Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ επαναρχίζουν οι συνομιλίες ισραηλινών και παλαιστινίων

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται απ' την νυχτερινή οπτική και προβληματίζει


 η είδηση 
Ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, συνομιλίες ανάμεσα σε υψηλόβαθμες αντιπροσωπίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Προηγήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ για απελευθέρωση 104 αράβων κρατουμένων, γεγονός που ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις στην κοινή γνώμη
 το σχόλιο 
Αυτή η είδηση είναι πράγματι ιστορική, αν συνοδευτεί από πραγματική βούληση και καλή διάθεση είναι πολύ πιθανό να γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας. Φυσικά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στις αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες όμως από κει και ύστερα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την μαραθώνια προσπάθεια που ξεκίνησε.
Ανέκαθεν όταν οι άνθρωποι κάθονται στο τραπέζι των συνομιλιών αντί να επικοινωνούν με οβίδες και... παράπλευρες απώλειες, πετυχαίνουν περισσότερα. Αν αντιληφθεί η Παλαιστίνη την αδύναμη πολιτική της θέση και από την άλλη οι Ισραηλινοί δείξουν διάθεση για λίγες (εδαφικές) παραχωρήσεις, όλα θα είναι πολύ καλύτερα.
Και κάτι ακόμα. Καλό είναι οι ηγέτες των δύο κρατών να τιθασεύσουν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Όσο κι αν κοινωνικά δεν μπορούν να δεχτούν μία ενδεχόμενη συμφωνία, πρέπει να καταλάβουν πως είναι πολύ καλύτερα από το να σκοτώνονται κάθε μέρα αθώοι άνθρωποι και πως διαφορετική επιλογή δεν θα συμφέρει κανέναν.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το