Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΑΠΡΙΛΙΟΥ ~ η ανθρώπινη πλευρά του ήρωα :[ ο θάνατος του robin :[ νέα σειρά :[ 12 σχετικά θέματα :[ παρουσίαση των comics του μήνα

θρύλος του Batman
το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ BATMAN
*απόσπασμα*αφιέρωμα στον θάνατο*
Όσοι παρακολουθείτε την στήλη γνωρίζετε πως ο Bruce Wayne είναι πατέρας του μικρού Damian.
Ενός αγοριού που έκανε κατά λάθος με την επί χρόνια εχθρό του, Talia al Ghul. Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο διαβάζαμε τις περιπέτειες του "Batman and Robin" το οποίο παρουσιάζαμε κάθε μήνα όχι μόνο για τις ιστορίες του εικονογραφημένου αλλά κυρίως για τις πρωτόγνωρες σχέσεις του ήρωα με τον γιο του που μετέπειτα έγινε ο νέος Robin.

Εδώ και ένα μήνα ο Damian έχει πεθάνει και διαβάζουμε σε όλες τις ιστορίες του Σκοτεινού Ιππότη στα comics έναν άνθρωπο που έχει καταβληθεί από παραφροσύνη και βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να χτυπήσει βάναυσα τον ίδιο τον Tim Drake, που δεν εμφανίζεται σπίτι του αναζητώντας το πτώμα του γιου του κλπ. Ο λόγος που γράφω αυτήν την υποενότητα είναι για να παρουσιάσω και να τονίσω τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αυτού. Ένας άνθρωπος που υποφέρει από μια τόσο συγκλονιστική απώλεια είναι λογικό να χάσει τον έλεγχο των πράξεων του.

Όμως ας είμαστε εδώ λίγο γνώστες του τι λέμε. Ο Batman ουδέποτε υπήρξε ο πλέον συγκρατημένος χαρακτήρας. Η μοναδική του εγκράτεια ήταν στο ότι ποτέ δεν σήκωσε το πιστόλι για να σκοτώσει. Όμως αυτό δεν το έκανε εξαιτίας της ηθικής αρετής του (που θα δούμε κάποιον άλλο μήνα), αλλά λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων του. Έγινε Batman επειδή σκοτώθηκαν οι γονείς του, έτσι δεν θα ήθελε ο Batman να σκοτώσει κάποιον. Και μεταξύ μας αυτό, δεν είναι και τόσο λογικό. Δηλαδή, ποιος δεν θα ήθελε να σκοτώσει τον Joker; Όσοι έχετε διαβάσει comics ξέρετε τι εννοώ...

Ο Batman όμως βρίσκεται εκτός ελέγχου και το οφείλει στην απώλεια του γιου του. Γυρνώντας στο παρελθόν, ο ίδιος έχει τύψεις. Δεν ήταν ποτέ ο ιδανικός πατέρας. Δεν έδινε χώρο στον γιο του να αναπτυχθεί. Ήταν υπερπροστατευτικός, δεν του έδινε πολλές πρωτοβουλίες και γνωρίζοντας πως είναι ο μέντορας του ώστε να γίνει ένας καλός Robin, ξεχνούσε πως είναι και ο πατέρας του που θα έπρεπε να παίζει μαζί του, να τον στηρίζει και να τον αγαπά.

Σε μια πράξη εξιλέωσης, λουσμένος από απέραντες τύψεις, του αγόρασε ένα σκύλο για να παίζει.
Όμως μπορούμε να εξαγοράσουμε την αγάπη και την στοργή του παιδιού μας; Προφανώς όχι. Και ο Batman μπορεί να το ξεχνούσε επειδή δεν ήταν έτοιμος και επειδή δεν ήξερε ποτέ πως να κάνει τον πατέρα, όμως του το θύμιζε ο Alfred. Ακόμα κι έτσι πάντως, ο Bruce κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι πατέρας, μόνο όταν έχασε τον γιο του.

