Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΙΟΥΝΙΟΥ ~ θέλει κανείς να είναι ο batman; :[ συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ledger/joker :[ νέα ταινία batman :[ νέες κυκλοφορίες

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΤΜΑΝ;
*απόσπασμα*
Αφορμή για το σημερινό κείμενο αποτέλεσε η διαμαρτυρία ενός φίλου της κινηματογραφικής τριλογίας του Nolan σχετικά με το πόσο καθαρό χρόνο ο Bruce Wayne φορούσε την μάσκα του Σκοτεινού Ιππότη. Η τριλογία καλύπτει την ζωή του Bruce από την παιδική του ηλικία μέχρι περίπου την ηλικία των 40 με το γνωστό τέλος σε ιταλική πόλη όπου πίνει τον καφέ του. Με λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες θα δούμε πως ο Batman ξεκίνησε την δράση του στα τέλη του 2007 ή αρχές του 2008. Λίγους μήνες μετά βλέπουμε το διάσημο κυνήγι του ήρωα στον Joker. Εκείνο το καλοκαίρι ο ήρωας κρεμάει την στολή του, αφού πλέον καταζητείται. Η μεγάλη του επιστροφή έρχεται σχεδόν αναγκαστικά 8 χρόνια μετά για 2-3 εμφανίσεις και μόνο όπως βλέπουμε στο τελευταίο μέρος της τριλογίας. Μπορεί να είδαμε τρεις απολαυστικές ταινίες, όμως είναι δυνατό ο Batman να υπήρξε μόλις και μετά βίας για ένα χρόνο;

Η αλήθεια είναι ότι και πολύ κράτησε! Ο Bruce επέστρεψε στο Gotham με τον Alfred να τον ρωτάει γιατί και πόσο θα παρέμενε και εκείνον να απαντάει: "Για όσο χρειαστεί. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι η πόλη τους δεν ανήκει στους εγκληματίες και τους διεφθαρμένους". Να λοιπόν που ο ίδιος ο Bruce ξεκαθαρίζει εξ αρχής πως δεν ενδιαφέρεται να γίνει... ο Batman της γειτονιάς. Θέλει να βάλει μια τάξη στην πόλη, να δώσει ένα χέρι βοήθειας στα όργανα της τάξης και να αποχωρήσει. Και έχει λόγο να το κάνει.

Σκεφτείτε το. Είστε πλούσιοι, με γεμάτη επιχειρηματική και φιλανθρωπική και κοσμοπολίτικη
ζωή κι όμως αποφασίζετε να μην κοιμάστε τις νύχτες καταπονώντας το σώμα και το πνεύμα σας και ρισκάροντας την ίδια σας την ζωή. Γιατί; Μπορείτε να έχετε όποια γυναίκα θέλετε, σχεδόν και τον έρωτα της ζωής σας και να επικεντρωθείτε σε αυτά. Όπως οι περισσότεροι από εμάς, και εκείνος έχει πολλά να χάσει, οπότε επιλέγει να κρύβει την αληθινή του ταυτότητα και ξαφνικά, να: έχετε έναν Batman με ημερομηνία λήξεως! Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ψυχοπαθής. Όχι ότι ο Batman δεν είναι...

Και πως δίνεις ένα τέλος; Μια ματιά στο The Dark Knight (2008) μας δίνει μια πρώτη απάντηση. Ο Bruce βρίσκει στο πρόσωπο του εισαγγελέα τον άνθρωπο που μπορεί να διαδεχτεί το έργο του Batman αυτή τη φορά μέσα από τη δικαιοσύνη και τον νόμο. Όταν όμως ο Joker μετέτρεψε τον εισαγγελέα Dent, σε TwoFace, το τέλος του Batman αποδείχτηκε εναλλακτικό. Πήρε την ευθύνη για κάθε τι κακό και εξαφανίστηκε σαν κυνηγημένος ("είτε πεθαίνεις σαν ήρωας, είτε ζεις τόσο ώστε να δεις τον εαυτό να γίνεται ο εχθρός"). Είναι όμως αυτό το τέλος που αξίζει στον ήρωα;

