Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

σxόλιο τσι παρασκευής ~ δικαστική απόφαση ελληνικού γιαουρτιού

σχόλιο τσι μέρας
η είδηση που στιγμάτισε τη μέρα που πέρασε, σχολιάζεται απ' την νυχτερινή οπτική και προβληματίζει

 η είδηση 
Σημαντική μάχη στον «πόλεμο» με την εταιρεία Chobani, ιδιοκτησίας του τούρκου επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια, κέρδισε επί βρετανικού εδάφους η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Βρετανικό δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η ελληνική εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο, ζητώντας την απαγόρευση της ένδειξης «ελληνικό γιαούρτι» στις συσκευασίες των προϊόντων της Chobani, αποφάσισε ότι είναι παραπλανητική η ένδειξη αυτή
 το σχόλιο 
Μα δεν μας έχουν μείνει πολλά πράγματα ακόμη. Μια ιστορία, μερικές παραλίες και κάποια από τα πιο ποιοτικά τρόφιμα είναι αυτά που σηκώνουν ακόμα την ελληνική σημαία ψηλά μέχρι την άκρη του κόσμου. Επειδή το έχω δει το "σκηνικό" έστω στης ΗΠΑ που ήμουν, σας λέω πως το 'ελληνικό γιαούρτι' δεν είναι απλά φράση προέλευσης αλλά φράση είδους. Σαν να λέμε 'πορτοκάλια Βαλένσια'. Μπράβο στην ΦΑΓΕ που δεν κατέθεσε τα όπλα. Μην αφήσετε να μας κλέψουν αυτά που μας έμειναν!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ

2 σχόλια:

  1. Μόλις σήμερα το πρωί το σκέφτηκα. Για να προσπαθήσουν οι Τούρκοι να πουλήσουν το γιαούρτι τους σαν ελληνικό σημαίνει ότι τα προϊόντα μας έχουν ακόμα κάποια ποιότητα γνωστή στους Ευρωπαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το