Είναι ανάγκη να περιμένουμε την μη αναστρέψιμη κατάσταση για να φτάσουμε στην ορθή συμπεριφορά; Μπορεί να είμαστε υπέροχοι άνθρωποι με καθολική αποδοχή στο ευρύ κοινό. Μπορεί οι πράξεις μας να είναι αξιοθαύμαστοι στο κοινωνικό σύνολο. Να είμαστε καλοί στην δουλειά μας και να ασχολούμαστε με τα κοινά, όμως τι νόημα έχουν όλα αυτά, αν όταν γυρνάμε στο σπίτι βλέπουμε στο πρόσωπο του παιδιού μας ένα άγνωστο αντικείμενο; Τι νόημα έχει αν δεν έχουμε κερδίσει πρώτα τον σεβασμό του παιδιού μας; Πως θα ένοιωθε κανείς αν δεν προλάβαινε να γίνει αρκετά καλός πριν πεθάνει; Όλοι λέμε πως θα βάλουμε μια νέα αρχή στις σχέσεις μας, θα μιλήσουμε με το παιδί μας όταν τελειώσει μία περίοδος συμφόρησης του χρόνου μας. Πως όμως είμαστε τόσο σίγουροι πως αναβάλλοντας κάτι τόσο σημαντικό θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό αργότερα;

Ο Bruce δεν πρόλαβε. Ο Damian πέθανε πολύ νωρίς. Εμείς όμως προλαβαίνουμε να μάθουμε, να αναθεωρήσουμε και να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι στην ζωή.

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

Batman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Αυτόν τον μήνα ο Batman καλείται να αποκαλύψει τον δράστη πίσω μια μυστήρια αυτοκτονία. Ένας γνωστός αρχιτέκτονας σκηνοθετεί την αυτοκτονία του ή ένας κλώνος του δολοφονεί την αυθεντική του έκδοση; Όπως θα αποκαλυφθεί πίσω απ' όλα αυτά βρίσκεται ο Clayface όπου μας παρουσιάζεται το πως αλλάζει τα κύτταρα του ώστε να μπορεί να μεταμορφωθεί. Οι έρευνες θα οδηγήσουν τον ήρωα σε μία υπερφυσική δεσμίδα φωτός υπεύθυνη και για άλλες ψεύτικες αυτοκτονίες. Έτσι, καλεί σε βοήθεια τον Superman, ο οποίος πάντως δεν θα είναι ιδιαίτερη βοήθεια του Σκοτεινού Ιππότη. Άλλωστε το επόμενο θύμα του Clayface θα είναι ο ίδιος ο Bruce Wayne που αποπειράται να ληστέψει μία τράπεζα, να απαγάγει μία κοπέλα και να σκοτώσει τον Gordon. Είναι όμως στ' αλήθεια εκείνος;

Detective Comics
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αποτελεί την πιο ιστορική έκδοση της εταιρείας όπου πρωτοπαρουσιάστηκε ο ήρωας το 1939! Σε μία από τις πιο αυθεντικές μορφές του, ο Σκοτεινός Ιππότης βρίσκεται στο κυνήγι των διασημότερων εχθρών του.

Batman: The Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή αποτελεί συμπληρωματική του Batman και ασχολείται με λίγο πιο παιδικές περιπέτειες που πάντα όμως σέβονται τον θρύλο του ήρωα και της μυθολογίας του.

Batman and Red Robin
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο Batman ακόμα δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως ο γιος του πέθανε κι έτσι κινεί τα νήματα για να τον εντοπίσει και να τον επαναφέρει στην ζωή. Οι εκτός ελέγχου δράσεις του ανησυχούν τον Alfred που θα επιστρατεύσει τον Tim Drake, Red Robin πλέον, για να βοηθήσει τον κάποτε μέντορά του. Ο νεαρός πρώην βοηθός του θα τον εντοπίσει όμως θα διαπιστώσει πως είναι παράφρων. Η προσπάθεια του να τον πείσει να γυρίσει στην ζωή του, θα εξελιχθεί σε μονομαχία μεταξύ των δύο ηρώων.

