Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ windows 8.1, μήπως έβαλε μυαλό η microsoft;

παρουσίαση νέων τεχνολογιών & η χρηστικότητα & συμβολή τους στην καθημερινότητα

Όταν κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες τα Windows 8 έγιναν δεκτά με αρκετή δόση δυσπιστίας και μάλιστα πολλοί (μεταξύ αυτών και εγώ) έσπευσαν να τα καταδικάσουν. Η Microsoft όμως δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Windows 8.1 που από ότι φαίνεται θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή αναβάθμιση/ενημέρωση. Μήπως ήρθε ο καιρός να ξανασκεφτούμε την εγκατάστασή τους στον Η/Υ μας; 
Ας ρίξουμε μια ματιά στα 10 καλύτερα χαρακτηριστικά που θα δούμε στην νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος:

  • Start Button – Το περίφημο κουμπί έναρξης επιστρέφει μετά από τις αντιδράσεις των χρηστών και αν και πολλοί λένε ότι η Microsoft υπέκυψε χωρίς λόγο, εγώ επιμένω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που όλοι μας έχουμε συνηθίσει και καλό είναι να υπάρχει.
  • Ψηφιακή κορνίζα – Η οθόνη «κλειδώματος» (lock screen) μπορεί πλέον να μετατραπεί σε ψηφιακή κορνίζα και να προβάλλει τις φωτογραφίες μας. Το καλύτερο είναι ότι αν χρειαστεί να επιστρέψουμε γρήγορα στο περιβάλλον εργασίας (για παράδειγμα, δεχόμαστε μια κλήση στο Skype) τότε αυτό μπορεί να γίνει εύκολα και απλά χωρίς την ανάγκη πληκτρολόγησης κωδικών πρόσβασης.
  • Βασική οθόνη έναρξης – Περισσότερες επιλογές σε φωτογραφίες φόντου, περισσότερα χρώματα και εφέ και δυνατότητα να προσθέσουμε ακόμα και κινούμενες εικόνες για φόντο. Επίσης, επιτέλους μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθός από τα «πλακάκια» (shortcut tiles), δυνατότητα που η Microsoft εισήγαγε πρώτα στα Windows 8 για τα κινητά τηλέφωνα της.
  • Λειτουργία αναζήτησης – Επιτέλους δίνεται η δυνατότητα για συνδυαστική αναζήτηση έτσι ώστε όταν ψάχνουμε για ένα αρχείο/πρόγραμμα, το λειτουργικό ψάχνει στον τοπικό δίσκο αλλά και στην μηχανή αναζήτησης Bing, στο SkyDrive μας, κλπ.
  • Εφαρμογές – Πολλές από τις εφαρμογές που η Microsoft περιλαμβάνει με το λειτουργικό επιτέλους αναβαθμίζονται, αποκτούν πιο πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και ξεφεύγουν από το νηπιακό τους στάδιο ώστε να μπορέσουν να συναγωνιστούν άλλες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις εφαρμογές Mail, Xbox Music, Photos. Μαζί με όλα αυτά, αναβαθμίζεται και το ψηφιακό κατάστημα της Microsoft και αποκτά ένα πιο φιλικό και προσιτό πρόσωπο.
  • SkyDrive – ο αντίπαλος του Dropbox είναι πλέον απόλυτα ενσωματωμένος στο λειτουργικό σύστημα. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει τα έγγραφά του απευθείας στο λογαριασμό του στο SkyDrive και υπάρχει ρύθμιση που επιτρέπει τα αρχεία αυτά να είναι διαθέσιμα ακόμα και όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο.
  • PC Settings – Μέχρι τώρα η επιλογή PC Settings είχε μια χρήση συνοδευτική στον κλασικό Πίνακα Ελέγχου. Στην έκδοση 8.1 όμως έρχεται να αντικαταστήσει πλήρως τον Πίνακα Ελέγχου μιας και δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίσει τα πάντα μέσω της επιλογής αυτής. Από ότι φαίνεται η Microsoft κινείται σιγά σιγά προς την πλήρη κατάργηση του γνωστού μας Πίνακα Ελέγχου.
  • Internet Explorer 11 – νέα έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης ιστοσελίδων. Ταχύτερος, ασφαλέστερος (μένει να φανεί αυτό..), προσαρμοσμένος για χρήση σε συνδυασμό με οθόνες αφής και με δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ όλων των συσκευών που τρέχουν Windows 8.1
  • Καθημερινή εργασία – Η νέα έκδοση 8.1 βελτιώνει την εμπειρία για τους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν οθόνη αφής αλλά κλασικό ποντίκι και πληκτρολόγιο. Τα Windows 8 μπορεί να «χτίστηκαν» έχοντας ως προτεραιότητα την νέα γενιά ταμπλετών και οθονών αφής αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα χρήστες που τους αρέσει να χρησιμοποιούν το ποντίκι τους και η αναβάθμιση αυτή έρχεται να βελτιστοποιήσει την εμπειρία τους αυτή και να τους προσφέρει ένα πιο γνώριμο περιβάλλον εργασίας.
  • 3D εκτύπωση – Το νέο λειτουργικό υποστηρίζει επίσημα πλέον τους εκτυπωτές 3D! Αχρείαστο εφέ; Ίσως...

Από ότι φαίνεται η Microsoft κατάλαβε το λάθος της νωρίς και προσπαθεί να σώσει την παρτίδα με τη νέα αυτή έκδοση των Windows. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει και ότι το λειτουργικό αυτό δεν θα εξελιχθεί σε μια τραγωδία παρόμοια με αυτή των Windows Vista!

Τα Windows 8.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν επίσημα προς τον Οκτώβρη και εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλα τα νέα καλούδια, αλλά για όσους επιθυμούν να ρισκάρουν υπάρχει μια «σχεδόν τέλεια» έκδοση διαθέσιμη από την ίδια την Microsoft εδώ+Vassilis Anastasiadis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το