Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

BPΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ υιοθέτησα ένα γείτονα και 7 με 9 ξέρετε πού θα είμαι

Σας παρουσιάζω το καλύτερο άρθρο αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με την καθαρά υποκειμενική κρίση του yannidakis. Σημειώνεται πως η βράβευση αφορά μονάχα την ενότητα ιστολογίων και για τους χώρους τους οποίους επισκέφτηκα. Παρακάτω δημοσιεύονται και τα υπόλοιπα άρθρα τα οποία ξεχώρισα μέσα στην εβδομάδα ως δευτερεύοντες διακρίσεις για λόγους ενδεχόμενης ισοπαλίας. Το ιστολόγιο που συγκεντρώνει τις περισσότερες βραβεύσεις και διακρίσεις στο τέλος κάθε μήνα βραβεύεται στην ειδική ενότητα "ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ".

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
από: Δάφνη Χρονοπούλου
τίτλος: Υιοθέτησα ένα γείτονα― και 7 με 9 ξέρετε πού θα είμαι

― Δάφνη σήμερα σου έχουμε δώρο, μου είπαν στην περασμένη βάρδια μου τα παιδιά που δουλεύουν στην αποθήκη της Ανακύκλωσης.
Νόμιζα πως θα ήταν βιβλία (που παρεμπιπτόντως θα το ξαναπώ: τα ξεχωρίζω και σας περιμένουν όποτε έρθετε, δωράκι από μας για σας). Δεν ήταν βιβλία και τον κοίταξα με παράπονο, υπέθεσα πως με πείραζε γιατί συχνά όταν διαχωρίζω απελπίζομαι αν κάποιος που δεν ήξερε έχει κλείσει σε σακούλα κάτι βρώμικο (γι αυτό το θέμα θα σας πω πιο πολλά πιο κάτω).
Αλλά δεν ήταν φάρσα το δώρο, είχε κρυφτεί. Κι όταν εμφανίστηκε, κόκκινο ριγέ και χνουδωτό, σκίρτησε η καρδιά μου από χαρά. Τους είχα σκάσει τόσο καιρό με το όνειρό μου, επαναλαμβάνοντας πως μας είναι απολύτως απαραίτητο κι είναι ντροπή να έχει στους δρόμους αδέσποτα κι εμείς, τόσοι άνθρωποι, να μη μπορούμε να στεγάσουμε μπλα μπλα και μπλά και με καταλάβατε: Αποκτήσαμε Γατάκι. Το οποίο είχε φάει ήδη σολομό, κοιμάται μέσα τα βράδια και αλητεύει ανάμεσα στους κάδους όλη την ημέρα.
Τώρα το νέο μου όνειρο είναι να φυτέψουμε ένα δενδράκι έξω από την πόρτα. Δεν ξέρω ακόμα τι μα αδειάζω συχνά τα νερά που τυχαίνει  τα μαγαζιά να μας τα στέλνουν μισογεμάτα και κάθε φορά λυπάμαι που δεν έχουμε κάτι να μεγαλώνει απ΄αυτά σαν την ιδέα μας.

Είμαστε χρήσιμοι οι εθελοντές διότι βοηθάμε (όσοι θέλουμε) στο ξεχώρισμα ανακυκλώσιμων όποτε κάποιος βιαστικός τα φέρνει αδιαχώριστα αλλά και επειδή υποδεχόμαστε κι εξηγούμε τι μαζεύουμε και πώς σε όσους θέλουν να συμμετέχουν αλλά δε γνωρίζουν πώς να το κάνουν. Είναι πολύ βολικό φτάνοντας να βρουν κάποιο γνωστό τους πρόθυμο να εξηγήσει.

Γι αυτό αποφάσισα ότι αν ακόμα δεν έχετε έρθει είναι χρήσιμο να σας πω τι μαζεύουμε διαχωρισμένα κατά κατηγορίες. Σας περιγράφω τα καλάθια-κάδους μας:

―μαλακά πλαστικά (μπουκάλια νερού/ αναψυκτικών)
―σκληρά πλαστικά
―σακούλες πλαστικές
―εφημερίδες
―περιοδικά
―χαρτί λευκό (π.χ. φωτοτυπίες, αποδείξεις, επιστολές)
―χαρτί γυαλιστερό, χαρτόνι, χάρτινες σακούλες
―αλουμίνιο (π.χ. 'κουτάκια' μπύρας, αναψυκτικών)
―σίδερο (π.χ. κονσέρβες)

Τα δυό τελευταία με διασκεδάζει να τα ξεχωρίζω πλησιάζοντάς τα στο μαγνήτη στον οποίο κολλά το σίδερο (καπάκια μπύρας κ.λ.).

Το άλλο που με διασκεδάζει είναι η μεγάλη ζυγαριά κι αν έρθετε στη βάρδια μου δε θα μου γλιτώσετε, θα σας ζυγίσω.

Αυτό που δε με διασκεδάζει όμως είναι η μυρωδιά όταν κάποιος έχει ξεχάσει να ξεπλύνει το μπουκάλι με γάλα και  το ξέχασε να σαπίζει στη σακούλα ώσπου να μας το φέρει. Ή το μπουκάλι του λαδιού που στάζει ή ό,τι σαπίζει και λερώνει τα υπόλοιπα. Τα ανακυκλώσιμα συμπιέζονται, γίνονται δέματα και αποστέλλονται αλλά πρέπει να είναι καθαρά. Γι αυτό συστήνω, αν δεν έχετε μαγαζί, να επιλέξετε τι καταναλώνετε πολύ και να μαζεύετε κυρίως αυτό. Π.χ. νερά που όλοι εδώ πίνουμε εμφιαλωμένα, ή περιοδικά ή ό,τι.
Επίσης, μια και δεν ανακυκλώνουμε το τέτραπακ όλοι εμείς πια μάθαμε να το αποφεύγουμε όπως αποφεύγουμε και τις πολλές σακούλες όταν ψωνίζουμε.

Όπως κάθε Δευτέρα σε λίγες ώρες, θα πάω στη βάρδια μου. Αν έχετε όρεξη είστε ευπρόσδεκτοι να προσφέρετε, εκτός των ανακυκλώσιμών σας και λίγο χρόνο. Ζητάμε εθελοντές.
Το άλλο που ζητάμε είναι υιοθεσίες. Όχι γατιών μόνο αλλά γειτόνων. Απόψε πηγαίνοντας με τα δικά μου θα περάσω από ένα φίλο που έχει μηχανή και θα τον ταλαιπωρούσε να κουβαλάει. Δεν είμαι η μόνη, το 'Υιοθέτησε Ένα Γείτονα' είναι ένας ακόμα τρόπος να καθαρίσουμε τον τόπο που ζούμε και να συμβάλουμε καθένας όσο κι όπως μπορεί.
Ακολουθήστε μας
και για απορίες και ξενάγηση
σήμερα  7-9 μ.μ. θα είμαι εγώ εκεί
και σας περιμένω.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ:
  1. Μερικά πράγματα που μου έμαθε ο χρόνος.. από Vasia is writing...
  2. Σέξι και όποια αντέξει… #1 από A Player's Blog

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το