Batman Incorporated
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή ασχολείται με τις δράσεις του Σκοτεινού Ιππότη και των συμμάχων του σε όλο τον κόσμο στην μάχη εναντίον του κακού. Το δίκτυο είναι ισχυρό όμως και οι εχθροί απ' όλο τον κόσμο παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Nightwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για την ανεξάρτητη καριέρα του πρώτου Robin, Dick Grayson. Ως Nightwing πλέον αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο του Σκοτεινού Ιππότη έχοντας αντιγράψει πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Συχνά οι περιπέτειες του ενώνονται με αυτές άλλων εικονογραφημένων σειρών.

Batgirl
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
H Barbara Gordon και κόρη του αστυνόμου είναι ξανά το Batgirl. Η πλέον αναγνωρίσιμη και επιθυμητή Batgirl στις δικές της περιπέτειες πιο συχνά με γυναίκες εχθρούς και σε ιστορίες που συχνά συμπίπτουν με αυτές άλλων ηρώων.

Red Hood and the Outlaws
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο δεύτερος Robin, Jayson Todd έφυγε υπό την σκέπη του Batman όταν αποφάσισε πως το να αφιαρείς μία ζωή δεν είναι κόκκινη γραμμή. Ο εγκληματίας, παράνομος και επικίνδυνος Red Hood μαζί με μία παρέα παρανόμων μάχεται για το καλό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Batwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Kate Kane είναι η νέα Batwoman. Γνωστή ως η πρώτη ομοφυλόφιλη ήρωας τα βάζει συχνά με γυναίκες κυρίως για να προστατεύσει το περιβάλλον της. Δεν έχει άμεση επαφή με τον Σκοτεινό Ιππότη, αλλά λειτουργεί σιωπηρά με το πλευρό του.

Batwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για τον πρώτο ήρωα της ομάδας που βρίσκεται μόνιμα στην Αφρική και υπερασπίζεται τις εκεί περιοχές κόντρα σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του υποκόσμου.

Birds of Prey
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στο τεύχος 16 η Batgirl προσπαθεί να γνωρίσει στην υπόλοιπη ομάδα την γυναίκα talon που την έσωσε, όμως η ίδια δεν θα είναι τόσο φιλική όσο με τις υπόλοιπες.

Catwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Selina Kyle αξίζει από μόνη της μία δική σειρά. Η Catwoman έχει τις δικές της περιπέτειες που αποτελούνται από κλοπές, συμμαχίες και προδοσίες με μη-έμπιστα άτομα και πολλές συναντήσεις με τον Σκοτεινό Ιππότη που παραμένουν ιδιαίτερα αισθησιακές και ενδιαφέρουσες!

Justice League
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η ομάδα των ηρώων της DC αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την προστασία του πλανήτη από γήινες ή εξωγήινες απειλές. Με μπροστάρη τον Batman η ομάδα υπερασπίζεται τον άνθρωπο.

Young Justice
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η νεαρή Justice League που μεταφέρεται από τα κινούμενα σχέδια στα εικονογραφημένα. Οι νεαροί ήρωες δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση του καλού. Από τον θρύλο του Batman έχουμε τους, Nightwing, Robin και Batgirl

Legends of the Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για εβδομαδιαία αστυνομική σειρά που βασίζεται στην πόλη του Gotham και τις ιστορίες της, ενώ μελετά στοιχεία από την κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα και η οικονομική κρίση.

Ame-Comi Girls
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για μία σύμπραξη ηρωίδων στις οποίες συμμετέχει η Batgirl και τις δράσεις τους άλλοτε υπέρ ή κατά της κοινωνίας. Τα τεύχη αυτά είναι εβδομαδιαία.