Προφανώς όχι, γι' αυτό και η μοίρα τον φέρνει αντιμέτωπο με μία ακόμα πρόκληση. Την υπέρτατη! Αυτήν στην οποία αναγκάζεται να θυσιάσει την ζωή του τελικά ώστε να γίνει κατά γενική ομολογία και κατά κοινή παραδοχή ο ήρωας που αξίζει η πόλη. Άσχετα αν στο τέλος ο ίδιος σώζεται και δίνει το ιδανικό τέλος στην μάσκα και την στολή του Σκοτεινού Ιππότη.

Μόνο ένας μαζοχιστής θα ήθελε να είναι ο Batman για περισσότερο από ένα χρόνο. Η δουλειά γάτες από τα δέντρα. Πέρα από την γαμάτη εμφάνιση και την μαγκιά να είσαι ο... Batman, η στολή είναι κατάρα και η κάθε έξοδος στις νυχτερινές οροφές των κτηρίων αποτελεί μία καλή δικαιολογία να σιχαίνεσαι τη ζωή σου. Από την άλλη μεριά, ο Batman έχει εθιστεί, έχει διαφθαρεί μέσα από την διαδικασία της ζωής που ακολούθησε κι έτσι όταν έρχεται η στιγμή να αποσυρθεί τραυματισμένος και κυνηγημένος (την πρώτη φορά δηλαδή) αφήνει για 8 ολόκληρα χρόνια κάθε ίχνος ελπίδας για κανονική ζωή. Όντας βυθισμένος σε βαθιά κατάθλιψη, όχι απλά ταυτίστηκε με τον ψεύτικο εαυτό του που κρύβεται πίσω από τη μάσκα, αλλά τον μετέτρεψε σε αληθινό σε μια μακάβρια εξέλιξη ενός καλλιεργημένου και πολλά υποσχόμενου ανθρώπου.
του άλλωστε δεν ήταν ποτέ να κατεβάζει

Καθένας στην θέση του θα προσπαθούσε να θωρακίσει την ψυχική του υγεία και μόνο αν είχε τεράστια αποθέματα ανδρείας και υπομονής θα υπέμενε αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο. Η τριλογία ολοκληρώθηκε στην Ιταλία για τον Bruce και την Selina, όμως έχοντας μελετήσει (όσο λίγοι) τον χαρακτήρα πίσω από τη μάσκα, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω για το πόσο φυσιολογική ζωή μπορεί να ζήσει αυτός ο άνθρωπος στο υπόλοιπο της ζωής του. Και προσέξτε: Όλα αυτά με μόλις ένα χρόνο πίσω από τη μάσκα.

Λοιπόν; Θα θέλατε στ' αλήθεια να είστε ο Batman;

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

Batman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για την πιο αξιόπιστη σειρά εικονογραφημένων που ακολουθεί την ζωή του ήρωα και περιγράφει τις πιο ρεαλιστικές και συγκλονιστικές περιπέτειες εκείνου και των συμμάχων.

Detective Comics
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αποτελεί την πιο ιστορική έκδοση της εταιρείας όπου πρωτοπαρουσιάστηκε ο ήρωας το 1939! Σε μία από τις πιο αυθεντικές μορφές του, ο Σκοτεινός Ιππότης βρίσκεται στο κυνήγι των διασημότερων εχθρών του.

Batman: The Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή αποτελεί συμπληρωματική του Batman και ασχολείται με λίγο πιο παιδικές περιπέτειες που πάντα όμως σέβονται τον θρύλο του ήρωα και της μυθολογίας του.

