Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠPOΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ ομίχλη, καυσαέρια και… κρύος χειμώνας


Ε, η είδηση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. “Η ποιότητα του αέρα στις ελληνικές μεγαλουπόλεις έχει imageεπιδεινωθεί δραστικά σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια” διάβασα τις προάλλες και μου άναψαν τα τζάκια και οι σόμπες μου! Περισσότερο και ένα χρόνο τώρα έχουμε πάντοτε μέσα στην επικαιρότητα το πρόβλημα που δημιουργείται τις κρύες μέρες του χειμώνα από τα τζάκια και τους σχετικούς με αυτά, τρόπους θέρμανσης. Ξαφνικά, το περιβάλλον απειλείται, ο διάσημος καθαρός ελληνικός αέρας βάλλεται και η Ελλάδα χάνει την φυσική ομορφιά(;) της!

Βλέπετε, η Ελλάδα έτσι έχτισε την φήμη του καλού αέρα και περιβάλλοντός της. Μέσα από τις δεκαετίες που στιγματίστηκαν από πολέμους, κατοχή και υποδούλωση, οι έλληνες είχαν ανέκαθεν κλιματιστικά, καλοριφέρ και οικολογικά τζάκια. Είχαν θερμαινόμενους τοίχους και ενδοδαπέδια θέρμανση και πόρτες/παράθυρα με μόνωση! Έτσι… πού η ανάγκη να χρησιμοποιούν βλαβερά για το περιβάλλον μέσα θέρμανσης;

Αλλά ποιος νοιάζεται για κείνα τα χρόνια. Σήμερα που η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της ζει καταστάσεις φτώχιας, αναγκάζεται να παρανομήσει προς το περιβάλλον και προς τέρψιν ορισμένων ανθρώπων που προτιμούν να ζεσταθούν, μολύνουμε το περιβάλλον σα γνήσιοι εγωιστές ελληνάρες, αντί να ψοφήσουμε στο κρύο ή να πεθάνουμε από τις αναθυμιάσεις κάποιου πρόχειρου μέσου θέρμανσης.

Η αλήθεια είναι πως στην θέα μιας φτωχής οικογένειας που καίει ακόμα και χαρτιά για να ζεσταθεί και ενός οργάνου του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια που μετράει την ρύπανση από την συγκεκριμένη ενέργεια, αισθάνομαι οργή. Οργή που αυτή η είδηση μεταδίδεται στην Ελλάδα και στον κόσμο μονομερώς και χωρίς τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει. Έτσι εύχομαι σε όλους αυτούς που αναμεταδίδουν λανθασμένα ένα γεγονός, να πάνε να γαμηθούν* και τους υπόσχομαι πως έτσι θα ζεσταθούν στα σίγουρα!

* έψαξα πίσω στην εφτάχρονη διαδρομή μου στο yannidakis και νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που βρίζω. Απ’ την άλλη η συγκεκριμένη λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ευχή, οπότε αν νοιώσατε ότι προσβληθήκατε, δείτε το με την άλλη υπόσταση της λέξης+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το