του γιου του.

Detective Comics
*ανάγνωση*
Η σειρά αποτελεί την πιο ιστορική έκδοση της εταιρείας όπου πρωτοπαρουσιάστηκε ο ήρωας το 1939! Σε μία από τις πιο αυθεντικές μορφές του, ο Σκοτεινός Ιππότης βρίσκεται στο κυνήγι των διασημότερων εχθρών του.

Batman: The Dark Knight
*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή αποτελεί συμπληρωματική του Batman και ασχολείται με λίγο πιο παιδικές περιπέτειες που πάντα όμως σέβονται τον θρύλο του ήρωα και της μυθολογίας του.

Batman and Robin
*ανάγνωση*
Για πρώτη φορά ο Damian Wayne έχει εξαφανιστεί από την καθημερινότητα του Bruce και του Alfred που υποφέρουν. Ο δεύτερος μάλιστα συλλαμβάνεται να κλαίει όταν μένει μόνος και ο Batman να ξεσπάσει με μανία σε κάθε μικροαπατεώνα ξεσπώντας την οργή που αισθάνεται. Για πρώτη φορά η σχέση του με τον γιο του περνάει σε αυτήν την μελαγχολική φάση. Μια φάση που τείνει να ενταθεί όταν ο Bruce διαβάζει ένα σημείωμα του γιου του που τον αναγκάζει να ξεσπάσει.

Batman Incorporated
*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή ασχολείται με τις δράσεις του Σκοτεινού Ιππότη και των συμμάχων του σε όλο τον κόσμο στην μάχη εναντίον του κακού. Το δίκτυο είναι ισχυρό όμως και οι εχθροί απ' όλο τον κόσμο παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Nightwing
*ανάγνωση*
Πρόκειται για την ανεξάρτητη καριέρα του πρώτου Robin, Dick Grayson. Ως Nightwing πλέον αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο του Σκοτεινού Ιππότη έχοντας αντιγράψει πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Συχνά οι περιπέτειες του ενώνονται με αυτές άλλων εικονογραφημένων σειρών.

Batgirl
*ανάγνωση*
H Barbara Gordon και κόρη του αστυνόμου είναι ξανά το Batgirl. Η πλέον αναγνωρίσιμη και επιθυμητή Batgirl στις δικές της περιπέτειες πιο συχνά με γυναίκες εχθρούς και σε ιστορίες που συχνά συμπίπτουν με αυτές άλλων ηρώων.

Red Hood and the Outlaws
*ανάγνωση*
Ο δεύτερος Robin, Jayson Todd έφυγε υπό την σκέπη του Batman όταν αποφάσισε πως το να αφιαρείς μία ζωή δεν είναι κόκκινη γραμμή. Ο εγκληματίας, παράνομος και επικίνδυνος Red Hood μαζί με μία παρέα παρανόμων μάχεται για το καλό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Batwoman
*ανάγνωση*
Η Kate Kane είναι η νέα Batwoman. Γνωστή ως η πρώτη ομοφυλόφιλη ήρωας τα βάζει συχνά με γυναίκες κυρίως για να προστατεύσει το περιβάλλον της. Δεν έχει άμεση επαφή με τον Σκοτεινό Ιππότη, αλλά λειτουργεί σιωπηρά με το πλευρό του.

Batwing
*ανάγνωση*
Πρόκειται για τον πρώτο ήρωα της ομάδας που βρίσκεται μόνιμα στην Αφρική και υπερασπίζεται τις εκεί περιοχές κόντρα σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του υποκόσμου.

Birds of Prey
*ανάγνωση*
Στο τεύχος 16 η Batgirl προσπαθεί να γνωρίσει στην υπόλοιπη ομάδα την γυναίκα talon που την έσωσε, όμως η ίδια δεν θα είναι τόσο φιλική όσο με τις υπόλοιπες.

Catwoman
*ανάγνωση*
Η Selina Kyle αξίζει από μόνη της μία δική σειρά. Η Catwoman έχει τις δικές της περιπέτειες που αποτελούνται από κλοπές, συμμαχίες και προδοσίες με μη-έμπιστα άτομα και πολλές συναντήσεις με τον Σκοτεινό Ιππότη που παραμένουν ιδιαίτερα αισθησιακές και ενδιαφέρουσες!

