Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΜOYΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΙΟΥ ~ ένα διάλειμμα ψευδαίσθησης (Alcohol Is Free)


ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Θυμάσαι πόσο ήρεμα ήταν όλα; Πόσο ωραία περνούσαμε στα καινούρια μας ρούχα, με τα καινούρια μας αμάξια στα καινούρια μας γυαλιά ηλίου; Και ξαφνικά όλα άλλαξαν! Μία καινούρια κατάσταση σαν μία φουρτούνα που φέρνει τσουνάμι πριν καν μάθεις να κολυμπάς. Κι εκεί που νομίζαμε πως όλα είναι υπέροχα η πλημμύρα ανέδειξε την λάθος πορεία μας για τόσα χρόνια.

Μα ήταν λογικό. Σε μια κοινωνία ναρκωμένη από αλήθειες, αξίες και χωρίς ηθικούς φραγμούς, που μεγάλωνε σαν μεθυσμένη από την λογική και τον ρεαλισμό, ο πικρός καφές της αλήθειας προκάλεσε σεισμό σε εμάς και σε πολλούς από τους άλλους. Και ξαφνικά θεοί αποκαθηλώθηκαν, ηγέτες καθαιρέθηκαν, καπετάνιοι εγκατέλειψαν το πηδάλιο κι εμείς μείναμε να αναρωτιόμαστε ποιος οδηγούσε το ναυάγιο για τόσο καιρό.

Σε λίγο ξένοι έφταναν στην χώρα και ρωτούσαν που πήγαν όλοι; Πως και άλλαξαν ξαφνικά. Γιατί δεν σπάνε τα πιάτα και γιατί δεν βγαίνουν κάθε βράδυ ως το πρωί. Τότε οι ντόπιοι τους δείχνουν με το δάχτυλο το πέλαγος και τους λένε πως μας πήραν το σπιτάκι μας μακριά, μακριά. Τους λένε πως προσπαθούν να οδηγήσουν στον στέρεο τον δρόμο, όμως όταν πιάνει η κατηφόρα εκείνοι ασυναίσθητα αρχίζουν να κολυμπούν προς τα πίσω.

Βρεγμένοι απ’ το κρύο και άρρωστοι από την έλλειψη της χαμένης εξουσίας αναζητούμε απεγνωσμένα μία ένεση ψεύδους για να θυμηθούμε τα παλιά. Που μπορούμε να στραφούμε έστω και για λίγο ώστε να ξεφύγουμε απ’ την πραγματικότητα; Τι μπορεί να μας προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα; Λίγες στιγμές της παλιάς ζωής; Μα ναι! Αυτό είναι! Αλκοόλ! Στην χώρα που πίνουνε και τα βρέφη, το αλκοόλ είναι η λύση. Θα έπρεπε να υπάρχει στις δημόσιες βρύσες και να προσφέρεται δωρεάν στους περαστικούς. Όλοι έχουν ανάγκη από ένα διάλειμμα ψευδαίσθησης από την σημερινή πραγματικότητα. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το