Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ~ σφαγή ανθρώπου μπροστά στους περαστικούς στο λονδίνο

σχόλιο τσι μέρας
η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται απ' την νυχτερινή οπτική και προβληματίζει

 η είδηση 
Αποκεφάλισαν στρατιώτη στο Λονδίνο. Δύο ακόμα τραυματίες. Ανώτεροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενη ισλαμιστική επίθεση. Ένας από τους δράστες μιλούσε στην κάμερα με τα χέρια του ματωμένα και κρατώντας μπαλτά
 το σχόλιο 
Για να καταλάβετε, πρωί-πρωί σε πολυσύχναστο δρόμο στο Λονδίνο ο τύπος έσφαξε αποκεφαλίζοντας τον άτυχο νέο και ύστερα μιλούσε με τους περίοικους για τα περί θρησκείας και αντιποίνων για όσα γίνονται στο Αφγανιστάν. Δηλαδή, περπατάς στον δρόμο και ίσως απλά σε αποκεφαλίσουν σα να μην τρέχει τίποτα! Αναρωτιέμαι: Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων; Πας διακοπές και το παιδί σου δέχεται 20 μαχαιριές στο ξενοδοχείο που διαμένεις;  Περπατάς τον δρόμο και μπορεί να σε σφάξουν; Γράφεις την άποψη σου και μπορεί να βλάψουν την οικογένεια σου. Ξημέρωσε μία μέρα χωρίς ήλιο, αγαπητοί αναγνώστες.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!!!! Το είδα Γιάννη και έφριξα!!!!! Ο τύπος έδινε συνέντευξη σαν να μην έγινε τίποτα και αναρωτιόμουν , γιατί δεν τον συλλαμβάνουν ;; Νόμιζα πως ήταν φάρσα , δεν υπάρχει λογική πια σε αυτόν τον κόσμο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό με την λογική είναι που φοβάμαι πλέον. Σε έναν κόσμο χωρίς τάξη και λογική, μόνο η ανασφάλεια και ο φόβος μπορούν να επικρατήσουν :[

      Διαγραφή
  2. Αυτά πέστα στους ηλίθιους που θέλουν ελληνοποιήσουν όλους τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες και να φτιάξουμε και μουσουλμανικό τζαμί στην Αθήνα.
    η μουσουλμανική θρησκεία βρίσκεται αυτήν την στιγμή στον Μεσαίωνά της. θα περάσουν τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις αιώνες ακόμα πριν αρχίσουν να εκπολιτίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό είναι σχετικό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μουσουλμάνων που διαπρέπουν με την επαγγελματική ή καλλιτεχνική τους ιδιότητα ανά τον κόσμο.
      Δεν ξέρω αν η σωστή λύση είναι να διώξεις κάθε ξένο στοιχείο από τη χώρα. ο δράστης στο περιστατικό του Λονδίνου ήταν χριστιανός μέχρι που το 2001 άλλαξε θρήσκευμα. Ίσως αυτό κάνει πιο πολύπλοκο τον προβληματισμό :[

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω απολυτα με το Μιχαλη Κ. Ειναι βαρβαροι και απολιτιστοι. Δεν εχουν καμια θεση στις πολεις μας και στη ζωη μας.

      Ειναι κριμα αλλα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. Ας φτιαξουν πρωτα την δικη τους κοινωνια και τη θρησκεια τους και ας εξαφανισουν αυτα τα στοιχεια και μετα να κοιταξουν να γινουν αποδεκτοι στις πολιτισμενες κοινωνιες. Οσο ζουν με αυτο τον τροπο να μεινουν μακρυα απο εδω.

      Εαν απομονοθουν οι ιδιοι θα κοιταξουν να πνιξουν αυτα τα στοιχεια. Ομως τους βολευει και ισως κατα βαθος να το ευχαριστιουνται κιολας. Λοιπον εγω τους θελω εξω απο την κοινωνια που ζω.