Injustice: Gods Among Us
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά είναι εβδομαδιαία και αποτελεί τον προπομπό του ομώνυμου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Justice League Beyond
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η παρέα των ηρώων στο μέλλον σε μια εβδομαδιαία σειρά βασισμένη στο Batman Beyond.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΟ JUSTICE LEAGUE MOVIE
*σύνδεσμος*εικόνα*
Όπως σας είχα ενημερώσει τον περασμένο μήνα, η Warner Bros. ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Nolan και Bale για να συμμετέχουν στην Justice League ταινία, όμως όπως έγινε γνωστό οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν καθώς όπως αναφέρουν οι φήμες, ο Nolan δεν κατάφερε να διασφαλίσει την ομαλότητα της τριλογίας κι έτσι έκανε πίσω. Τώρα η ταινία μπαίνει και πάλι στο ράφι, καθώς ακούγεται πως το πολυαναμενόμενο "Man of Steel" θα έχει στόχο τριλογίας και άρα ως τότε ίσως μην δούμε τίποτα με... Batman μέσα.

THE DARK KNIGHT RISES
*σύνδεσμος*hardy*πολυμεσικό*
:[ Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Tom Hardy όταν ένας μικρούλης θαυμαστής του ντυμένος Bane, ζήτησε να βγουν μαζί φωτογραφία. Ο ηθοποιός όχι απλά δεν του χάλασε χατήρι, αλλά ξαναμπήκε στο πετσί του ρόλου για μία αξέχαστη πόζα!
:[ Ένας πολύ... προσεκτικός τύπος έφτιαξε ένα πολυμεσικό στο οποίο παραλληλίζει σκηνές από την τριλογία που μοιάζουν μεταξύ τους. Παραθέτει τις σκηνές παράλληλα και θα εντυπωσιαστείτε από την ομοιότητα τους. Πραγματικά αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.
:[ Ολοκληρώθηκαν τα κινηματογραφικά βραβεία του MTV όπου η ταινία είχε πολλές υποψηφιότητες σε σκηνές που ποτέ δεν περιμέναμε πως θα έχανε, όπως η καλύτερη σκηνή μάχης (Batman vs. Bane). Κι όμως ο κόσμος ψήφισε και ψήφισε ακατανόητα! Οι.... "Εκδικητές" της Marvel κέρδισαν τα περισσότερα βραβεία και μάλιστα η ταινία του Nolan δεν πήρε τίποτα...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο VAL KILMER ΩΣ BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Πιο συγκεκριμένα στην τηλεοπτική σειρά του BBC "Life's Too Short" έκανε έκτακτη εμφάνιση ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Σκοτεινό Ιππότη το 1995 στο Batman Forever. Συγκεκριμένα μπήκε στο γραφείο ενός "φίλου" του για κάνει έκπληξη στην γραμματέα του φορώντας την μάσκα του ήρωα. Εκείνη ενθουσιάστηκε μεν, αλλά της ήταν πολύ δύσκολο να μαντέψει ποιος ήταν πίσω από τη μάσκα. Η σκηνή είναι σπαρταριστή, αν και με το γνωστό αγγλικό... χιούμορ!

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Μπορεί η σειρά Young Justice να έφτασε στο τέλος της όμως η DC Nation προχωρά το επόμενο διάστημα στο λανσάρισμα μίας νέας σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο "Teen Titans Go!" στην οποία φυσικά θα συμμετέχει η πιτσιρικαρία των γνωστών μας αγαπημένων ηρώων και ο Robin από τον θρύλο. Η σειρά θα απευθύνεται σε μικρά παιδάκια και θα περιέχει και διδακτικά μηνύματα. Στο yannidakis θα την καλύπτουμε κανονικά από τις 27 Απριλίου οπότε και ξεκινάει το πρώτο επεισόδιο!

YOUNG JUSTICE: INVASION
*σύνδεσμος*εικόνα*
*επεισόδιο 20: endgame* Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, οι νεαροί ήρωες καταφέρνουν να φτάσουν στον πλανήτη όπου οι ήρωες της Justice League έχουν μόλις καταδικαστεί και φέρνοντας μαζί τους αποδεικτικά στοιχεία, αποδεικνύουν την αθωότητά τους. Οι ήρωες μοιράζουν ξανά τους ρόλους τους καθώς νέοι στόχοι και υποχρεώσεις προκύπτουν.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
BATMAN: ARKHAM ORIGINS
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*εικόνα*εξώφυλλο*συνέντευξη*
Ανακοινώθηκε και μάλιστα με μπόλικο υλικό, η κυκλοφορία του νέου παιχνιδιού που θα ολοκληρώσει την τριλογία με τίτλο "Batman: Arkham Origins". Όπως είχαμε γράψει κάποια στιγμή, το παιχνίδι αυτό δε θα είναι η συνέχεια των "Batman: Arkham Asylum" και "Batman: Arkham City" αλλά το prequel τους. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου σε όλες τις γνωστές παιχνιδομηχανές και αναμένεται να κάνει θραύση αφού ήδη έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές! Παραπάνω θα δείτε πολλές φωτογραφίες, αλλά και ένα πολυμεσικό έκπληξη!

ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΧΘΡΩΝ
*σύνδεσμος*
1989 *joker*
1992 *penguin*catwoman*penguin*
1995 *two face*riddler*
1997 *mr. freeze*poison ivy*bane*
2005 *ra's al ghul*scarecrow*
2008 *joker*two face*
2012 *bane*talia al ghul*catwoman*
Μία απίστευτη κατασκευή κινούμενων εικόνων .gif έφτιαξε ένας γραφίστας στο οποίο παρουσιάζει όλους τους εχθρούς του Batman που έχουν εμφανιστεί και στις εφτά κινηματογραφικές ταινίες του. Επειδή δεν τους βρήκα μαζί, σας τους παραθέτω έναν-έναν με χρονική σειρά.

THE DARK KNIGHT RISES APPTIVITY
*αγορά*εικόνα*φιγούρες*πολυμεσικό δείγμα*
Αν είστε κάτοχος i-pad τότε σας παρουσιάζω τη νέα εφαρμογή-παιχνίδι στο iOS που είναι εμπνευσμένη από την τελευταία ταινία και στην οποία αφού αγοράσεις την εφαρμογή, αγοράζεις και μία ειδική φιγούρα η οποία αγγίζει την συσκευή. Υπάχουν τρεις φιγούρες και το Bat. Η κάθε φιγούρα σου επιρέπει να παίξεις με έναν διαφορετικό τρόπο. Θα βρείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του προϊόντος το οποίο κοστίζει 16,49 δολάρια.

ΤΕΧΝΗ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*
Διεθνή εταιρεία γραφιστικής κυκλοφόρησε μια σπουδαία δουλειά με θέμα ήρωες της DC, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις ταινίες της δεκαετίας του '90, αλλά και την τριλογία του Nolan. Ουσιαστικά πρόκειται για άτυπες αφίσες που πραγματικά μας εντυπωσιάζουν στην αισθητική και την ακρίβεια. Όλες μπορούν να γίνουν δικές σας μόλις με 12,95 δολάρια.

RETRO BATMAN ΣΕ COMIC
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*εικόνα*εικόνα*
Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο καλοκαίρι η DC θα κυκλοφορήσει έναν ακόμα τίτλο εικονογραφημένων που αφορούν τον Σκοτεινό Ιππότη με υπόθεση και εικόνες εμπνευσμένες από την σειρά της δεκαετίας του '60! Στις πρώτες εικόνες που είδαμε και στ ασυννεφάκια με τους διαλόγους, διακρίνουμε εντυπωσιακή πιστότητα και ανυπομονούμε για το πρώτο τεύχος.

BATMOBILE ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ
*πολυμεσικό*
Φίλος που βρέθηκε στην Μαλαισία, βρέθηκε μπροστά σε κάτι σαν έκθεση όπου υπήρχε ομοίωμα του αυτοκινήτου του ήρωα από την ταινία του 1997 "Batman and Robin" στο πολυμεσικό που μου έστειλε ακούγεται και η ομώνυμη μουσική από την ταινία!

ΦΙΓΟΥΡΕΣ
*σύνδεσμος*εικόνα*
Και αυτόν τον μήνα είχαμε την παρουσίαση νέων παιχνιδιών με χαρακτήρες από τον θρύλο. Πιο συγκεκριμένα η Figures Toy Company, θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο την σειρά των διασημότερων ηρώων. Στην σειρά που αφορά εμάς, θα βγουν οι Batman, Robin, The Joker, or The Riddler. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το