Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ~ το μυστήριο της αύρας που μας συνοδεύει

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας
Θέλοντας σήμερα να μιλήσω για την Ανθρώπινη Αύρα, γνωρίζω εξ αρχής πως αποκλείεται να καλύψω το θέμα με επάρκεια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πετύχω τον στόχο μου που είναι να θέσω τον προβληματισμό. Πρώτα όμως σταματήστε. Κοιτάξτε γύρω σας. Το ίδιο σας το σώμα. Εν ανάγκη κοιτάξτε το είδωλο σας στον καθρέφτη. Ξέρω πως αν είχαμε διάλογο θα με διαβεβαιώνατε πως δεν βλέπετε τίποτα άλλο πέρα του σώματός σας. Κάνετε λάθος!


Γύρω από το σώμα σας υπάρχει ένα πλαίσιο ακτινοβολίας, μη ορατό στο μάτι, μη αντιληπτή από τον μέσο ανθρώπινο νου, η οποία καθορίζεται από τον χαρακτήρα, τις εμπειρίες, τα ερεθίσματα και το ποιόν σας. Πρόκειται για την αύρα. Πως ακριβώς διαχωρίζεται η αύρα; Οι… ειδικοί λένε, από τα χρώματα! Υπάρχει κόκκινη, κίτρινη, χρυσαφί κλπ. και ενώ θα βρείτε πολύ καλύτερα κείμενα να την περιγράφουν μήπως θα είχε επίσης ενδιαφέρον να δούμε ποιοι λένε πως υπάρχει η αύρα;


Βλέπετε… υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές που τυχόν θεάσεις της, τις αποδίδουν σε οπτασίες, επιληψίες, ναρκωτικά κλπ. κάτι το οποίο θα μπορούσα να το δεχτώ. Όμως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και ξέρετε ο καπνός βρίσκεται σε ιστορικά κείμενα εδώ και πολλούς αιώνες! Στο Ιράν λέγεται πως αποτελεί μέρος της παράδοσης τους, όμως γιατί να μην δούμε μία πολύ πιο κοντινή σε εμάς εφαρμογή; Θυμηθείτε πως απεικονίζονται οι άγιοι στην Βυζαντινή τέχνη. Κάθε άγιος διαθέτει ένα φωτοστέφανο. Το φωτοστέφανο αυτό είναι ακριβώς η αύρα για την οποία συζητάμε! Λέγεται πως η αύρα μπορεί όχι μόνο να επηρεαστεί από τον άνθρωπο αλλά και να επηρεάσει αυτόν. Η θεωρία αυτή θυμίζει “επικίνδυνα” την διδαχή του Χριστιανισμού σύμφωνα με την οποία ο κάθε άνθρωπος έχει πνευματικώς “κολλημένο” πάνω του έναν άγγελο. Ο άγγελος αλλάζει (όπως και τα χρώματα της αύρας) ανάλογα με τις εμπειρίες, τα ερεθίσματα, τα συναισθήματα κλπ.
Προφανώς δεν μπορούμε να καταλήξουμε αν η αύρα είναι άγγελος ή ο άγγελος αύρα. Δεν μπορούμε καν να πούμε τι imageυπάρχει και τι δεν υπάρχει, όμως σκεφτείτε λίγο… Δεν σας έχει συμβεί ποτέ να βρίσκεστε μόνοι σε ένα δωμάτιο και να αισθάνεστε έντονα μία παρουσία στο χώρο; Να θέλετε να γυρίσετε πίσω και να δειλιάζετε να το κάνετε ή να γυρίζετε τελικά πίσω, όμως ακόμα κι αν βλέπετε το δωμάτιο κενό, να μην πείθεστε πως πράγματι είστε μόνοι; Μήπως κάτι υπάρχει κοντά μας –άλλωστε η αύρα δεν είναι μέσα στον άνθρωπο, αλλά γύρω από αυτόν- μήπως κάτι επηρεάζει τις κινήσεις και τις αποφάσεις μας; Μήπως… δεν είμαστε μόνοι; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

2 σχόλια:

  1. Σας χαιρετώ.
    Κάθε ζωντανός οργανισμός λειτουργεί με την ενέργεια της "δικής" του πορείας ζωής. Αυτή η ενέργεια διαπερνά αρκετές φορές την ύλη του κάθε ζώντα οργανισμού και γίνεται ορατή κάτω από διάφορες συνθήκες. Παράδειγμα οι πυγολαμπίδες, που στο σκοτάδι φωσφορίζουν... Έτσι και η ενέργεια του ανθρώπινου οργανισμού, ανάλογα με την ένταση της συχνότητα της μπορεί να εμφανιστεί... Συνήθως η όψη της είναι αχνή ενώ διάφοροι εσωτερικοί/εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να της αποδώσουν αχνούς χρωματισμούς.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταχωρώ τη θεωρία-απάντηση που προσέθεσες και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το