Justice League
*ανάγνωση*
Η ομάδα των ηρώων της DC αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την προστασία του πλανήτη από γήινες ή εξωγήινες απειλές. Με μπροστάρη τον Batman η ομάδα υπερασπίζεται τον άνθρωπο.

Young Justice
*ανάγνωση*
Η νεαρή Justice League που μεταφέρεται από τα κινούμενα σχέδια στα εικονογραφημένα. Οι νεαροί ήρωες δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση του καλού. Από τον θρύλο του Batman έχουμε τους, Nightwing, Robin και Batgirl

Legends of the Dark Knight
*ανάγνωση*
Πρόκειται για εβδομαδιαία αστυνομική σειρά που βασίζεται στην πόλη του Gotham και τις ιστορίες της, ενώ μελετά στοιχεία από την κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα και η οικονομική κρίση.

Ame-Comi Girls
*ανάγνωση*
Πρόκειται για μία σύμπραξη ηρωίδων στις οποίες συμμετέχει η Batgirl και τις δράσεις τους άλλοτε υπέρ ή κατά της κοινωνίας. Τα τεύχη αυτά είναι εβδομαδιαία.

Injustice: Gods Among Us
*ανάγνωση*
Η σειρά είναι εβδομαδιαία και αποτελεί τον προπομπό του ομώνυμου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Justice League Beyond
Η παρέα των ηρώων στο μέλλον σε μια εβδομαδιαία σειρά βασισμένη στο Batman Beyond.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟ THE DARK KNIGHT RISES
*σύνδεσμος*εικόνα*
Στα κινηματογραφικά βραβεία του MTV θα είναι υποψήφιο το "The Dark Knight Rises". Μπορεί η ταινία να μην συγκέντρωσε κάποια υποψηφιότητα σε κάποια από τις σοβαρές απονομές φέτος, ωστόσο τα συγκεκριμένα βραβεία έχουν σημαντική ισχύ αφού δεν αποφασίζουν για αυτά οι κριτές, αλλά ο κόσμος, οι θεατές στην απονομή που θα γίνει 14 Απριλίου! Μην περιμένετε λοιπόν: Μπείτε στον σύνδεσμο και ψηφίστε κι εσείς την αγαπημένη μας ταινία στις παρακάτω κατηγορίες:
  • MOVIE OF THE YEAR ("The Dark Knight Rises”)
  • BEST SHIRTLESS PERFORMANCE (Christian Bale — “The Dark Knight Rises”)
  • BEST FIGHT (Christian Bale vs. Tom Hardy — “The Dark Knight Rises”)
  • BEST VILLAIN (Marion Cotillard — “The Dark Knight Rises” και Tom Hardy — “The Dark Knight Rises”)

