Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΙΟΥΛΙΟΥ ~ η διχασμένη προσωπικότητα του batman :[ year zero :[ κυκλοφορεί η συλλεκτική τριλογία :[ beware the batman :[ arkham origins :[ batman hello kitty

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 73 χρόνια μετά. Παρουσίαση όλων των εξελίξεων


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 
Η ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ BATMAN
Όσοι παρακολουθείτε αυτήν την υποενότητα ίσως έχετε αναθεωρήσει πολλά για τον Batman. Για κάποιους γκρεμίστηκε το πρότυπο του υπέρ-ήρωα, για άλλους, καταρρίφθηκε η θεωρία του 'καλού' Bruce που θέλει να προστατεύσει τον κόσμο και σίγουρα όλοι μάθατε για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί καθόλου να διαχειριστεί την κοινωνική του διάσταση. Οι απογοητεύσεις θα έχουν και συνέχεια τους επόμενους μήνες, οπότε σήμερα ας δούμε ένα παρεμφερές ζήτημα με αφορμή την ιστορία του "Batman: Year Zero" που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα.

Ο Bruce Wayne αποφασίζει επιστρέψει στο Gotham χωρίς να αποκαλύψει στον κόσμο ότι ήρθε. Όλοι θα ενδιαφερθούν για την άφιξη του διάσημου πολυεκατομμυριούχου στην πόλη, όμως
εκείνος προτιμά να φορά μάσκες που κρύβουν την ταυτότητα του. Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε την διπλή του ταυτότητα ως Bruce/Batman όμως γιατί όταν έχει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο, επιλέγει πάντα τη μάσκα; Τη στολή; Επιλέγει να κρύψει την ταυτότητά του, ειδικά όταν αυτή είναι τέτοια για την οποία θα είναι περήφανος;

Πολύ φοβάμαι πως και τώρα η απάντηση είναι απογοητευτική. Ο Wayne έχει καταστρέψει τον εαυτό του και ζει σε μία αντίφαση που ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. Από δέκα ετών ορφανός και χωρίς συγγενείς, μεγάλωσε κρύβοντας τον πόνο και τις ανάγκες του. Έμαθε να προσποιείται έναν φυσιολογικό μαθητή, φοιτητή, κληρονόμο, ενώ ποτέ του δεν είχε την ευκαιρία να ξεπεράσει τον χαμό των γονιών του μέσα από αγάπη, από συζήτηση, από υποστήριξη. Κι έτσι... έμεινε εκεί. Παλεύοντας με μία εκκρεμότητα που ποτέ δεν έκλεισε και στην ενήλικη ηλικία του μετουσιώθηκε σε τι;

Η αλήθεια του στα συναισθήματα, τις σκέψεις και το πραγματικό "εγώ" ήταν ανέκαθεν στο πρόσωπο που έκρυβε κι έτσι ακόμα κι όταν πια ήταν ένας πλούσιος και πετυχημένος δυναμικός άντρας, είχε πια εθιστεί στην δεύτερη -κρυφή- προσωπικότητα. Μετά τα τριάντα την εξέφρασε μέσω του Batman, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Ο καθένας (μας) θα μπορούσε να την εκφράσει διαφορετικά. Είτε δημιουργικά με τη μορφή μιας τέχνης, είτε μέσω δραστηριοποιήσεις σε μία εθελοντική οργάνωση, αλλά ακόμα και καταστροφικά ή παράνομα πράττοντας εγκληματικές ενέργειες. Εσείς, τι μυστική ταυτότητα έχετε;