Batman and Robin
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Για πρώτη φορά ο Robin είναι ο γιος του ήρωα, Damian Wayne. Στην σειρά αυτή δεν εξετάζουμε μόνο τις περιπέτειες του δίδυμου μέσα από τον πιο ατίθασο Robin που γνωρίσαμε, αλλά και τις δύσκολες σχέσεις πατέρα και γιου ειδικά μέσα από έναν πατέρα που δεν ξέρει καλά τον ρόλο του. Μαθήματα ζωής και περιπέτειες που αγγίζουν το στίγμα του προσωπικού με τον ανήλικο γιο του Bruce.

Batman Incorporated
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή ασχολείται με τις δράσεις του Σκοτεινού Ιππότη και των συμμάχων του σε όλο τον κόσμο στην μάχη εναντίον του κακού. Το δίκτυο είναι ισχυρό όμως και οι εχθροί απ' όλο τον κόσμο παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Nightwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για την ανεξάρτητη καριέρα του πρώτου Robin, Dick Grayson. Ως Nightwing πλέον αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο του Σκοτεινού Ιππότη έχοντας αντιγράψει πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Συχνά οι περιπέτειες του ενώνονται με αυτές άλλων εικονογραφημένων σειρών.

Batgirl
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
H Barbara Gordon και κόρη του αστυνόμου είναι ξανά το Batgirl. Η πλέον αναγνωρίσιμη και επιθυμητή Batgirl στις δικές της περιπέτειες πιο συχνά με γυναίκες εχθρούς και σε ιστορίες που συχνά συμπίπτουν με αυτές άλλων ηρώων.

Red Hood and the Outlaws
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο δεύτερος Robin, Jayson Todd έφυγε υπό την σκέπη του Batman όταν αποφάσισε πως το να αφιαρείς μία ζωή δεν είναι κόκκινη γραμμή. Ο εγκληματίας, παράνομος και επικίνδυνος Red Hood μαζί με μία παρέα παρανόμων μάχεται για το καλό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Batwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Kate Kane είναι η νέα Batwoman. Γνωστή ως η πρώτη ομοφυλόφιλη ήρωας τα βάζει συχνά με γυναίκες κυρίως για να προστατεύσει το περιβάλλον της. Δεν έχει άμεση επαφή με τον Σκοτεινό Ιππότη, αλλά λειτουργεί σιωπηρά με το πλευρό του.

Batwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για τον πρώτο ήρωα της ομάδας που βρίσκεται μόνιμα στην Αφρική και υπερασπίζεται τις εκεί περιοχές κόντρα σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του υποκόσμου.

Birds of Prey
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στο τεύχος 16 η Batgirl προσπαθεί να γνωρίσει στην υπόλοιπη ομάδα την γυναίκα talon που την έσωσε, όμως η ίδια δεν θα είναι τόσο φιλική όσο με τις υπόλοιπες.

Catwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Selina Kyle αξίζει από μόνη της μία δική σειρά. Η Catwoman έχει τις δικές της περιπέτειες που αποτελούνται από κλοπές, συμμαχίες και προδοσίες με μη-έμπιστα άτομα και πολλές συναντήσεις με τον Σκοτεινό Ιππότη που παραμένουν ιδιαίτερα αισθησιακές και ενδιαφέρουσες!

Justice League
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η ομάδα των ηρώων της DC αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την προστασία του πλανήτη από γήινες ή εξωγήινες απειλές. Με μπροστάρη τον Batman η ομάδα υπερασπίζεται τον άνθρωπο.

Young Justice
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η νεαρή Justice League που μεταφέρεται από τα κινούμενα σχέδια στα εικονογραφημένα. Οι νεαροί ήρωες δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση του καλού. Από τον θρύλο του Batman έχουμε τους, Nightwing, Robin και Batgirl

Legends of the Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για εβδομαδιαία αστυνομική σειρά που βασίζεται στην πόλη του Gotham και τις ιστορίες της, ενώ μελετά στοιχεία από την κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα και η οικονομική κρίση.

