Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗTAΣ ~ γιατί ένας γάμος αντρών είναι πιο σημαντικός;

Καληνωρίσματα. Δεν είχα καμία πρόθεση να ασχοληθώ με το θέμα, αλλά μου έκανε εντύπωση η έκταση που πήρε στα Μέσα και το πως παρουσιάστηκε σαν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης κοινωνίας! Αναφέρομαι φυσικά στον γάμο μεταξύ δύο αντρών που τελέστηκε λίγο μετά την σχετική θέσπιση νόμου στην Γαλλία που είχε σαν αποτέλεσμα διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών που κατέκλισαν τους δρόμους του Παρισιού.

Δύο άντρες λοιπόν παντρεύτηκαν κι εκεί που κρατιόμουν να μην σχολιάσω τίποτα, πετυχαίνω την είδηση στο τηλεοπτικό euronews όπου διαπιστώνω πως πολύς κόσμος βρέθηκε στον… γάμο για να αποθεώσει τους “νεόνυμφους” ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο ήταν εκεί για να καλύψουν το γεγονός! Τότε αναρωτήθηκα τι συμβαίνει στον κόσμο;

Γιατί είναι τόσο σημαντικό που παντρεύτηκαν δύο παρά φύση άνθρωποι και όχι ο γάμος δύο ετερόφυλων ανθρώπων που στη συνέχεια θα φέρουν απόγονους, αυριανά μέλη αυτής της κοινωνίας, συνεχιστές αυτού του κόσμου; Σίγουρα στον γάμο των ομοφυλόφιλων δεν μπορείς να ευχηθείς “καλούς απογόνους” οπότε ίσως να πρέπει να πεις “καλή υιοθεσία”! Αυτό βέβαια σε περίπτωση που οι δύο ‘άντρες’ ενδιαφέρονται να μεγαλώσουν ένα παιδί, γιατί ύστερα θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ποιο είναι το νόημα του γάμου. Η καλή μας Βικιπαίδεια ορίζει ως γάμο την “κοινωνική, θρησκευτική και νομική σύζευξη ή ένωση δύο ατόμων”, ενώ στον σκοπό του αναφέρει τα παρακάτω:
  1. Σχηματισμός οικογένειας, με τον οποίο επιστρέφουμε στα τέκνα.
  2. Νομιμοποίηση σεξουαλικών σχέσεων που –ελάτε τώρα- έχει παρέλθει εδώ και πολλά χρόνια στην Δύση.
  3. Ενθάρρυνση τεκνογονίας, που είναι ακριβώς αυτό που ανέφερα στην αρχή.
  4. Κοινωνική επιβεβαίωση ή ανέλιξη, που επίσης έχει παρέλθει εδώ και καιρό σε σύγχρονές κοινωνίες (στις οποίες άλλωστε υποτίθεται πως δραστηριοποιούνται κοινωνικά οι ομοφυλόφιλοι).
  5. Οικονομική σταθερότητα που είναι ο μόνος σκοπός τον οποίο αναγνωρίζω μαζί με την τεκνοποίηση ως ρεαλιστικό για τον γάμο.
Πριν λίγο καιρό στην ενότητα “Ερώτημααναφερθήκαμε στα είδη των ομοφυλόφιλων ανάλογα με την επίδραση τους στην κοινωνία, όμως τώρα δεν μιλάμε για μια σχέση ή συμβίωση. Μιλάμε για έναν γάμο! Δύο άντρες που θα γεράσουν ενώνοντας τα σώματα τους απολαμβάνοντας μία παρά φύση εναλλακτική ηδονή που ποτέ δεν θα ευδοκιμήσει βιολογικά.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Οι ανώμαλοι (μη ομαλοί) με πειράζουν. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν, απλά δεν έχω συναναστροφές μαζί τους. Υπάρχουν παράλληλα με εμένα και καλά κάνουν. Όμως δεν μπορώ να ανεχτώ πως ένας γάμος μεταξύ τους είναι τόσο σοβαρό κοσμικό γεγονός, είναι τόσο άξιο λόγου και ενδιαφέροντος και πως μία μέρα μετά η πρώτη εμφάνιση ομοφυλόφιλου ποδοσφαιριστή στο γήπεδο, χειροκροτήθηκε από χιλιάδες οπαδούς που σηκώθηκαν όρθιοι όχι για να επιδοκιμάσουν τις αθλητικές ικανότητες του, αλλά τις προτιμήσεις στο κρεβάτι του! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το