Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ γιατί ο κάμερον και ο ομπάμα φέρονται σαν ηλίθιοι;

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


 η είδηση 
η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, με τον Ντέϊβιντ Κάμερον και τον Μπαράκ Ομπάμα, σημαδεύει την παρέα με το κινητό της τηλέφωνο κι ετοιμάζεται να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με τους δύο άνδρες, καθώς όλοι τους χαμογελούν.
 το σχόλιο 
Σε κοινά αγγλικά, τρεις από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου πήραν μία selfie. To θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και αν θέλουμε να το δούμε ψύχραιμα και αντικειμενικά οφείλουμε να το δούμε με δύο οπτικές.
Από τη μια, ναι, προκάλεσαν. Βρίσκονται στην κηδεία του σημαντικότερου πολιτικού ηγέτη της εποχής μας. Είναι οι άνθρωποι που τραβούν όλα τα βλέμματα εξαιτίας του κύρους τους και λογικό είναι να οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί.
Από την άλλη... ε, δεν έκαναν και κανένα έγκλημα. Το ότι στο περιθώριο μίας κηδείας βρίσκεσαι με γνωστούς και λέτε ή κάνετε κάποιο αστείο που δεν ξεφεύγει από τα όρια, δεν είναι δα και κάτι τόσο τρομακτικό.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

6 σχόλια:

  1. Συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι γιατί ΕΙΝΑΙ ηλίθιοι. Το ότι βρίσκονται στην κορυφή της "τροφικής αλυσίδας" δεν σημαίνει ότι είναι και έξυπνοι ή έστω και μορφωμένοι. Όλοι οι "ηγέτες" πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι κατασκευάσματα και μαριονέτες των πολυεθνικών που τους στηρίζουν οικονομικά. Οι κοινοί θνητοί μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μία κηδεία και το κάνουν. Αυτοί δεν επιτρέπεται γιατί υποτίθεται ότι εκπροσωπούν ολόκληρα κράτη και όχι την πάρτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε ξέρω.. εμένα προσωπικά μου φάνηκε σκέτη παρωδεία.. Όχι μόνο το φλερτ του Ομπάμα και οι φωτογραφίες αλλά και το σκηνικό με τον υποτιθέμενο μεταφραστή στην νοηματική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν αναφέρεσαι στο όλο σκηνικό ναι, είχε πολλές παρατυπίες, όμως ας μην ξεχνάμε πως ήταν ίσως η μεγαλύτερη διοργάνωση που κλήθηκε ποτέ να ετοιμάσει το νοτιοαφρικανικό κράτος και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
      Παρά ταύτα θα συμφωνείς μαζί μου πως κακώς ασχοληθήκαμε με πράγματα άλλα πέραν της κηδείας του μεγάλου αυτού ηγέτη.

      Διαγραφή
    2. Ναι πραγματικά.. Όπως πάντα άλλωστε στα ΜΜΕ εστιάζουν πάντα σε αυτά και όχι στην ουσία..
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Οι "ηγέτες" πάντα θέατρο παίζουν. Πάρε παράδειγμα τους δικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το