Ame-Comi Girls
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για μία σύμπραξη ηρωίδων στις οποίες συμμετέχει η Batgirl και τις δράσεις τους άλλοτε υπέρ ή κατά της κοινωνίας. Τα τεύχη αυτά είναι εβδομαδιαία.

Injustice: Gods Among Us
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά είναι εβδομαδιαία και αποτελεί τον προπομπό του ομώνυμου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Justice League Beyond
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η παρέα των ηρώων στο μέλλον σε μια εβδομαδιαία σειρά βασισμένη στο Batman Beyond.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
NEA TAINIA BATMAN
*σύνδεσμος*εικόνα*
Και εκεί που είχαμε συμφιλιωθεί με την ιδέα πως δεν θα βλέπαμε κινηματογραφικό Batman για πολλά χρόνια ακόμα, μία συμφωνία-έκπληξη αλλάζει τα δεδομένα. Η ανερχόμενη εταιρεία παραγωγής "China Film Group" υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με την "Legendary Entertainment" που μεταξύ άλλων υπήρξε εταιρεία παραγωγής της τριλογίας του Nolan. Οι κινέζοι που έχουν υπογράψει και με άλλες μικρότερες εταιρείες συμβόλαια, έχουν ως όρο την συνύπαρξη των δύο εταιρειών σε όλα τα στάδια παραγωγής. Η συμφωνία εγκαινιάστηκε με μία καμπάνια όπου ένας ηθοποιός ντυμένος Batman, χαιρετούσε τα πλήθη στην Κίνα σε αντίστοιχη εκδήλωση. Οι φήμες λοιπόν άρχισαν να οργιάζουν...

THE DARK KNIGHT TRILOGY
*depp*νόμισμα*πολυμεσικό*
Αυτόν τον μήνα ασχολούμαστε με την τριλογία για κάθε άλλο παρά τον Batman! Θα δούμε τρεις ιστορίες με θέμα τους "κακούς".
:[ Πολλά έχουν ακουστεί στο παρελθόν για τη συμμετοχή του Johhny Depp σε ταινία Batman. Ο ηθοποιός τελικά δεν συμμετείχε, όμως όπως δήλωσε ο Aaron Eckhart που υποδύθηκε τον Harvey Dent, ο Depp αγόρασε το νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε στο The Dark Knight για τον γιο του!
Εξάλλου σε άλλη του συνέντευξη στον Larry King, o Eckhart περιέγραψε τη συγκλονιστική του εμπειρία να παίζει με τον Heath Ledger στο The Dark Knight. Είπε λοιπόν πως μαζί είχαν μόλις μία σκηνή, αυτήν στο νοσοκομείο, στην οποία ο ίδιος δεν είχε να πει πολλές ατάκες. Ο Ledger έφτασε στο νοσοκομείο και έκανε παράξενους ήχους χωρίς να μιλάει σε κανέναν για μία ώρα. Μετά από μερικές πρόβες, τράβηξαν την σκηνή χωρίς να πουν τίποτα μεταξύ τους ενώ ο Ledger συνέχιζε να κάνει παράξενους ήχους και γκριμάτσες. Όταν ολοκληρώθηκε η σκηνή, οι ηθοποιοί αποχώρησαν και μόνο τότε ο Ledger έπιασε τον Eckhart από τον ώμο λέγοντας του: "αυτό φίλε μου, είναι ηθοποιία". Δείτε την συγκλονιστική περιγραφή.
:[ Προ ημερών, κυκλοφόρησε μία συνέντευξη του πατέρα του Heath Ledger που αποκάλυψε και έδειξε το ημερολόγιο που διατηρούσε ο γιος του ώστε να προετοιμαστεί για τον χαρακτήρα του Joker. Όσοι διαβάζετε καιρό την στήλη γνωρίζετε πως ο νεαρός ηθοποιός βρισκόταν για περισσότερο από έναν μήνα κλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λονδίνο διαβάζοντας comics και μελετώντας την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα, δοκιμάζοντας φωνές και γκριμάτσες. Λέγεται πως η εκ βαθέων μελέτη του χαρακτήρα είχε ως αποτέλεσμα να ταυτιστεί, να παρουσιάσει διαταραγμένη συμπεριφορά και να αρχίσει να παίρνει τα χάπια από των οποίων την υπερβολική δόση πέθανε. Στη συγκλονιστική παρουσίαση του πατέρα του, βλέπουμε το ημερολόγιο που κρατούσε στου οποίου την τελευταία σελίδα έγραψε χαρακτηριστικά... "Bye Bye". Σας θυμίζω ότι ο ηθοποιός κατέκτησε το Oscar αφού πέθανε. Να γιατί.
:[ Θα θυμάστε ίσως πως στο The Dark Knight Rises η Selina Kyle έψαχνε απεγνωσμένα για το "clean slate" την πλακέτα που διαγράφει το ποινικό μητρώο από κάθε βάση δεδομένων. Έλα όμως που αυτή η ονομασία υπήρχε σε ένα λογισμικό που κατασκεύαζε εταιρεία με το οποίο έσβηνε κανείς την ιστορία του στο διαδίκτυο (το ιστορικό). η εταιρεία μήνυσε την Warner Bros. για την αντιγραφή, όμως το δικαστήριο απεφάνθη πως οι κατηγορίες ήταν αβάσιμες αφού το όνομα του προϊόντος αναφέρεται σε μία κινηματογραφική ταινία και όχι την πραγματική ζωή.