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

Batman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Από αυτόν τον μήνα ξεκινάμε με την σειρά "Batman: Year Zero" και πραγματικά ξεκινάμε συγκλονιστικό. Βρισκόμαστε έξι χρόνια μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του Bruce Wayne (σας θυμίζει λίγο The Dark Knight Rises) ο οποίος επέστρεψε στην πόλη κρυφά όμως από όλους. Η πόλη έχει καταστραφεί από τις δράσεις μίας συμμορίας με το όνομα Red Hood η οποία χειραγωγεί επιφανείς πολίτες του Gotham για να δραστηριοποιείται ελεύθερα. Ο Bruce κάνει μεταμφιεσμένος την εμφάνιση του σώζοντας όσους αδύναμους μπορεί σε μία πόλη που δείχνει διαλυμένη.
Παράλληλα, εμφανίζεται ο θείος του Phillipe Kane (αδερφός της μάνας του) εξηγώντας του πως όσα χρόνια έλειπε ένωσε την δική του εταιρεία με αυτήν των Waynes δημιουργώντας έναν κολοσσό τον οποίο προορίζει για τον Bruce, όμως παρά την επιμονή του θείου του, εκείνος θα αρνηθεί.
Στο τέλος του επεισοδίου ο θείος του πέφτει θύμα του Edward Nigma (Riddler) που τον επικρίνει που δεν έπεισε τον Bruce και του αναθέτει τελευταία αποστολή τον θάνατο του ανιψιού του.
Στην παράλληλη ιστορία ο 19χρονος Bruce βρίσκεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου μαθαίνει από έναν ντόπιο πως να οδηγεί με τρόπο που να ξεφεύγει από όποιον τον κυνηγάει. Αφού ο νεαρός διδασκόμενος μαθαίνει ότι χρειάζεται, προδίδει τον μέντορά του παραδίδοντας τον στην αστυνομία, τιμωρώντας τον έτσι για τα εγκλήματα που είχε κάνει στο μεταξύ!

Detective Comics
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αποτελεί την πιο ιστορική έκδοση της εταιρείας όπου πρωτοπαρουσιάστηκε ο ήρωας το 1939! Σε μία από τις πιο αυθεντικές μορφές του, ο Σκοτεινός Ιππότης βρίσκεται στο κυνήγι των διασημότερων εχθρών του.

Batman: The Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή αποτελεί συμπληρωματική του Batman και ασχολείται με λίγο πιο παιδικές περιπέτειες που πάντα όμως σέβονται τον θρύλο του ήρωα και της μυθολογίας του.

Batman and Robin
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Για πρώτη φορά ο Robin είναι ο γιος του ήρωα, Damian Wayne. Στην σειρά αυτή δεν εξετάζουμε μόνο τις περιπέτειες του δίδυμου μέσα από τον πιο ατίθασο Robin που γνωρίσαμε, αλλά και τις δύσκολες σχέσεις πατέρα και γιου ειδικά μέσα από έναν πατέρα που δεν ξέρει καλά τον ρόλο του. Μαθήματα ζωής και περιπέτειες που αγγίζουν το στίγμα του προσωπικού με τον ανήλικο γιο του Bruce.

Batman Incorporated
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά αυτή ασχολείται με τις δράσεις του Σκοτεινού Ιππότη και των συμμάχων του σε όλο τον κόσμο στην μάχη εναντίον του κακού. Το δίκτυο είναι ισχυρό όμως και οι εχθροί απ' όλο τον κόσμο παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Nightwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για την ανεξάρτητη καριέρα του πρώτου Robin, Dick Grayson. Ως Nightwing πλέον αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο του Σκοτεινού Ιππότη έχοντας αντιγράψει πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Συχνά οι περιπέτειες του ενώνονται με αυτές άλλων εικονογραφημένων σειρών.

Batgirl
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
H Barbara Gordon και κόρη του αστυνόμου είναι ξανά το Batgirl. Η πλέον αναγνωρίσιμη και επιθυμητή Batgirl στις δικές της περιπέτειες πιο συχνά με γυναίκες εχθρούς και σε ιστορίες που συχνά συμπίπτουν με αυτές άλλων ηρώων.

Red Hood and the Outlaws
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Ο δεύτερος Robin, Jayson Todd έφυγε υπό την σκέπη του Batman όταν αποφάσισε πως το να αφιαρείς μία ζωή δεν είναι κόκκινη γραμμή. Ο εγκληματίας, παράνομος και επικίνδυνος Red Hood μαζί με μία παρέα παρανόμων μάχεται για το καλό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Batwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Kate Kane είναι η νέα Batwoman. Γνωστή ως η πρώτη ομοφυλόφιλη ήρωας τα βάζει συχνά με γυναίκες κυρίως για να προστατεύσει το περιβάλλον της. Δεν έχει άμεση επαφή με τον Σκοτεινό Ιππότη, αλλά λειτουργεί σιωπηρά με το πλευρό του.