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ NOLAN ΚΑΙ BALE ΣΤΟΝ BATMAN
Τον περασμένο μήνα γράφαμε πως μετά την άρνηση του Ben Affleck να αναλάβει την σκηνοθεσία του "Justice League" η Warner Bros. αποφάσισε να βάλει την ιδέα στο συρτάρι. Η αλήθεια βέβαια είναι πως η παραγωγή της ταινίας αυτή θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα κερδοφόρα για την παραγωγή αφού αν το Avengers πέρσι "έσπασε" τα ταμεία με κάτι ήρωες τύπου Ironman, Hulk, Thor και σιγά τ' αυγά, τότε σκεφτείτε τι θα γίνει αν έχουμε την αντίστοιχη της DC με τους Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern κλπ. Και μόνο οι δύο πρώτοι αρκούν να υπερκαλύψουν όλους τους άλλους!
Έτσι λοιπόν η παραγωγή επέστρεψε δριμύτερη με μια είδηση που συγκλόνισε όλο το κινηματογραφικό παρασκήνιο! Ο Nolan επιστρέφει στην παραγωγή και ο Bale στον ρόλο του ως Batman!!! Οι φήμες και τα κουτσομπολιά πήρανε φωτιά, οπότε αντί να σας τα μεταφέρω θα τοποθετηθώ σχετικά με τα δεδομένα που δημιουργούνται από την είδηση αυτή.
Ο Nolan κανονικά δε θα ήθελε να ασχοληθεί με ήρωες ξανά. Οι παραγωγοί μετά την χυλόπιτα που έφαγαν από τον Ben Affleck έβαλαν στο συρτάρι την ταινία Justice League (όπως και πριν 12 χρόνια) την οποία όμως τώρα θέλουν να κάνουν πολύ, διότι αν οι Avengers έσπασαν τα ταμεία πέρσι με ήρωες της πλάκας, φαντάσου τι θα κάνει η JL με Batman/Superman κλπ. Όλα δείχνουν πως οι παραγωγοί ανοίγουν τα ταμεία για να πείσουν τον Nolan.
Αν ισχύει αυτή η συμφωνία, τότε ο Bale είναι σίγουρος. Ο τύπος έγραψε αυτοβιογραφία στην οποία αναφέρει σε κεφάλαιο ολόκληρο πόσο η ταινία τον άλλαξε σαν άνθρωπο... Δε θα του έκανε κακό στην καριέρα του να υποδυθεί ξανά τον Batman. Άλλωστε έχει ήδη πάρει oscar και απλά τώρα θέλει να βγάζει λεφτά.
Εγώ πιστεύω πως δεν θα ξέρουμε περισσότερα πριν το καλοκαίρι. Θα πρέπει να κάνει πρώτα πρεμιέρα τον "Man of Steel" (παραγωγή Nolan) και αν πιάσουν τον στόχο τους (που θα τον πιάσουν) τότε ίσως πειστεί ο Nolan να συνεχίσει στην DC.
Φυσικά αν γίνει, έχουμε πολλά αντιφατικά ερωτήματα. Δεν πέθανε ο Batman στο τέλος της τριλογίας; Τουλάχιστον σε ότι αφορά τους κατοίκους της Gotham. Θα σηκωθεί να επιστρέψει; Θα φέρει και την Selina Kyle μαζί; Το λέω διότι αν έχεις Batman/Bale αναγκαστικά το σενάριο συνδέεται με την τριλογία. Αλλιώς είναι λάθος... Πάνω σε αυτό έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις. Χρειάζεται δηλαδή να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο Batman να επιστρέψει στο Gotham. Ακόμα κι αν πάει να του το ζητήσει ο Blake... Για να μην μακρηγορώ πάντως δεν θα κάνω άλλες σεναριακές υποθέσεις αφού γι' αυτό έχουμε άπλετο χρόνο. Η μόνη μας απαίτηση σε αυτά τα καλά νέα, είναι να μην θιχτεί η τριλογία!

THE DARK KNIGHT RISES
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
H Joey King είναι το 13χρονο κοριτσάκι που υποδύεται την νεαρή Talia al Ghul και πρόσφατα έδωσε μία συνέντευξη στην οποία περιέγραφε τα συναισθήματα της όταν πήγε για να ξυρίσει το κεφάλι της για τις ανάγκες του ρόλου. Έδειξε πολύ χαλαρή και προσωπικά με χάλασε το γεγονός ότι έδειξε κάπως ασεβής στο όνομα της παραγωγής και του Nolan.

BEWARE THE BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Μπορεί η σειρά κινουμένων σχεδίων "Young Justice" (βλέπε παρακάτω) να φτάνει στο τέλος της τον επόμενο μήνα, όμως η DC Nation όπως έχω ξαναγράψει επιστρέφει δυναμικά με το "Beware the Batman", το πρώτο κινούμενο σε ψηφιακή μορφή (CGI) με τον Σκοτεινό Ιππότη. Προχθές κυκλοφόρησε μία νέα αφίσα για την σειρά και σας την παραθέτω μαζί με το teaser που έχουμε ξαναδεί.

LEGO Batman: The Movie – DC Super Heroes Unite
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Αποκαλύφθηκε επιτέλους το περιεχόμενο και οι ημερομηνίες τις πολυαναμενόμενης ταινίας κινουμένων σχεδίων Lego με θέμα τον ήρωα. Την ταινία παρουσιάσαμε εκτενώς σε προηγούμενη ενότητα, ενώ τώρα ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου σε Bluray και DVD ενώ θα κοστίζει περίπου 20€.
Εντός θα περιέχονται περισσότερες από 2,5 ώρες με την ταινία, ένα ντοκιμαντέρ ("Building Batman") που θα περιέχει μικρές ταινίες που έφτιαξαν παιδιά με τα δικά τους Lego του Batman, διαγωνισμούς, διάφορα διαφημιστικά και πρόσθετα με επεισόδια από τις σειρές "Batman: The Brave and the Bold" και "Teen Titans". Όταν με το καλό κυκλοφορήσει θα κάνουμε αναλυτική παρουσίαση.