LEGO BATMAN: THE MOVIE - DC HEROES UNITE
*αγορά*εικόνα*trailer*trailer2*εικόνες*
Η ταινία με τους χαρακτήρες DC σε Lego κυκλοφόρησε και μαζί βγήκαν νέες φωτογραφίες και trailer για να δούμε. Η ταινία είναι διαθέσιμη για αγορά σε Blu-ray.

BATMAN ΣΤΟ MAN OF STEEL
*σύνδεσμος*
Τον περασμένο μήνα λέγαμε πως ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει πως το DC Universe θα αναφέρεται στην ταινία του Superman. Ε, λοιπόν κάποιοι που είδαν την ταινία σε πρώτες προβολές, ανέφεραν πως σε μία μάχη του Superman με τον Zod έξω από τη Γη, ο δεύτερος καταστρέφει έναν δορυφόρο που έχει το λογότυπο των Wayne Enterprises. Είναι ένα δευτερόλεπτο, αλλά είναι!

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
BATMAN: ARKHAM ORIGINS
*σύνδεσμος*ανακοίνωση*
Εννοείται πως ότι βγαίνει για το επερχόμενο ηλεκτρονικό παιχνίδι θα το μεταδίδω και εδώ. Μάθαμε λοιπόν πως τελικά ο Kevin Conroy θα έχει υποδυθεί φωνητικά τον χαρακτήρα του Batman ανακουφίζοντας έτσι όλους τους λάτρεις του χαρακτήρα!

ΝΕΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ
*λεπτομέρειες*εικόνες*
Ο Joker από το 1989 ανέκαθεν αποτελούσε έμπνευση και έτσι σήμερα, παρουσιάστηκαν νέες φιγούρες με εξαιρετικές λεπτομέρειες με τον διάσημο χαρακτήρα. Περισσότερα θα έχουμε μετά το καλοκαίρι που θα πλησιάζει η κυκλοφορία της.

ΡΟΥΧΑ BATMAN
Δεν γράφω αναλυτικά διότι αφορά μόνο κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά επειδή έχω κι εκεί αναγνώστες, ενημερώνω πως ιστοσελίδα θα δίνει μέχρι τις 19 Ιουνίου μπλουζάκια με θέμα την τριλογία. Πάντως αν κάτι σας γυαλίσει το μάτι, η εταιρεία που τα φτιάχνει, κάνει αποστολές και στην Ελλάδα!!!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το