Batwing
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για τον πρώτο ήρωα της ομάδας που βρίσκεται μόνιμα στην Αφρική και υπερασπίζεται τις εκεί περιοχές κόντρα σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του υποκόσμου.

Birds of Prey
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Στο τεύχος 16 η Batgirl προσπαθεί να γνωρίσει στην υπόλοιπη ομάδα την γυναίκα talon που την έσωσε, όμως η ίδια δεν θα είναι τόσο φιλική όσο με τις υπόλοιπες.

Catwoman
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η Selina Kyle αξίζει από μόνη της μία δική σειρά. Η Catwoman έχει τις δικές της περιπέτειες που αποτελούνται από κλοπές, συμμαχίες και προδοσίες με μη-έμπιστα άτομα και πολλές συναντήσεις με τον Σκοτεινό Ιππότη που παραμένουν ιδιαίτερα αισθησιακές και ενδιαφέρουσες!

Justice League
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η ομάδα των ηρώων της DC αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την προστασία του πλανήτη από γήινες ή εξωγήινες απειλές. Με μπροστάρη τον Batman η ομάδα υπερασπίζεται τον άνθρωπο.

Young Justice
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η νεαρή Justice League που μεταφέρεται από τα κινούμενα σχέδια στα εικονογραφημένα. Οι νεαροί ήρωες δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση του καλού. Από τον θρύλο του Batman έχουμε τους, Nightwing, Robin και Batgirl

Legends of the Dark Knight
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για εβδομαδιαία αστυνομική σειρά που βασίζεται στην πόλη του Gotham και τις ιστορίες της, ενώ μελετά στοιχεία από την κοινωνία, όπως η εγκληματικότητα και η οικονομική κρίση.

Ame-Comi Girls
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Πρόκειται για μία σύμπραξη ηρωίδων στις οποίες συμμετέχει η Batgirl και τις δράσεις τους άλλοτε υπέρ ή κατά της κοινωνίας. Τα τεύχη αυτά είναι εβδομαδιαία.

Injustice: Gods Among Us
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η σειρά είναι εβδομαδιαία και αποτελεί τον προπομπό του ομώνυμου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Justice League Beyond
*εξώφυλλο*ανάγνωση*
Η παρέα των ηρώων στο μέλλον σε μια εβδομαδιαία σειρά βασισμένη στο Batman Beyond.

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
BEWARE THE BATMAN
*σύνδεσμος*trailer*title*logo*
η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων CGI είναι γεγονός και κάνει πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση στις 13 Ιουλίου στις 10 το πρωί από το Cartoon Network. Φυσικά κάθε μήνα θα έχω ανάλυση των επεισοδίων, όμως για σήμερα σας έχω το τελικό trailer αλλά και τους τίτλους αρχής. Θα παρατηρήσετε έναν νεαρό Batman με μία στολή όπως πρέπει να είναι, αλλά και πολλές μουσικές αλλαγές που αρχικά δεν θυμίζουν σε τίποτα τον ήρωα, κάτι που δέχομαι δεδομένου πως κάνουμε μια νέα αρχή (για παιδιά) αλλά ειδικά στους τίτλους αρχής, απλά απογοητεύτηκα. Το λογότυπο της σειράς είναι εξαιρετικό και θυμίζει την παιδική σειρά μαζί με πτυχές από το παρελθόν. Περισσότερα τον επόμενο μήνα. Δείτε ωστόσο ότι σας έγραψα.

THE DARK KNIGHT TRILOGY ULTIMATE COLLECTOR'S EDITION
*σύνδεσμος*συσκευασία*περιεχόμενα*φιγούρες*
Όσοι παρακολουθούσατε την στήλη το γνωρίζατε και το περιμένατε ήδη εδώ και έναν χρόνο τώρα! Η απόλυτη συλλογή της τριλογίας, έρχεται!!! Πρόκειται για 6 Bluray ένα για κάθε ταινία, ένα με special features για καθένα από τα δύο τελευταία επεισόδια της τριλογίας και άλλο ένα με άγνωστο υλικό. Εκεί ας βάλουμε ένα ντοκιμαντέρ για την αφορμή της ταινίας με τίτλο "The Fire Rises: The Creation and Impact of The Dark Knight Trilogy", ένα με τον τρόπο που αυτή γυρίστηκε με τίτλο "Christopher Nolan & Richard Donner: A Conversation", αλλά και σκηνές σε ΙΜΑΧ από την τρίτη ταινία. Στο πακέτο θα υπάρχουν και καλλιτεχνικές απεικονίσεις των ¨κακών" της τριλογίας. Η συλλογή θα βγει σε πακέτο που θα περιέχει μινιατούρες της Mattel με τα: Tumpler, Bat-pod, The Bat και κυκλοφορεί 24 Σεπτεμβρίου με τιμή περίπου τα 100 δολάρια. Απολαύστε τις φωτογραφίες που διέρρευσαν!