YOUNG JUSTICE: INVASION
*σύνδεσμος*εικόνα*
*επεισόδιο 15: War* Σε αυτό το επεισόδιο μία εξωγήινη φυλή απειλή την Γη με καταστροφή στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδίου κατάκτησης του σύμπαντος. Η ομάδα θα προσπαθήσει να αναχαιτίσει τις πρώτες επιθέσεις, όμως αυτό που τελικά θα λειτουργήσει είναι η εισβολή μελών της ομάδας στον πυρήνα του ξένου διαστημοπλοίου όπου και τελικά θα το ελέγξουν.
*επεισόδιο 16: Complications* Σε μία διαφορετική ιστορία, η Μrs. Μartian θα βρεθεί προ εκπλήξεων όταν μία ομάδα που προσπαθεί να την διασώσει θα αποκαλύψει τελικά και το κρυφό σχέδιο που συγκαλύπτει.
*επεισόδιο 17: The Hunt*
Η ομάδα θα παραμείνει παγιδευμένη στο διαστημόπλοιο World War ακόμα κι αν καταφέρνει να εξολοθρεύσει τον εχθρό. Οι μεταξύ τους διαμάχες θα τους θέσουν προ νέων προβλημάτων, ενώ την ίδια ώρα πίσω στην Γη αρχίζει να αποκαλύπτεται η συγκάλυψη των εξωγήινων εναντίων των ανθρώπων
*επεισόδιο 18: Intervention*
Στο επεισόδιο αυτό οι Blue και Green Beatles θα απελευθερωθούν από την υπόλοιπη ομάδα ενώ για πρώτη φορά όλα τα μέλη θα είναι μαζί ενωμένα και χωρίς εκκρεμότητες μεταξύ τους. Ουσιαστικά θα δώσουν τέλος στην κυριαρχία της Γης από ξένες δυνάμεις.
*επεισόδιο 19: Summit*
Πλησιάζοντας το τέλος της σειράς, οι νεαροί ήρωες θα στρέψουν τους αντίπαλους εξωγήινους, τον έναν εναντίον του άλλου με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτούν την σύγχυση για να τους εξουδετερώσουν. Από την όλη συγκυρία θα ξεφύγει ο Black Beatle και θα είναι πλέον ο μοναδικός στόχος για να σώσουν τους βασικούς ήρωες και να σώσουν την Γη.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟ BATARANG
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Σε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ ο ειδικός οπλουργός Tony Swatton, μας δείχνει πως στ' αλήθεια φτιάχνεται ένα αληθινό όπλο του Σκοτεινού Ιππότη. Το γνωστό Batarang. Δείτε την κατασκευή, βήμα-βήμα και αμέσως μετά τις δοκιμές του όπλου σε διάφορες επιφάνειες!

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ BATMAN
*εικόνα*πολυμεσικό*
Το Variant έφτιαξε ένα κατταπληκτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τον Σκοτεινό Ιππότη. Με πηγές από τα πρώτα χρόνια στα εικονογραφημένα με τις διασημότερες ιστορίες του αλλά και τα τελευταία χρόνια της εξέλιξης του μύθου του που είναι πιο σκοτεινό από ποτέ. Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που αξίζει να το δείτε.

Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*
Μια ευφάνταστη ιδέα είχε ένας τύπος που χειρίζεται καλά τα γραφιστικά. Σκέφτηκε λοιπόν πως θα ήταν αν οι ήρωες χρειαζόντουσαν χορηγούς για να έχουν αρκετούς πόρους για να κάνουν τις δράσεις τους. Έτσι, έφτιαξε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες, όμως επειδή εμάς αφορά ο Σκοτεινός Ιππότης, δείτε τον με το σήμα της Nike! Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία αν σκεφτείτε πως το όνομα βγαίνει από την ελληνική λέξη "Νίκη" και το σήμα της πήρε από το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης (μουσείο Λούβρου).

