Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ οργή για την δολοφονία του παύλου φύσσα

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


 η είδηση 
Στη σκιά της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Ο 45χρονος δράστης, που μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα ομολόγησε ότι ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονική επίθεση πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων.
 το σχόλιο 
Διάβασα σε ένα ιστολόγιο πως δεν ήταν ο ένας αντιφασίστας και ο άλλος χρυσαυγίτης. Ο ένας ήταν καλλιτέχνης και ο άλλος οικογενειάρχης. Διάβασα επίσης πως και οι δύο καταστράφηκαν. Ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος κατέστρεψε την ζωή του μπαίνοντας στη φυλακή.
Να λοιπόν πως οι ζωές δύο ανθρώπων τελείωσαν. Αλήθεια; Πόση σημασία έχει σε μία Δυτική χώρα τι ψήφισε ο καθένας πέρσι; Τι σημασία έχει αν ο ένας έβγαλε μαχαίρι σκοτώνοντας κάποιον και ο άλλος έβαλε φωτιά σε μια τράπεζα σκοτώνοντας κάποιος άλλους; Όταν υπάρχουν νεκροί ρε γαμώτο, τι σημασία έχει τι σκατά ψήφισαν πέρσι;
Τι νόημα θα έχει αν διαλυθεί η Χρυσή Αυγή αν υπάρχουν οι ακροαριστεροί αλήτες; Τι νόημα θα έχει αν διαλυθεί η Αναρχία αν υπάρχουν ακόμα ναζιστές τραμπούκοι;
Κάποιος να (τους) εξηγήσει ότι δεν κυνηγάμε ένα συγκεκριμένο σήμα -μαύρο ή κόκκινο- αλλά την Βία. Την βία απ' όπου κι αν προέρχεται.
Περισσότερα, πολλά περισσότερο και πολύ προκλητικά την Τετάρτη, στον "Προβληματισμό Επικαιρότητας"... +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Ανακάλυψα τον χώρο σου και έπεσα δυστυχώς σε αυτό το γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όσους έχουμε ακόμα ανθρωπιά μέσα μας. Προσωπικά δεν θεωρώ πως και οι δύο καταστράφηκαν..Δεν χρησιμοποιείς αυτόν τον όρο για κάποια ζωή που χάθηκε άδοξα και για μία άλλη που από επιλογή της εν ψυχρώ την αφαίρεσε. Οπότε ναι το σχόλιο που διάβασες και το ακούω κι εγώ από κάποιος μου φαίνεται εντελώς παράλογο..


    Αν και δεν τελείωσε ο διαγωνισμός με τις ιστορίες, να σε ευχαριστήσω που χωρίς να ξέρεις την δική μου την ψήφισες με τους περισσότερους βαθμούς! να είσαι καλά! Συνέχισε έτσι, κάνεις καλή δουλειά εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και μεγάλη εκμετάλλευση γύρω από το γεγονός. Σε προσκαλώ την Τετάρτη από τις 12:00 στον "Προβληματισμό Επικαιρότητας" όπου θα ξετυλίξω τις δικές μου -συνήθως- προκλητικές σκέψεις για την όλη ιστορία.

      Δεν το πιστεύω πως πέτυχα την ιστορία σου! Αν και είχα την περιέργεια, ομολογώ πως δεν είχα στο μυαλό μου να βρω την ιστορία σου, όταν διάβαζα και μετά βαθμολογούσα. Όμως για να πω την αλήθεια... χαίρομαι πολύ με το αποτέλεσμα!

      Ευχαριστώ για τη σημερινή παρουσία σου και σε περιμένω ξανά στο yannidakis.

      Διαγραφή
  2. Φυσικά θα σας επισκέπτομαι συχνά! Διάβασα για τους συντάκτες και είδα με χαρά ότι έχετε και μία συνάδελφο (κοινωνική λειτουργό) στην ομάδα σας!

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το