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ Ο BALE
*σύνδεσμος*εικόνα*
Εμείς το ξέραμε, αλλά γιατί μας το θύμισε και μας πλήγωσε; Ο ηθοποιός Christian Bale σε σχετική ερώτηση απάντησε πως είναι εκπληκτικό ότι παρότι δεν υπήρχε στόχος δεύτερης ταινίας, κατέληξαν σε τρεις! Πρόσθεσε όμως πως η πλοκή ήταν τέτοια που η τρίτη ταινία της έδωσε ένα ιδανικό τέλος και θα ήταν απληστία κάτι περισσότερο. Ο ηθοποιός δήλωσε άγνοια για σενάρια δικής του ανάμιξης σε ταινία Justice League και είπε πως ο χαρακτήρας του Batman είναι κάτι που δίδεται από τον έναν ηθοποιό στον άλλο και θα χαρεί να δει ποιος θα είναι εκείνος που θα φορέσει τη μάσκα μετά από αυτόν.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ LEGENDARY PICTURES
*σύνδεσμος*εικόνα*
Όπως ανακοινώθηκε η εταιρεία παραγωγής Legendary Pictures και η Warner Bros. χώρισαν κι έτσι η συμπαραγωγός της τριλογίας του Nolan βγαίνει εκτός του franchise του Batman. Αυτό σημαίνει πως η Warner Bros που έχει σταθερά τα δικαιώματα του ήρωα, θα μπορεί να κάνει ταινίες του, οι οποίες όμως έχουν πολύ υψηλό κόστος παραγωγής και αυτό σημαίνει πως ίσως όταν έρθει εκείνη η ώρα να χρειαστεί να ψάξει για συμπαραγωγό. Όπως λένε οι ειδικοί πάντως, η εξέλιξη αυτή, μπορεί να επισπεύσει μία πιθανή ταινία Batman.

THE LEGO MOVIE
*εικόνα*trailer*
Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας Lego στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Σκοτεινός Ιππότης! Η ταινία θα κυκλοφορήσει το 2014 και θα περιλαμβάνει όλους τους γνωστούς ήρωες της DC ενώ ο Batman θα έχει ειδικό ρόλο. Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Liam Neeson, Morgan Freeman γνωστοί από την τριλογία του Nolan, ενώ την φωνή του Σκοτεινού Ιππότη κάνει ο  Will Arnett.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
BATMAN: ARKHAM ORIGINS
*σύνδεσμος*πολυμεσικό*
Αν και τους προσεχείς μήνες θα έχουμε να πούμε πολύ περισσότερα, ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο ηλεκτρονικό παιχνίδι που θα κλείσει την συγκεκριμένη τριλογία. Αυτόν τον μήνα ας δούμε ένα πολυμεσικό με trailer και νέες εφαρμογές παίκτη.

ΦΙΓΟΥΡΕΣ
*σύνδεσμος*εικόνα*εικόνα*
Αυτόν τον μήνα η Mattel μας παρουσιάζει δύο φιγούρες από το ηλεκτρονικό παιχνίδι "Batman: Arkham Origins" που απεικονίζουν τον Batman και τον Deathstroke. Η πιστότητα είναι φυσικά τέλεια!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ HELLO KITTY
*σύνδεσμος*εικόνα*
Απίστευτο η βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει το περίφημο franchise της Hello Kitty σύναψε συνεργασία με την DC Universe για την κατασκευή τριών φιγούρων με θέμα την Hello Kitty ντυμένη ως Batman, Superman, Wonder Woman. Να πως μπορείτε να φέρετε την μικρή σας κόρη κοντά στον θρύλο του Batman!!!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το