Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠIKΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ είπαμε όχι άλλα μέτρα


Θυμάστε προ λίγου καιρού που συλλάβαινε τους χρυσαυγίτες κολλώντας μας στις οθόνες της τηλεόρασης ή των υπολογιστών μας κάθε φορά που κάποιος πήγαινε στον ανακριτή ή στα κρατητήρια; Πολλοί είπαν ότι ήταν μια καλοστημένη παράσταση για να καλύψουν τον –ω! τι σύμπτωση- ερχομό της τρόικας που αφορούσε συζήτηση για νέα μέτρα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ακούστηκαν πολλά. Πως ζήτησαν με αυτόν τον τρόπο να παρασύρουν την επικαιρότητα και να καλύψουν τυχόν νέα μέτρα. Το θέμα είναι ότι συστηματικά από τα πιο επίσημα χείλη της κυβέρνησης ακούμε διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Μάλιστα το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, καταδικάζεται απερίφραστα σε κάθε ευκαιρία.

Μία σοφή ρήση που πολλάκις έχει αποδειχθεί ορθή, λέει πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Όπως σε όλα αυτά τα εφτά χρόνια στο yannidakis δείχνω καλή θέληση και δηλώνω πως πιστεύω τα λεγόμενα του κυρίου Μιχελάκη και του πρωθυπουργού που διαβεβαίωσαν πως δεν θα έχουμε νέα μέτρα. Όμως… τι γίνεται αν τελικά η τρόικα πιέσει τόσο πολύ –όσο λένε ότι πιέζει- και λυγίσει την κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να πάρει νέα μέτρα;

Δεν ξέρω ποια θα είναι αυτά. Δεν ξέρω καν αν ίσως είναι σωστά. Θα ξέρω όμως πως αν κάτι τέτοιο γίνει θα έχω πέσει imageκαι πάλι θύμα ψευδών δηλώσεων, υποκρισίας και δολιοφθοράς! Ξέρω πως θα ακούσω μια συγκινητική ομιλία που θα εξηγεί γιατί έπρεπε να πάρουν τα μέτρα αυτά, την ίδια ώρα που από πουθενά κανείς δεν μου λέει τι μέτρα παίρνουν για ανάπτυξη και πάταξη της ανεργίας. Ο στόχος και οι προβλέψεις λένε πως το 2014 να βγούμε στις αγορές και όσοι γνωρίζουν, ξέρουν πως αυτό θα είναι μία σπουδαία ημέρα για την Ελλάδα και τις προοπτικές της, όμως λίγους μήνες πριν αυτό, αρνούμαι να δεχτώ νέα μέτρα, ειδικά μετά από τόσες επίμονες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, των στελεχών αυτών που θα τα ψηφίσουν… +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Και μόνο η άρνηση είναι αρκετή σαν απόδειξη ότι θα παρθούν νέα μέτρα. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Από το 74 και μετά θυμάμαι ότι συνέβαινε ΠΑΝΤΟΤΕ αυτό: την μία μέρα οι κυβερνήσεις έλεγαν κάτι και την επόμενη έκαναν ακριβώς εκείνο που διέψευδαν.

    Η καλή θέληση βλάπτει σοβαρά την υγεία. ΜΕΤΑ απογοητεύεσαι.

    ΦΥΣΙΚΑ και είναι σωστά τα νέα μέτρα που θα παρθούν. Η ΕΕ θέλει να μας κάνει το ίδιο φτωχούς με τους άλλους ευρωπαίους πολίτες, όσο και αν αυτό σας ακούγεται παράξενο.

    Και άλλες χώρες «βγήκαν» στις αγορές, αλλά οι πολίτες τους σκυλοπεινάνε. Και η Ινδία έχει πληθώρα επενδύσεων, αλλά οι Ινδοί είναι εξαθλιωμένοι σε βαθμό απερίγραπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι από τις φορές που λέω πως δεν μ΄αρέσει να προτρέχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το