Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛHMΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ στη σαλάτα του τσίπρα, φτιάχνεις κυβέρνηση με δεξιούς και μνημονιακούς


Έχετε παρακολουθήσει συνεδρίαση της Βουλής ποτέ; Όχι αποσπάσματα που δείχνουν στις ειδήσεις, ολόκληρη συνεδρίαση με όλα τα… παραλειπόμενα! Είναι όλοι τους (οι βουλευτές) σαν τις κυράτσες που περιμένουν μία μικρή αφορμή για να κατηγορήσουν, να καταδικάσουν, να υπερθεματίσουν και να δείξουν τελικά το ποιόν τους. Ακριβώς τα ίδια και στην Βουλή. Και φυσικά όλα για το “φαίνεσθαι” για το πως θα προβληθούν καλύτερα ή μάλλον περισσότερο. Η ποιότητα; Ας περιμένει.

Τις ίδιες κινήσεις εντυπωσιασμού κάνει και ο Τσίπρας. Τις έκανε πάντα και ποτέ δεν τον έπαιρνε κανείς στα σοβαρά, imageμέχρι που έγινε όχι απλά μια υπολογίσιμη δύναμη, αλλά ένας ηγέτης που διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας! Την πιθανότητα αυτή προσβλέπει περισσότερο από τον καθένα ο ίδιος ο Τσίπρας που συνειδητοποιώντας πόσο κοντά βρίσκεται είναι ικανός να κάνει οτιδήποτε, να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, να πέσει όσο χαμηλά κι αν χρειάζεται προκειμένου να πετύχει την ιστορική αυτή “νίκη”.

Ας μην ξεχνάμε πως όταν στις εκλογές έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκείνος προθυμοποιήθηκε μόνο με Αριστερές ομάδες. Σήμερα μάλλον το έχει μετανιώσει. Σήμερα καλοβλέπει τη συνεργασία με τους (Δεξιούς) Ανεξάρτητους Έλληνες παραβλέποντας πως εκείνα που τους χωρίζουν είναι περισσότερα απ’ όσα τους ενώνουν. Ίσως αυτό όμως να μην είναι το μεγαλύτερο ατόπημα.

Τα όρια ξεπεράστηκαν όταν απεύθυνε πρόσκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όταν ζήτησε από εκείνους να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, εκείνους που ψήφιζαν το Μνημόνιο και έδιναν ομηρικές μάχες με τους συναδέρφους τους του ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της Βουλής, ανταλλάσσοντας συχνά-πυκνά ακόμα και υβριστικές κατηγόριες. Και ας πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται (όπως θα διαλυθεί κατά τα φαινόμενα) και πως πολλά στελέχη του κατέβουν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ δεχόμενα την πρόσκληση και πως το ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο και κάνει κυβέρνηση. Τι θα δούμε δηλαδή; Κυβέρνηση με πρώην κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή ίδια πρόσωπα με άλλο χρώμα γραβάτας; Πόσο ανανεωτική ελπίδα για τον τόπο σας ακούγεται αυτό;

Ο Τσίπρας μπορεί να είναι αήθης επειδή αυτή η πρόσκληση προσβάλλει το ΠΑΣΟΚ, όμως αυτό εμάς (τους πολίτες) δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει πως ένας πιθανότατα αυριανός αριστερός πρωθυπουργός σκοπεύει να κάνει και με δεξιούς βουλευτές και με πρώην κυβερνητικούς της εποχής του Μνημονίου. Μια σαλάτα δηλαδή χωρίς πολιτικό προσανατολισμό. Απλά και μόνο κάθε θυσία με στόχο σε κάποια χρόνια από τώρα το βιογραφικό του Αλέξη να γράφει “πρωθυπουργός της Ελλάδας”. Θα του κάνουμε τη χάρη; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. 1) Θα επαναλάβει το ίδιο κουκλοθέατρο που παίζεται τα τελευταία 150 χρόνια στο Ελλαντιστάν.
    2) Θα βρεθούν πολλοί που θα τον ψηφίσουν ώστε να παίξει τον προθυπουργό στις πλάτες μας. Όχι βέβαια ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι.
    3) Πρόσφατα μίλαγε για "αλλαγή που την θέλει ο λαός". Ανατρίχιασα γιατί μας ετοιμάζουν έναν νέο βρυκόλακα σε πασοκικό στυλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ και με τα τρία, απλά θα προσθέσω κι ένα 4ο. Η πρόβλεψη μου είναι ότι δε πραγματοποιήσει το όνειρό του..

      Διαγραφή
    2. Μακάρι. Το τελευταίο που μας χρειάζεται είναι ένας κομμουνιστής με καπιταλιστικές καταβολές.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το