Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΨΗΓΜΑΤΑ ΠNEΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ η ανανέωση της εκκλησίας ξεκινά απ’ την κορυφή

αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα της θρησκείας προβληματιζόμαστε σε ζητήματα της κοινωνίας

από euronews
Τη γνώμη των πιστών για την επιχειρούμενη ανανέωση της Εκκλησίας επιχειρεί να καταγράψει το Βατικανό.
Για πρώτη φορά η Καθολική Εκκλησία διενεργεί μια παγκόσμια έρευνα γνώμης, καλώντας τα μέλη της να πάρουν θέση σε ζητήματα ταμπού, όπως οι προγαμιαίες σχέσεις, ο έλεγχος των γεννήσεων και οι γάμοι των ομοφυλόφιλων.
Στο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνονται 39 ερωτήσεις, χωρισμένες σε 8 θεματικές ενότητες
Η ανανέωση της Εκκλησίας αποτελεί για χρόνια όχι μόνο ένα ταμπού αλλά μία απαγορευμένη λέξη στους κόλπους των συντηρητικών. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κλήρο αλλά και στους ίδιους τους πιστούς που σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν την προσήλωση τους ακόμα και στους πιο υπερβολικούς κανονισμούς της θρησκείας.

Ο κόσμος και η κοινωνία όμως εξελίσσεται και μία πολύ καλή δικαιολογία για τους νέους πιστούς που δεν προσέρχονται στο εκκλησίασμα ή απλά αποφεύγουν να συμμετέχουν στα Μυστήρια και της δράσης της Εκκλησίας είναι η μη εξέλιξη, η προσκόλληση και ο συντηρητισμός. Πολλοί ιερείς κατά το παρελθόν και σήμερα έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ανανέωσης και μάλιστα, έχουν εφαρμόσει πρακτικές με τις οποίες απευθύνουν κάλεσμα στη νεολαία, όμως το να έρχεται ο ίδιος ο Πάπας και να ξεκινά καμπάνια τέτοιας ανανέωσης, νομίζω πως στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα.

Ένα μήνυμα που μπορούν να ακολουθήσουν και άλλοι κορυφαίοι θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ο δικός μας Οικουμενικός Πατριάρχης. Ένας άνθρωπος που έχει τη διαύγεια και ελπίζω και την φρόνηση να αλλάξει σελίδα στην Εκκλησία. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται ιδιαίτερη βούληση ώστε να ξεπεράσεις τα κακώς κείμενα, την γραφειοκρατία και τις συντηρητικές τάξεις, όμως ας μη ξεχνάμε τι έκανε ο ίδιος ο Χριστός στον Χριστιανισμό: Τον ανανέωσε! Θα χαρώ να διαβάσω προτάσεις (σας) ανανέωσης. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το