Η ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ ΤΟ BATMAN & ROBIN
*σύνδεσμος*εικόνα*μάσκα*
Μπορεί η ταινία του 1997 να μην μας συγκλόνισε, όμως θα μείνει στην ιστορία αφού η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να δωρίσει τη μάσκα από την στολή του Σκοτεινού Ιππότη που φορούσε ο ηθοποιός George Clooney, σε ένα ιδιωτικό μουσείο ιστορίας στην Ουάσινγκτον. Στο μουσείο έχουν δωθεί κι άλλα κομμάτια από κινηματογραφικές παραγωγές.

ΝΕΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
*αγορά*εικόνα*
Στην αλυσίδα παιχνιδιών Toys ‘R Us κυκλοφόρησε μία συλλεκτική σειρά των φιγούρων του Batman από τις τρεις ταινίες της τριλογίας. Κάθε μία έχει εκτός από την στολή, τα ειδικά χαρακτηριστικά του από την κάθε ταινία. Και οι τρεις κοστίζουν $44,90

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ BATMAN ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
*σύνδεσμος*εικόνα*batman*
Πριν μερικές μέρες ένας 39χρονος άγγλος, παρέδωσε στις Αρχές της πόλης Μπράντφορντ έναν 27χρονο που φέρεται ως καταζητούμενος. Ο "ήρωας" δεν έκανε μόνο το καλό, φορούσε και μία στολή του Batman που άφηνε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και εγώ ήμουν έτοιμος να δημοσιεύσω εκτενές αφιέρωμα, όταν λίγες μέρες μετά έγινε γνωστό πως όλα αφορούσαν μια ωραία φάρσα. Ο μασκοφόρος άγγλος είχε απλά πάει στο γήπεδο έτσι μαζί με τον φίλο του και μετά τον αγώνα αποφάσισαν να κάνουν αυτήν την φάρσα μεταξύ τους.

ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ ΤΟΥ GOLF
*σύνδεσμος*εικόνα*
Αν ο Batman έπαιζε golf, το αυτοκινητάκι του θα ήταν κάπως έτσι. Δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε.

LEGENDS OF THE KNIGHT
Προ ημερών κυκλοφόρησε το βασικό trailer ενός πολύ σπουδαίου ντοκιμαντέρ που ένας ιδιώτης φτιάχνει (οποιοσδήποτε μπορεί και θέλει να συνεισφέρει οικονομικά, αρκεί να ακολουθήσει τον σύνδεσμο) και στο οποίο ουσιαστικά παραλληλίζει τον ήρωα με τον άνθρωπο, ακριβώς επειδή ο καθένας θα μπορούσε να είναι ο Batman. Στο trailer βλέπουμε παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και απλά εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην δύναμη που ο ήρωας μπορεί να τους δώσει. Βλέπουμε ανθρώπους που ντύθηκαν Batman επισκεπτόμενοι τέτοια νοσοκομεία και δίνοντας λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς σε αυτά τα παιδιά. Παράλληλα μαθαίνουμε για το μάθημα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο που ερευνά την ψυχολογία του ήρωα (το είχα παρουσιάσει στο yannidakis) και το οποίο ονομάστηκε απλά, Batman! Στην ιστορία ακούμε από ανθρώπους που ασχολήθηκαν περισσότερο με τον θρύλο του ήρωα, πως αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό του: πως ακόμα κι αν σε πολλές φάσεις της ζωής του βρίσκει τα όρια του, πάντοτε τα ξεπερνά για να κάνει αυτό που χρειάζεται κάθε φορά.

Ο ΙΕΡΕΑΣ BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*εικόνα*
Προ ημερών μάθαμε για την ύπαρξη ενός ιερέα που στην προσπάθεια του να προσεγγίσει τους νέους προχώρησε σε μια σειρά από πρωτοτυπίες. Αφενός άρχισε να ραντίζει αγιασμό με ένα νεροπίστολο για να διαμαρτυρηθεί για την οπλοχρησία και αφετέρου έφτιαξε ράσα που φέρουν διακριτικά του Batman και άλλων ηρώων, ενώ κάτω από αυτά φοράει τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια! Όπως ο ίδιος δήλωσε: "Οι ιστορίες του Batman και του Superman μιλούν για δύναμη και μάχη, νικούν τον φόβο και πλησιάζουν την ειρήνη και την συγχώρεση. Όπως οι σούπερ-ήρωες έτσι και ο Ιησούς ήταν διαφορετικός και πάντα αναζητούσε τη δικαιοσύνη. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους" και αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να τον αδικήσει";

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το