      Βακης

      Διαγραφή
    3. Η βία προέρχεται πολύ συχνά από χριστιανούς, έλληνες και άτομα του στενού μας κύκλου. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τις βεντέτες που αποτελούν δυστυχώς, στοιχείο και κομμάτι του πολιτισμού μας.
      Το σημαντικό είναι να περιοριστεί η λαθρομετανάστευση. Αν όμως άνθρωπος κατοικεί μόνιμα σε μία Δυτική χώρα, πρέπει να υπάρχουν τρόποι να ενσωματωθεί στην κουλτούρα του λαού που κατοικεί και να μην πέφτει θύμα ρατσισμού για το χρώμα ή τη θρησκεία του :[

      Διαγραφή
    4. Η ενσωματωση ειναι επιλογη του καθε μεταναστη. Πριν απο χρονια διαλεξα να μην ενσωματωθω σε μια χωρα που εζησα για 5 χρονια. Δεν εσφαξα, δεν εκλεψα, δε βιασα. Συμμορφωθηκα με τη ζωη οσο ημουν εκει και απλα εφυγα ειρηνικα και ευγνωμων για οτι μου προσεφερε εκεινη η χωρα οσο ημουν εκει.

      Βακης

      Διαγραφή
  3. από την ειδησεογραφία της ημέρας: "Στρατιώτης που περιπολούσε στο προάστιο Λα Ντεφάνς στο δυτικό Παρίσι μαχαιρώθηκε στο λαιμό από άνδρα που διέφυγε αμέσως μετά και αναζητείται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά οι άνθρωποι είναι ίδιοι παντού. Διαφέρουν σε αυτό που λέγεται ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ. Και οι πεποιθήσεις είναι κάτι που οι άνθρωποι ούτε γνωρίζουν ούτε καταλαβαίνουν. Έχω κάνει αρκετές αναφορές στο μπλόγκ μου στην ενότητα «Εσωτερικός άνθρωπος» αλλά το θέμα είναι φρικτά δύσκολο για να γίνει κατανοητό.
    Τίποτε δεν είναι ποτέ απλό πουθενά. Για παράδειγμα αν δεν επενέβαιναν οι «πολιτισμένοι» λευκοί με τις εταιρίες τους σε Αφρική και Ασία, για να γδάρουν τους ντόπιους, οι τοπικές οικονομίες θα ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένες και ο κόσμος δεν θα έφευγε.
    Από την άλλη η κακή χρήση της θρησκείας από τους μουφτήδες (σε όλες τις θρησκείες γίνεται κακή χρήση) έχει φέρει τον «ιερό πόλεμο» όπου κάθε μουσουλμάνος έχει την υποχρέωση να καθαρίσει όσους άπιστους μπορεί. Αυτό το γεγονός-για μία θρησκεία που πρεσβεύει τα καλά έργα- δείχνει το πόσο έχει διαστραφεί η αρχική θρησκεία.
    Αντίστοιχο φαινόμενο ήταν οι θρησκευτικοί πόλεμοι του μεσαίωνα και η Ιερά εξέταση.
    Αλλά τι θα απαντήσουν οι υπερασπιστές των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων σε αυτό;
    Στην Σούρα 5, παράγραφος 51 γράφει: Ώ, εσύ που πιστεύεις, μην κάνεις φίλους σου τους εβραίους και τους χριστιανούς. Αυτοί είναι φίλοι μεταξύ τους. Και όποιος από εσάς τους κάνει φίλους του είναι ίδιος με αυτούς.
    Και μόνο αυτό το κομμάτι (εκτός από την δικαιολογημένη άμυνά τους) μπορεί να δικαιολογήσει την τυφλή βία που δείχνουν πολλοί από τους πιστούς του ισλάμ. Και την δείχνουν έστω και αν έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε πιο πολιτισμένες και ελεύθερες κοινωνίες. Για αυτό ο πρώην χριστιανός )που δεν είχε καθόλου καταπιεστεί σαν χριστιανός) και νυν μουσουλμάνος σκότωσε τον στρατιώτη.
    Το θέμα είναι τόσο μεγάλο που πραγματικά χρειάζεται δεκάδες σελίδες και πραγματικά ούτως ή άλλως δεν θα γίνει κατανοητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το